خورش زرشک؛ یک غذای مجلسی با عطر و طعمی بینظیر

خورش زرشک یکی از انواع خورش های سنتی ایرانی که بسیار خوشمزه و دلچسب است.

خورش زرشک؛ یک غذای مجلسی با عطر و طعمی بینظیر
کد خبر : ۲۲۹۰۹۳
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح، اصالت خورش زرشک کردی می باشد و شما می توانید بجای گوشت از مرغ نیز استفاده کنید.

مواد لازم:

  • پیاز: ۲ عدد
  • گوشت خورشتی: ۵۰۰ گرم
  • لپه: ۱/۲ لیوان
  • زرشک: ۲۵۰ گرم
  • کره: به مقدار لازم
  • شکر: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری و زعفران: به مقدار لازم

طرز تهیه:

پیاز ها را پوست بگیرید و بشورید سپس نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه مورد نظر با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا پیازها سبک و شیشه ای شوند سپس گوشت را که از قبل به صورت قیمه خرد کردید را به پیاز اضافه کنید و تفت بدید تا گوشت تغییر رنگ دهد و آب گوشت کشیده شود.

لپه را از قبل خیس کنید و چندین بار آبش را عوض کنید سپس به گوشت و پیاز اضافه کنید و هم بزنید (تفت دادن لپه با گوشت باعث می شود لپه ها در حین پخت وا نرود) در انتها فلفل سیاه و زعفران و ادویه کاری را به موادمون اضافه کنید و ۱ لیوان آب داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید گوشت و لپه پخته شوند.

زرشک را از قبل با کمی آب خیس کنید تا نرم شود سپس داخل یک تابه کوچک مقداری کره ریخته تا ذوب شود سپس زرشک ها را با کره و زعفران و کمی شکر خوب تفت دهید تا قرمز رنگ شوند و پف کنند.

وقتی گوشت و لپه پخته شدند نمک خورش زرشک را اندازه کنید و در ۱۰ دقیقه انتهای پخت زرشک های تفت خورده را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد سپس در ظرف سرو کشیده به همراه برنج زعفرانی که از قبل تهیه کردید میل کنید.

می توانید برای تعادل در مزه چند عدد آلو خورشتی که از قبل خیس کردید را در ۳۰ دقیقه انتهای پخت خورش زرشک اضافه کنید.

می توانید برای اینکه لپه بو نداشته باشید و طعم بعدی ندهید یکبار داخل آب در حال جوش ریخته و کفش را بگیرید.

در صورت تمایل می توانید مقداری آبلیمو برای چاشنی در ۵ دقیقه انتهای اضافه کنید.

اگر در حین پخت گوشت و لپه آب کم شد می توانید مقداری آب جوش اضافه کنید.

منبع: پارسی دی

۰
ارسال نظر