“خوراک هویج و لوبیا”، غذای خوشمزه و سنتی ترکیه
خوراک هویج و لوبیا یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه کشور ترکیه است که با دستورهای متنوعی پخته می شود و مزه ای بسیار خاص و لذیذ دارد.
به گزارش وقت صبح ، خوراک هویج و لوبیا غذایی است که مواد زیادی برای درست کردن آن نیاز نیست و می توانید در زمان کمی یک غذای متنوع و لذیذ را پخته و از آن لذت ببرید.
مواد لازم برای ۴ نفر
لوبیا سفید یا لوبیا عروس: ۲ پیمانه
هویج : ۴ عدد
پیاز بزرگ: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق سوپخوری
استاک سبزیجات یا آب: ۲ لیتر
پودر زنجبیل: ¼ قاشق چایخوری
روغن یا کره: ۱ قاشق سوپخوری
جعفری: ۳ قاشق سوپخوری
آب نارنج یا آب لیمو ترش: ۱ عدد
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
طرز تهیه:
کار لوبیا سفید یا لوبیا عروس را درون یک کاسه مناسب می ریزیم و به مدت ۱۲ ساعت درون آب بماند تا خیس بخورد.
لوبیا را درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس استاک سبزیجات یا آب را به آن اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم به مدت ۲ ساعت لوبیا درون آب جوش کاملا بپزد و نرم شود.
هویج را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. پیاز را هم به صورت نگینی ریز خرد می کنیم.
مقداری کره یا روغن مایع درون تابه می ریزیم، سپس بلافاصله پیاز خرد شده را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود.
در ادامه هویج خرد شده را به تابه اضافه می کنیم، سپس مجددا تفت می دهیم.
حالا رب گوجه فرنگی را به تابه حاوی هویج اضافه می کنیم، سپس به تفت دادن ادامه می دهیم تا بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود و رنگ آن باز شود. مخلوط هویج را درون قابلمه حاوی لوبیا اضافه می کنیم و هم می زنیم.
زمانی که رنگ رب گوجه فرنگی درون خوراک باز شد، آب لیمو ترش تازه را به همراه پودر زنجبیل به خوراک لوبیا و هویج اضافه می کنیم، سپس مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم خوراک بپزد و جا بیوفتد و هویج نرم شود.
نمک و فلفل سیاه را به مقدار دلخواه درون خوراک می ریزیم، سپس مخلوط می کنیم. توجه داشته باشید در صورتی که خوراک غلیط نبود مقداری از آن را درون غذاساز بریزید و میکس کنید تا پوره شود، سپس مجددا درون قابلمه بر گردانید.
جعفری را به صورت ریز ساطوری می کنیم و در اواخر پخت به خوراک اضافه می کنیم.
در نهایت ۱۰ دقیقه آخر پخت خوراک لوبیا و هویج جعفری را اضافه می کنیم، سپس مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم عطر جعفری خارج شود.