1- بحران همه گیری کرونا به برخی از مکان هایی که با هجوم بیش از حد بازدید کنندگان تهدید شده اند، امکان داد تا راهبرد های پایدارتری را در پیش بگیرند.
2-دربین بسیاری از پیامدهای همه گیری کووید-19، پیامدهای آن بر صنعت گردشگری به ویژه قابل مشاهده و حساس هستند.
3- با توجه به گزارش سازمان جهانی جهانگردی، سال 2018 با 1.4 میلیارد گردشگر بین المللی ، نهمین سال متوالی رشد این بخش بود.
4- چندین عامل بیانگر چنین رشدی است. فراتر از جنبه های جمعیت شناختی مرتبط با افزایش جمعیت جهان ، دلیل اول توسعه گردشگری جمعی است. هزینه سفر نیز تحت تاثیر رشد اقتصادی گردشگری و همچنین به دلیل ظهور مدل های جدید تجاری مانند خطوط هوایی ارزان قیمت ، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
5- اکنون بسیاری از مکان های گردشگری در سراسر جهان قربانی موفقیت خود شده اند. پیامدهای ناشی از آن انسانی به ویژه آنچه که مربوط به شرایط زندگی جمعیت محلی است و بیش از همه محیط زیستی است. مشکل به گونه ای است که ابتکارات ، نهادی و فردی ، بیش از پیش ضرورت می یابد.
بیشتر بخوانید: حذف پاسپورت ایران و ترکیه چقدر جدی است؟
دستاورد مطالعات اخیر
6- یک مطالعه اخیر نشان می دهد که بحران کووید-19 با وجود پیامدهای فاجعه بار آن بر بخش گردشگری ، همچنین فرصتی برای مبارزه با گردشگری بی حد و حصر است.
7- بیماری همه گیر کووید-19 به دلیل ماهیت غیر قابل پیش بینی بودن ، و همچنین قدرت بی سابقه ای که دارد ، عاملان گردشگری را مجبور به ابداع برای خود کرده است.
8- تایلند توانسته است از بحران بهداشتی برای ادامه گردشگری پایدارتر استفاده کند. مدت هاست که چندین مکان محلی با مشکل ازدحام جمعیت روبرو شده اند ، در نتیجه آسیب های زیادی به محیط زیست وارد کرده است.
اما قرنطینه جهانی پس از اولین موج کووید-19منجر به بسته شدن این مکان ها برای عموم شده است. شرایط استثنایی فراهم شده در بحران کووید-19 عاملان گردشگری را قادر به اتخاذ راهبردهای های استثنایی کرده است که نمی توانست در زمان عادی اتخاذ شود.
9- با وجود پیامدهای فاجعه بار بحران کووید-19 در بخش گردشگری در کوتاه مدت و میان مدت می تواند در بلند مدت پیامدهای مثبتی داشته باشد.
منبع: اداره کل رسانه های خارجی