دمی باقالی زرد؛ غذایی ارزان و لذیذ برای شب های زمستان
دمی باقالی زرد پلو یک غذای بسیار لذیذ است که می تواند امی بسیار ارزان در عین خوشمزگی باشد.
وقت صبح- دمی باقالی زرد از جمله سنتی ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی می باشد که با مواد اولیه ویژه برنج تهیه می شود و بسیاری از ایرانیان دمپختک را در قالب های مختلف (مانند دمپختک باقالی ، دمپختک سیب زمینی ، دمپختک نیمرو) درست می کنند.
مواد مورد نیاز:
- برنج: 400 گرم
- باقالی زرد: 2 پیمانه
- پیاز: 1 عدد بزرگ
- زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
- کره و روغن: به میزان دلخواه
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه :
برنج ها را بشویید و حدود نیم ساعت در آب خیس کنید. باقالی های خشک را نیز به همراه آب بخیسانید.
پیاز را پوست بگیرید و بشورید سپس به صورت خلالی خرد کنید در یک تابه مناسب با حجم مواد بر یزید و همراه با مقداری روغن و کره سرخ کنید.
ادویه ها که شامل (زردچوبه ،فلفل و نمک) می باشد را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
باقالی هایی که خیس کرده اید را آبکش کنید.
باقالی های آبکش شده را به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید.
باقالی های اضافه شده به پیاز را خوب ترکیب کنید و تفت دهید تا کاملا رنگ زردچوبه بر تمام مواد غالب شود. اگر میزان روغن کم بود اضافه کنید.
3 پیمانه آب را به ترکیب باقالی اضافه کنید و هم بزنید.
کمی که باقالا ها پخت برنج شسته شده را به آن اضافه کنید و مقداری کره هم داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا برنج بجوشد و آب داخل قابلمه خشک شود و برنج دم بکشد.
پس از دم گرفتن برنج آن را خاموش کنید.
برنج را در یک ظرف مناسب بریزید اگر دوست داشتید این دمی باقالی لذیذ را با تخم مرغ میل کنید یه تخم مرغ بشکنید و سرخ کنید سپس روی دمی باقالی قرار دهید.
غذایی ساده و قدیمی که در گذشته بجای کره از روغن حیوانی استفاده میشد.