“باقلوا استانبولی”، دسری لذیذ که در عین ظاهر پیچده بسیار آسان است!
باقلوا استانبولی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و محبوب کشور ترکیه است.
به گزار وقت صبح ، باقلوا استانبولی یک دسر بسیار لذیذ است که در کشور ترکیه در کنار بیشتر غذاها سرو می شود و برعکس ظاهر پیچیده اش پخت آن بسیار آسان است.
مواد لازم:
خمیر یوفکا مخصوص باقلوا ۱ بسته
پودر گردو ۱ پیمانه
کره ۱۵۰ گرم
روغن مایع ¾ استکان
مواد لازم شربت
شکر ۲ لیوان
آب ۲ لیوان
آب لیمو ترش تازه به مقدار کافی
طرز تهیه:
شکر را به همراه آب درون یک قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد.
حالا آب لیمو ترش تازه را به شربت اضافه کرده و پس از گذشت ۱۵ دقیقه قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم تا شربت کاملا خنک شود.
در ادامه فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود.
در ادامه کره و روغن را درون یک تابه مناسب ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا ذوب شود.
سپس یک لایه خمیر یوفکا روی سطح کار گذاشته و تا می زنیم. حالا روی ورقه یوفکا را با مخلوط کره رومال می کنیم.
خمیر یوفکا را از قسمت پایین مجددا تا زده و مقداری پودر گردو روی آن می ریزیم.
سپس خمیر یوفکا را به کمک نی رول کرده و از دو طرف کمی فشار می دهیم تا خمیر جمع شده و حالت چروک پیدا کند.
حالا خمیرهای یوفکا را به صورت مرتب کنار هم درون ظرف مورد نظرمان می چینیم.
در ادامه ظرف را طبقه وسط فر می گذاریم.
سپس اجازه می دهیم باقلوا به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه درون فر بماند تا کاملا پخته و طلایی شود.
پس از گذشت این زمان ظرف را از فر خارج کرده و اجازه می دهیم کمی از دمای باقلوا کاسته شود.
سپس شربت خنک شده را به صورت پخش روی آن ریخته و با پودر پسته تزیین می کنیم.