طرز تهیه پلو ساده و خوشمزه ازبکستانی
طعم غذاهای ازبکی بسیار محبوب است. ازبک ها پلو را با تنوع بسیار زیادی میپزند و این دستور پخت یکی از پر طرفدارترین آنهاست!
وقت صبح - پلو لذیذ به سبک ازبک ها ، در سرتاسر جهان شهرت دارد.
این پلو خوشمزه حاوی مقدار زیادی پیاز، سیر، هویج و گوشت است.
مواد لازم برای پلو ازبکستانی
• 1 پیمانه آب لیوان روغن
• 500 گرم گوشت گوسفند خرد شده
• 3 عدد پیاز
• 5 عدد هویج
• 2.5 پیمانه برنج
• 1 بوته سیر
• 1 قاشق چایخوری دانه زیره
• 2 قاشق چایخوری نمک
• 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
• 1 لیتر آب گرم
طرز تهیه پلو ازبکستانی
در ابتدا پیازها را به شکل خلالی و هویج ها را به صورت نوارهایی با ضخامت متوسط برش دهید.
برنج را بشویید و بگذارید در آب گرم خیس بخورد. سپس در یک قابلمه بزرگ روغن را داغ کرده و گوشت را تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
بعد از تفت دادن گوشت ها آنها را از قابلمه در بیاورید. در روغن باقی مانده ابتدا پیازها را سرخ کرده و بیرون بیاورید و سپس هویج ها را سرخ کنید.
گوشت و پیاز سرخ شده را روی هویج تفت داده شده ریخته و مخلوط کنید.
سیر و زیره را به قابلمه اضافه کنید و در آخر نیمی از نمک را اضافه کرده و مخلوط کنید.
در قابلمه به اندازه ای آب داغ بریزید که کمی از سطح مواد بیشتر شود.
حرارت را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و حدود 30 دقیقه اجازه دهید تا گوشت نرم شود.
وقتی گوشت نرم شد ،برنج را آبکش می کنیم و در قابلمه می گذاریم تا روی مواد را بپوشاند. با پشت قاشق روی برنج چند سوراخ ایجاد کنید.
مقداری آب داغ را اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. وقتی برنج آب را جذب کرد، اجاق گاز را کم کنید.
روی برنج را با پارچه ای بپوشانید و بگذارید 25 تا 30 دقیقه دم بکشد.
برنج را در بشقاب یا سینی بزرگی زیر و رو کرده و سرو کنید. نوش جان!
ترجمه: وقت صبح