خوراک لوبیا چیتی؛ یک خوراک مقوی و لذیذ برای شب های زمستانی
خوراک لوبیا چیتی یکی از غذای بسیار محبوب در سراسر جهان است که با مواد متنوعی مثل قارچ، سیب زمینی و .. درست می شود.
وقت صبح- خوراک لوبیا چیتی غذایی بسیار لذیذ و اسان است که می تواند وعده مناسبی برای شام شب های زمستانی باشد.
مواد لازم:
- لوبیا چیتی: ۳ پیمانه
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- سیر: ۱ حبه
- سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
- کره: ۵۰ گرم
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
- عصاره گوشت: ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
- نمک و زردچوبه: به مقدار کافی
طرز تهیه :
در این مرحله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم.
سپس به همراه کره و روغن زیتون داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.
در ادامه قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و پیاز را به خوبی تفت می دهیم تا شیشه ای شود.
حالا سیر را رنده می کنیم و به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه می کنیم.
در ادامه مواد را یک دقیقه دیگر تفت می دهیم، سپس رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضاف کرده و به خوبی سرخ می کنیم.
پس از اینکه رب گوجه فرنگی خوشرنگ شد، لوبیا چیتی را آبکشی کرده و به قابلمه اضافه می کنیم.
در ادامه ۲ لیوان آب جوش را به همراه عصاره گوشت به قابلمه اضافه می کنیم و مواد درون قابلمه را با هم ترکیب می کنیم.
حالا مقدار فلفل سیاه و نمک اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا لوبیا به مدت یک تا یک ساعت و ۳۰ دقیقه بپزد.
در همین حین سیب زمینی ها را پوست می گیریم، سپس به صورت حبه ای خرد می کنیم.
در این مرحله سیب زمینی ها را با آب سرد می شوییم تا نشاسته اضافی شان از بین برود، سپس با یک دستمال تمیز خشک می کنیم.
در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم.
پس از اینکه روغن داغ شد، سیب زمینی ها را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا کاملا سرخ شوند.
حالا صبر می کنیم تا ۳۰ دقیقه از پخت لوبیا چیتی بگذرد، سپس سیب زمینی های سرخ شده را به قابلمه اضافه می کنیم.
حالا باید صبر می کنیم تا خوراک کم آب شود و لوبیا ها به طور کامل بپزند. این خوراک به دلیل وجود سیب زمینی لعاب دار می شود، اما اگر تمایل داشته باشیم لعاب خوراک بیشتر شود می توانیم از آرد گندم نیز استفاده کنیم.
برای این منظور آرد را به همراه ۱ قاشق غذاخوری روغن داخل یک تابه کوچک تفت می دهیم تا آرد کمی سرخ شود، سپس به خوراک اضافه می کنیم.
در پایان پس از اینکه خوراک آماده شد، آنرا درون ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه نان سرو می کنیم.