اخبار برخط
اخبار برخط

تفکر نقادانه در آشپزی چیست؟

طعم‌های جدید، غذاهای تازه و ایده‌های متنوع آشپزی از دل این اتاق‌ها بیرون می‌آیند؛ اتاق‌هایی که از دستور پخت‌های کلاسیک عبور کرده‌اند و وارد باشگاه خلاقیت شده‌اند.
قیمت شوکه‌کننده عینک علی صادقی در جوکر رو شد/ عکس

به گزارش وقت صبح ، سامان موحدی‌راد در شرق نوشت: ترجیح می‌دهید در زندگی‌تان از یک‌سری باورهای درست و غلطی که از پیش ساخته شده کورکورانه پیروی کنید یا اینکه خودتان درست و غلط را تشخیص بدهید؟

در آموزش کودکان بحثی مطرح است که یاددادن گزاره‌های غلط و درست به کودکان کافی نیست. مهم این است که با آموزش «تفکر انتقادی» مهارت‌های ذهنی آنها را تقویت کنیم تا خودشان بتوانند قوه تشخیص غلط و درست را پیدا و بدون سوگیری ذهنی به پدیده‌ها نگاه کنند.

از مزیت‌های تقویت تفکر انتقادی در آموزش این است که به بچه‌ها یاد می‌دهیم بهتر تصمیم بگیرند و حس کنجکاوی و خلاقیت‌شان را زنده نگه می‌داریم.

اعتماد‌به‌نفس و شخصیت مستقل به آنها می‌دهیم و باعث می‌شویم نظرات منطقی‌تر و بهتر درباره موضوعات داشته باشند.

همه اینها باعث می‌شود زندگی شخصی و حرفه‌ای شادتری را تجربه کنند. این مقدمه‌ را از آن جهت نوشتم که بارها می‌بینم در آشپزی هم بسیاری درگیر همین چاله ‌باورها و خوب و بدهای از پیش تعیین‌شده هستند.

مستندهای ماجراجویانه آشپزی

باورهایی که به ما می‌گوید چه غذایی خوب است و چه غذایی بد. اغلب مردم وقتی در اینستاگرام یا مستندهای ماجراجویانه آشپزی حشره‌خواری در جنوب شرق آسیا را می‌بینند لب ور می‌چینند که این چه کاری است و این چه غذایی است.

این همان جایی است که باورهای از پیش تزریق‌شده و کلیشه‌ای راه را برای شما از پیش تعیین کردند که این طعم خوب است یا نه.

غافل از اینکه در همین ایران و از سال‌ها پیش تاکنون مردم مناطقی جیرجیرک‌ها را شکار و سرخ می‌کردند و می‌خوردند. هنوز هم در بازارهای سنتی و محلی برخی شهرها ممکن است شما بتوانید نیم‌کیلو جیرجیرک سرخ‌شده را بخرید و در کنار نیمرو بخورید.

نگاه کلیشه‌ای در آموزش آشپزی هم بسیار مشاهده می‌شود. اغلب دیده می‌شود که علاقه‌مندان به آشپزی بسیار دقیق و مرتب به دنبال دستور پخت‌ها هستند.

گوش‌به‌فرمان پیج‌های آشپزی و ویدئوهای آموزشی که می‌گوید اردک کامل را کی لای پیاز و شیر بخوابانید و آلوها را کی اضافه کنید.

تاثیر آموزش کلاسیک آشپزی

حرفم این نیست که پیروی از دستور پخت‌های کلاسیک اشتباه است یا راه به بیراهه بردن؛ مسئله این است که این دستورها در آشپزی تنها گام اول هستند.

شما باید از آن عبور کنید و وارد دنیای بزرگ‌تر آشپزی شوید. امتحان‌کردن دستور پخت‌های کلاسیک و دقیق‌شدن در مزه‌ها و طعم‌های آزموده این توانایی را به ما می‌دهد که طعم‌های جدید ایجاد کنیم.

مثلا اینکه بدانید طعم گشنیز همنشین خوبی برای غذاهای شیرین است، کمک می‌کند که اگر روزی هوس هویج‌پلو کردید، برای طعم‌دارکردن گوشت‌های قلقلی از گشنیز خردشده هم استفاده کنید.

درست‌کردن یک تارتلت فرانسوی بی‌نقص و مطابق دستورهای کلاسیک کار ارزشمندی است که ساعت‌ها تمرین و آموزش در پس آن نهفته است.

اما اگر شما پا را فراتر از این بگذارید و این طعم فرانسوی را با طعمی بومی همنشین کنید وارد حیطه خلاقیت در آشپزی شده‌اید.

طعم‌های جدید، غذاهای تازه و ایده‌های متنوع آشپزی از دل این اتاق‌ها بیرون می‌آیند؛ اتاق‌هایی که از دستور پخت‌های کلاسیک عبور کرده‌اند و وارد باشگاه خلاقیت شده‌اند.

خواننده عزیز وقت صبح: برای دیدن آموزش‌های جدید و دسترسی به تمام دستور پخت‌های خاص قبلی ما روی آشپزی کلیک کنید و در مرورگر خود (کروم یا فایرفاکس) روی عکس ستاره کنار آدرس سایت، کلیک کنید تا بوک مارک شود و همیشه به راحتی به آن دسترسی داشته باشید.

نویسنده:

این خبر را به اشتراک بگذارید.
این خبر را به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زری
سفر در زمان؛ «پوری بنایی» در دوران نوجوانی و 14 سالگی؛ سال 1333
تعطیل-1
جزئیات مدل جدید حقوق کارمندان دولت فاش شد
بتهوون
راز مرگ بتهوون بعد از ۲۰۰ سال کشف شد!
طرح حذف کارت سوخت و جایگزینی آن با واریز یارانه بنزین به کارت بانکی اشخاص که در چارچوب قانون بودجه سال ۱۴۰۴ توسط مجلس مطرح شده، به دنبال ایجاد شفافیت بیشتر در تخصیص یارانه‌ها، کاهش پیچیدگی‌های اجرایی و بهبود عدالت در توزیع منابع انرژی است.
سهمیه بنزین مالکان چندپلاک اعلام شد
مرجان
سفر در زمان؛ «مرجان» خوانندۀ قبل از انقلاب در کنار «آزیتا حاجیان و مهراوه شریفی‌نیا»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *