وقت صبح – در روزهایی که بایدن به تازگی در آمریکا روی کار آمده است و چشم اندازی برای بهبود روابط ایران و آمریکا وجود دارد، تنها با تحلیل ریشهای میتوان درست پیشبنی و تحلیل کرد و در حوزه سیاستگزاری گام برداشت.
به گزارش وقت صبح، اخبار روزمره و بررسی اظهارات یک مسئول خاص در اداره ای خاص در وزارت خارجه آمریکا یا مجلس ایران نمی تواند فهم درستی از آینده روابط دو طرف به دست دهد.
به نظر میرسد تحلیل دقیق و تصمیمگیری در حوزه حاکمیتی و حتی شناخت درست موضوع از سوی دانشجویان و کارشناسان نیازمند تحلیلهای تاریخی، عمیق و دقیق در مورد ریشههای اختلاف ایران و آمریکا و فراز و نشیبهای آن از نظر تاریخی و همچنین تحلیل آن با استفاده از نظریات استاندارد روابط بین الملل است.
ماهنامه شناسای ایران، نشریهای تخصصی اجتماعی-سیاسی است که در اولین شماره خود به صورت مفصل به رابطه ایران و آمریکا پرداخته است.
از جمله تحلیل های قابل توجه در این شماره می توان به یادداشت دکتر حسین سیف زاده، عضو هیئت علمی مؤسسه مطالعات خاورمیانه در واشینگتن و استاد بازنشسته گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران اشاره کرد که به تحلیل عوامل منطقه ای در روابط ایران و آمریکا پرداخته است.
همچنین جلیل روشندل ، استاد علوم سیاسی در دانشگاه کارولینای شرقی به تحلیل متغیر هسته ای در روابط دو کشور پرداخته است.
همچنین پروفسور نادر انتصار رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلاباما جنوبی به راه های استفاده از شرایط روی کار آمدم جو بایدن پرداخته است.
میزگردی با حضور مهدی نوربخش استاد روابط بین الملل دانشگاه هریس برگ از دیگر بخش های تحلیلی شماره یکم شناسای ایران است.
یاداشت احمدزیدآبادی و گفتگو با آرش رئیسی نژاد استاد دانشگاه تهران و دانش آموخته دانشگاه فلوریدا از دیگر بخش های جذاب این شماره است.
همچنین آثار متعددی از اساتید دانشگاه، تحلیلگران سیاسی و کنگشران سیاسی در این شماره به چاپ رسیده است که با توجه به تعدادی بالای صفحات در اینجا نمیتوان اشاره کرد.
ماهنامه “شناسای ایران” را از کجا تهیه کنیم؟
مجله “شناسای ایران” را در کتابفروشیها و فروشگاههای محصولات فرهنگی سراسر کشور می توانید تهیه کنید. همچنین با مراجعه به آیدی تلگرامی @shenasayeiran یا شماره ۰۹۳۶۵۰۲۸۵۹۰ می توانید سفارش دهید.
در تهران کتابفروشی تندیس و لارستان و فروشگاه پیشگاه در میدان انقلاب، خیابان کارگر شمالی، پردیس مهرسان هم برای توزیع مستقیم در نظر گرفته شده است. در مشهد کتابفروشی بارانا کار توزیع را انجام می دهد.
همچنین می توانید در قسمت دیدگاه های همین مطلب، درخواست و آیدی تلگرام یا ایمیلتان را بنویسید تا با شما تماس گرفته شود.
“شناسای ایران” در مورد چیست؟
“شناسای ایران” ماهنامهای اجتماعی و سیاسیست که چنانچه در منشور شناسا در پیششماره این نشریه در شهریور ماه سال ۱۳۹۹ اشاره شد در پی آن است که تبدیل به محلی برای طرح و بحث و جدل و مناظره درباره موضوعات و دغدغههای اساسی گروههای گوناگون صنفی، قومی، مدنی و سیاسی جامعه شود و بستری برای گفت و گوی همه دغدغهمندان حول مسائل ایران را فراهم کند.
دستاندرکاران “شناسای ایران” با این هدفگذاری، نخستین رسالت خود را کسب اطلاع از مسائل مهم و زیربنایی کشور و کنکاش برای یافتن راهحل مناسب برای آنها با حضور اهل خبره قرار دادهاند. این نشریه یافتن و پیشنهاد راهحل برای مسائل ایران را بزرگتر و مهمتر از هر موضوع دیگری میداند و در این چارچوب، درهای نشریه را به روی همه صاحبنظران و کنشگرانی که دغدغه ایران را دارند باز میکند.
“شناسای ایران” در عین حال که نشریهای اجتماعی و سیاسی است هرگز تریبون یا ارگان یک جریان یا گروه سیاسی خاص نخواهد بود و در تلاش است با حفظ استقلال سیاسی، وظیفه و نقش دیدهبانی جامعه را که فلسفه وجودی رسانههای مستقل است به شکلی موثر و کارا به جا آورد.
شماره یک نشریه “شناسای ایران”، که در اسفند ماه نود و نه توزیع میشود به ارائه دیدگاههای گوناگون حول مساله آمریکا میپردازد. فراز و نشیبهای رابطه ایران و آمریکا در قرنی که در پایان آن قرار داریم اثرات مختلفی در تحولات داخلی ایران و شرایط اقتصادی و اجتماعی و سیاسی کشور داشته است.
به همین میزان دیدگاههای گوناگونی نیز حول تاریخ روابط فیمابین و افق پیشروی روابط دو کشور وجود دارد. در شماره جدید شناسای ایران تلاش شده است در کنار مروری مجمل بر فراز و فرودهای تاریخ روابط دو طرف، حتیالامکان دیدگاههای متفاوت و پیشنهادها یا نقدهای افراد صاحبنظر و کنشگران حوزههای مختلف درباره مساله آمریکا و نقش آن در اداره امور کشور منعکس شود.
شماره یک نشریه “شناسای ایران” با مدیر مسوولی حامد شجاعی و سردبیری نفیسه زارعکهن زیر نظر شورای سیاستگذاری در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.
لازم به ذکر است پیششماره “شناسای ایران” در شهریور ماه گذشته حول موضوع کرونا و ابعاد سیاسی و اجتماعی پاندمی منتشر شده بود.