افطاری لذیذ مناسب با طبع و ذائقه جوانان امروزی؛ آش کشک
آش کشک یکی از آش خوشمزه و سنتی ایرانی می باشد که با ذائقه جوانان جور در می آید.
به گزارش وقت صبح، آش کشک همان طور که از نامش پیداست کشک بیشتری در هنگام پخت اضافه می شود. همیشه آش ها گزینه مناسبی برای دورهمی می باشند.
مواد لازم:
- نخود: ۱ پیمانه
- لوبیا چیتی: ۱ پیمانه
- کشک : ۲ پیمانه
- سبزی آش: ۲ پیمانه
- بلغور جو: ۱/۲ پیمانه
- برنج: ۱/۲ پیمانه
- پیاز: ۲ عدد
- سیر: ۵ حبه
- پیاز داغ و نعنا داغ: به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز: به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا از شب قبل حبوبات و بلغور و گندم و برنج را با مقداری آب خیس کنید و چندین بار آب حبوبات را تعویض کنید تا نفخ آنها گرفته شود سپس حبوبات را جداگانه با مقداری آب بگذارید تا پخته شود. بلغور و گندم را نیز بگذارید تا پخته شود بعد از پخت برنج خیس خورد را نیز به آنها اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا برنج پخته و شگفته شود.
پیاز را نگینی ریز خرد کرده و به همراه کمی زردچوبه و روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شود سپس سیرها را پوست بگیرید و پوره کنید و به همراه پیاز تفت دهید تا عطر سیر خارج شود سپس حبوبات پخته شده را به همراه بلغور و گندم و برنج و آب داخل قابلمه ریخته و حرارت را ابتدا زیاد کنید بعد از به جوش آمدن حرارت را کم کنید.
سبزی آش را اضافه کنید و اجازه دهید با قابلمه در باز با شعله ملایم پخته و سبزی تغییر رنگ دهد سپس کشک را با کمی آب ولرم باز کنید و به آش اضافه کنید و هم بزنید و برای ۳۰ دقیقه اجازه دهید تا آش پخته شود.
در انتها بعد از ریختن کشک نمک آش را اندازه کنید سپس بعد از غلیظ شدن از روی حرارت بردارید و داخل کاسه ریخته و به همراه کمی نعنا داغ و پیاز داغ و کشک تزئین کنید. نوش جان
منبع: پارسی دی