گیاه آنغوزه چیست
آنغوزه یا آنقوزه گیاهی با ریشههایی ضخیم و گوشتی است.
این گیاه در مناطق خشک و آهکی نواحی گرم آسیا مثل بیابانهای خشک ایران و کوههای افغانستان و در هند رشد میکند و گلهایی زردرنگ دارد که به صورت گل آذین چتری در انتهای ساقهها قرار میگیرند.
میوه این گیاه بیضی شکل و قهوهای رنگ است.
از ساقه این گیاه نوعی صمغ استخراج میشود که به نام همان آنغوزه شناخته میشود و مزهای گس و تقریبا تند و بویی شبیه به بوی نامطبوع ترکیبات گوگرددار دارد که بخش دارویی گیاه را تشکیل میدهد.
آنغوزه به صورت ادویه هم در غذاها استفاده میشود..
خواص آنغوزه
خواص متعددی را به آنغوزه نسبت میدهند. متاسفانه تحقیقات کمی درباره مزایا یا عوارض جانبی این گیاه انجام شده است؛ با این حال میتوان گفت این گیاه دارای چندین خواص بالقوه است.
یکی از رایجترین موارد استفاده از صمغ آنغوزه، کمک به سوءهاضمه است. در یک مطالعه ۳۰ روزه ۴۳ بزرگسال که از سوءهاضمه متوسط تا شدید رنج میبردند، مورد بررسی قرار گرفتند. افرادی که روزی ۲ بار کپسولهای ۲۵۰ میلیگرمی از آنغوزه را مصرف کردند، در مقایسه با گروه دارونما، بهبود قابل توجهی در نفخ، هضم و کیفیت کلی زندگی گزارش کردند.
حدس بزنید این مطالعه توسط چه کسی از نظر مالی تامین شد؟ اگر بگوییم احتمالا خندهتان میگیرد! این مطالعه توسط یک شرکت تولیدکننده مکمل غذایی تامین مالی شد و این مسئله میتواند نتایج را تحت تاثیر قرار دهد؛ چه کسی میگوید ماست من ترش است؟ احتمالا هیچکس!
به هر حال نشان داده شده است که صمغ آنغوزه با افزایش فعالیت آنزیمهای گوارشی به تقویت هضم کمک میکند. در واقع ممکن است ترشح صفرا را از کبد که برای هضم چربی لازم است، افزایش دهد. همچنین ادویه آن برای جلوگیری یا کاهش گاز بعد از خوردن غذا مورد استفاده قرار میگیرد که البته هیچ تحقیقی از آن حمایت نمیکند./روزیاتو