عکس/ این چهار بازیگر در این تصویر دیگر در قید حیات نیستند

تصویری غم‌انگیز از ۴ بازیگر درگذشته در کنار هم منتشر شده است.

عکس/ این چهار بازیگر در این تصویر دیگر در قید حیات نیستند
کد خبر : ۲۱۸۸۹۴
لینک کوتاه کپی شد
1

به گزارش وقت صبح، در این تصویر، زنده یادان خسرو شکیبایی، داریوش اسدزاده، جمشید مشایخی و رضا سعیدی حضور دارند. 

روح همگی آن‌ها شاد و یادشان گرامی باد. 

خسرو شکیبایی، داریوش اسدزاده، جمشید مشایخی و رضا سعیدی در قید حسات نیستند.

خسرو شکیبایی چگونه بازیگر شد؟ 

با اصرارش پدر را مجاب کرد تا او را به سینما ببرد و بتواند هنر بازیگری بازیگران بزرگ را روی پرده نقره‌ای ببیند، اما از بخت بد پدر را در ۱۴ سالگی از دست داد و حالا کوله‌بار مسئولیتش سنگین‌تر شده بود و باید کمک خرج خانواده می‌شد، ولی این گونه نبود که مشغولیتش در کارهایی نظیر کفاشی، پیراهن دوزی و کانال‌سازی او را از فضای هنر و علاقه‌اش به بازیگری دور کند. 

خسرو شکیبایی تجسم خواستن بود. آن چنان شیفته کار هنر بود که ساعت‌ها به انتظار حضور هنرمندان بزرگ تئاتر و دوبله می‌ایستاد. 

زمانی که در اداره تئاتر شغلی برای خود دست و پا کرده بود، از یکی از بازیگران آن زمان درخواست کرد تا او را به تمرین تئاتر خود ببرد و این گونه بود که اولین آزمون بازیگری خود را پشت سر گذاشت. 

او در خاطرات خود نگفته اولین بار نزد چه کسی تست بازیگری داده است. با این حال همان استاد متوجه شد قریحه بازیگری این جوانک قوی است و او را برای انجام کار تئاتر دعوت کرد و این سرآغاز ورود خسرو شکیبایی برای بازیگری تئاتر بود. 

شکیبایی یکی از دانشجویانی است که در دوره طلایی دانشکده هنرهای زیبا در رشته بازیگری تئاتر تحصیل کرده و با بازیگرانی همچون رضا بابک، امین تارخ، بهرام شاه محمدلو و هنرمندانی همچون محمد کوثر همکاری داشته و در تئاترهای دانشجویی آن زمان که اغلب در تالار مولوی روی صحنه می‌رفتند، به ایفای نقش پرداخته است. 

بتدریج عباس جوانمرد، سرپرست گروه هنر ملی او را به این گروه دعوت کرد و در آنجا بود که با محمود استادمحمد آشنا شد. حضور درخشان او روی صحنه سبب شد تا کارگردان‌های سینما او را برای بازی در فیلم‌هایشان دعوت کنند. 

بازی در سینما

نخستین کارگردان مسعود کیمیایی بود که بعد از دیدن نمایش «شب بیست و یکم» به نویسندگی و کارگردانی محمود استاد محمد که در آن خسرو شکیبایی حضوری به یاد ماندنی داشت، او را برای بازی در فیلم «خط قرمز» دعوت کرد و اولین حضور شکیبایی در سینما در اوایل دهه ۶۰ رقم خورد. 

اما آنچه او را به عنوان بازیگری تکرار نشدنی در سینمای ایران تثبیت کرد، بازی در نقش حمید هامون در فیلم «هامون» به کارگردانی داریوش مهرجویی بود. 

اتفاقاً همان زمان هم بازی در نمایش «شاهزاده و گدا» به کارگردانی هادی مرزبان سبب شد که مهرجویی او را برای بازی در فیلم «هامون» که همچنان در سینمای ایران اثری یگانه است، دعوت به کار کند. 

شاید آن زمان هیچ یک فکر نمی‌کردند که این فیلم آنچنان ماندگار شود و خسرو شکیبایی به عنوان «هامون» سینمای ایران باقی بماند. 

شکیبایی همان اندازه که تماشایی بود، تماشاگران را از صدای زیبای خود نیز بهره‌مند می‌ساخت. 

او پیش از ورود جدی‌اش به سینما در اثار زیادی گویندگی کرده بود. آن هم در دوره‌ای که دوبله ایران در جهان یگانه بود و هنرمندان دوبلاژ به سادگی، نوآموزان را به این عرصه راه نمی‌دادند.

۰
ارسال نظر
  • محمد معصومی

    فیلم گاو سیاه
    اشاره بالای سر
    آسمان بیستون
    ارباب خداست
    خجالت بکش
    مفسد افساری ...
    ...
    عکس
    دست راست
    تیغ و زهر