فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین و تحلیلگر مسائل بینالملل، در گفت و گویی اظهار کرد: این روزها بارها ترامپ و بایدن را با هم مقایسه میکنند که نظر شخصی من این است که اگر بخواهیم این ۲ را با متر هنرمندان عرصه موسیقی مقایسه کنیم، ترامپ تتلو است و بایدن بنان!
در چند روز آینده جو بایدن رسما در مقام رئیسجمهوری آمریکا در دفتر بیضیشکل کاخ سفید پشت میز ریاست مینشیند تا دستکم تا سال ۲۰۲۴ تصمیمگیر اول این کشور باشد. این انتقال قدرت از آنجا که روزهای زمامداری دونالد ترامپ توأم با تصمیمها و رخدادهای غیرقابل پیشبینی بود، نسبت به جابهجاییهای دیگری که تا پیش از این در کاخ سفید اتفاق افتاده، تفاوتهای آشکاری دارد و حتی میتوان گفت، مهمتر است.
در این باره فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین بیان کرد: جو بایدن بعد از سکونت در کاخ سفید و شروع رسمی دوره ریاستجمهوریاش آمریکا را به سیاستهای کلاسیک بازمیگرداند که این اتفاق دستاوردهایی مثبت برای آمریکاییها و حتی کل نظام بینالملل خواهد داشت؛ یعنی از این به بعد دیگر قرار نیست این کشور به قراردادهای بینالمللی بیاعتنا باشد و نظم جهان را به تنهایی بر هم زند.
بیشتر بخوانید: واکنش تتلو به درگذشت علی انصاریان
نتیجه عجیب انتخابات ۲۰۱۶ ایالات متحده
در ادامه این مبحث مطرح شد: نتیجه عجیب انتخابات ۲۰۱۶ ایالات متحده کسی را دولتدار این کشور کرد که به هیچ وجه سواد سیاسی و همچنین توان اداره کشور را نداشت. دونالد ترامپ نه تنها با رفتارهای ابتدایی دیپلماتیک کمترین آشنایی را نداشت بلکه همه چیز را تجاری میدید. او در حالی عنوان «رئیسجمهوری» را یدک میکشید که بیشتر شبیه یک تاجر حرف میزد و تصمیم میگرفت و برای هر مسالهای نرخ تعیین میکرد. به همین دلیل چهار سال گذشته را باید روزهای تباهی آمریکا قلمداد کرد.
مقایسه ترامپ و بایدن
در این مورد بیان شد: این روزها بارها ترامپ و بایدن را با هم مقایسه میکنند که نظر شخصی من این است که اگر بخواهیم این ۲ را با متر هنرمندان عرصه موسیقی مقایسه کنیم، ترامپ تتلو است و بایدن بنان! اساساً نمیتوان بایدن را که یک چهره سابقهدار سیاسی است با ترامپی مقایسه کنیم که همه کارهایش خارج از عرف بود و در طول چهار سال کشورش را از همه سازمانهای رسمی بینالمللی خارج کرد.
بیشتر بخوانید: اهنگ امیر تتلو من باهات قهرم کامل و نظریه مزیت “نسبی” در اقتصاد
سازمان بهداشت جهانی
این دیپلمات پیشین توضیح داد: حالا نظام بینالملل چند روز دیگر با آمریکایی مواجه خواهد شد که دولتش با هر سلیقهای، خودش را مقید به رعایت اصول اولیه کشورداری و حضور در فضای دیپلماسی میداند و دیگر هیچ کسی را در هیچ جای دنیا به دلیل رویکردهای واقعاً رادیکال متعجب نخواهد کرد؛ به عنوان مثال آمریکا حتماً به سازمان بهداشت جهانی برخواهد گشت و همکاریاش با اجلاس محیط زیست پاریس را حل خواهد کرد. همچنین اگر فضا مهیا باشد، حتی برجام هم به واسطه اراده دولت جدید آمریکا به احتمال زیاد قابل احیا خواهد بود.
فریدون مجلسی در پایان گفت: وقتی به جو بایدن گفتند، ترامپ در جلسه تحلیف شرکت نخواهد کرد، او گفت که «بهتر» چون حضور شخصیتی مثل او در هر برنامه رسمی حیثیت آمریکا را خدشهدار خواهد کرد.
منبع: اعتماد آنلاین
بیشتر بخوانید: پیشنهاد تتلو به سارن ؛ ادامه هنجارشکنیهای خواننده پرحاشیه