این تصویر از یک رستوران ایرانی فضای مجازی را به هم ریخت!
تصویر جالبی از بنری در یک رستوران ایرانی در فضای مجازی منتشر شده است.
به گزارش وقت صبح، در این بنر مقدار غذای دور ریخته شده در روز گذشته را به مشتریان اطلاع میدهد.
بسیاری این حرکت را برای جلوگیری از اسراف و همچنین مصرف بهینه غذا ستایش کرده اند.
دور ریخته شدن یک پنجم از مواد غذایی جهان
ایرنا: بر اساس یک گزارش مورد حمایت سازمان ملل، در سال ۲۰۱۹ میلادی حدود یک پنجم (۱۷ درصد) از کل مواد غذایی تولید شده در سراسر جهان دور ریخته شد که مقدار آن، ۹۳۱ میلیون تن تعیین شده است.
این میزان تقریباً با ۲۳ میلیون کامیون با ۴۰ تن بار و یا با اندازه محیط زمین ضرب در هفت، برابر است.
به گزارش روزنامه دیلی میل، «برنامه محیط زیست سازمان ملل» و مؤسسه خیریه انگلیسی «ورپ» در گزارشی موسوم به «شاخص پسماند غذا ۲۰۲۱» این آمارها را منتشر کرده اند. این گزارش هم زمان با تلاشهای جهانی برای نصف کردن میزان ضایعات غذایی تا سال ۲۰۳۰ ارائه شده است.
این گزارش که جامعترین ارزیابی انجام شده تا به امروز است، برای حمایت از تلاشهای جهانی به منظور دستیابی به هدف توسعه پایدار سازمان ملل متحد برای کاهش ضایعات مواد غذایی تا سال ۲۰۳۰ تهیه شده است.
این گزارش نشان داد ۱۱ درصد از کل مواد غذایی فروخته شده به مصرف کنندگان در سال ۲۰۱۹ در خانهها هدر رفته است. این رقم برای رستورانها پنج درصد و فروشگاههای مواد غذایی ۲ درصد است.
به گفته محققان، ۱۰ درصد از گازهای گلخانهای انتشار یافته در جهان تنها از چرخه تولید مواد غذایی که دور ریخته میشوند به وجود میآید. این چرخه، کودهای شیمیایی و تراکتورهای گازوئیلسوز را نیز شامل میشود.
بر اساس این گزارش، مواد غذایی که تنها در خانهها دور انداخته میشود، به طور متوسط به ازای هر نفر ۷۴ کیلوگرم در سال است. مقدار زبالههای خوراکی در انگلیس، حدود هشت وعده غذایی به ازای هر خانوار در هر هفته است.
همچنین بر اساس این گزارش، بخشی از غذا در مزارع و در زنجیرههای تأمین از بین میرود. در واقع به طور کلی یک سوم غذاها هرگز خورده نمیشوند.
این زبالهها به تلاش برای کمک به میلیاردها انسان گرسنه و یا افرادی که توانایی داشتن یک رژیم غذایی سالم را ندارند و نیز به محیط زیست، آسیب میرساند.