کرونا در چین همچنان می تازد!
موج جدید شیوع کرونا در چین سبب افزایش نگرانیها شده است، سازمان بهداشت جهانی معتقد است همزمان با آغاز سال نو میلادی و افزایش ترددها، این موج جدید میتواند عامل انتقال ویروس به سایر کشورها شود.
به گزارش وقت صبح به نقل از خبرانلاین؛ قرار بود چین با سیاست «کووید صفر» کرونا را در کشورش ریشه کن کند، اما حالا نقطه سر خط، تقریباً همه چیز مانند روز اول شده است تا معلوم شود اپیدمی دستور بردار نیست. انتشار تصاویر بیمارستانها درحالیکه بیماران روی زمین بستری شدهاند نشان میدهد کووید در پکن جان تازه گرفته است.
با شیوع ویروس کرونا در جهان هر کشور روشی برای مقابله با این ویروس انتخاب کرد، چینیها با سیاست «کووید صفر» به مقابله با ویروسی رفتند که برخی گمانهزنیها معتقدند از همین کشور گسترش پیدا کرد. در این روش با مشاهده افراد مبتلا به ویروس بلافاصله قرنطینه آنها در خانه و حتی قرنطینه شهر آغاز میشد.
کووید صفر شکست خورد
با ادامه داشتن اپیدمی و پافشاری مقامات چینی بر سیاست کووید صفر زندگی را برای مردم چین دشوار کرد، مردم مدتی قبل دست به اعتراض زدند و همین اعتراضها سببساز برخی تغییر رویکردها در سیاستهای کرونایی حزب کمونیسم حاکم در این کشور شد. اما درپی اجرای ماهها سیاست قرنطینه ایمنی عمومی در برابر ویروس کرونا وضعیت مناسبی نداشت و ناگهان موارد ابتلا سربه فلک گذاشت. طوریکه برخی گزارشها حکایت از ابتلای چندین میلیون نفر چینیها به کووید در یک روز دارد. آنطورکه یورونیوز گزارش داده، بلومبرگ طبق برآوردهای مقامات ارشد حوزه بهداشت چین نوشت که نزدیک به ۳۷ میلیون نفر در این کشور احتمالا تنها در یک روز به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند.
از طرفی بهنظر میرسد واکسیناسیون در افراد بالای ۶۰ سال در چین وضعیت خوبی را ندارد و همین مسئله سبب نگرانی سازمان بهداشت جهانی شده است. بر اساس ارزیابی این سازمان، واکسیناسیون بهترین راه حل برای خروج از بحران و کنترل شرایط در چین است اما این کشور به شکل معنی داری از واکسیناسیون افراد بالای ۶۰ سال در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر عقب است. ضمن این که تاثیر واکسنهای چینی حدود ۵۰ درصد ارزیابی شده است.
درهمینباره شهنام عرشی مدیر دفتر بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ایسنا میگوید: «وضوع شیوع مجدد کرونا در چین، بحث واریانت جدیدی نیست، بلکه موضوع این است که کشور چین برای مدتهای مدیدی تا همین اواخر، سیاست کووید صفر را پیگیری میکرد؛ به این معنا که شیوع کرونا باید در حد صفر باشد. به همین دلیل هم هر کسی که در این کشور به کرونا مبتلا میشد، قرنطینه جدی در کل آن منطقه اعمال میکردند.»
او ادامه میدهد: «به نظر میرسد که در ماههای اخیر چین از این سیاست دست برداشته و مقداری این سیاست را کنار گذاشتند. زیرا نتیجهبخش نبوده است. درباره آمار واکسیناسیون هم وقتی سیاست کرونای صفر را در نظر میگیرید، مقداری میزان واکسیناسیون هم کاهش مییابد؛ حال اکنون که سیاست کرونای صفر در چین به نتیجه مطلوب نرسیده و آن را کنار گذاشتند، طبیعتا به نظر میآید که نسبت به خیلی از کشورها، سطح ایمنی در چین پایین آمده است.»
کمبود دارو در چین/ چینیها آمار دقیق نمیدهند
افزایش موارد ابتلا به کرونا در چین سبب افزایش تقاضای دارو بهویژه داروهای تببر شده است، داروهایی که به نظر میرسد در چین کمیاب شدهاند، آنطورکه رویترز گزارش داده رئیس شورای ارتقای صادرات داروی هند از روند افزایشی صادرات داروهای تببر به چین خبر میدهد، ساحیل مونجال گفته: درخواستهایی برای گرفتن قیمت ایبوپروفن و پاراستامول از شرکتهای هندی ارائه شده است. ایبوپروفن و پاراستامول در حال حاضر در چین با کمبود مواجه هستند و تقاضای بالایی دارند.
حالا شیوع کرونا در چین و نزدیک شدن به سال نو میلادی سببساز نگرانی کشورها از شیوع مجدد کرونا شده است. به خصوص در وضعیتی که آمار و اطلاعات دقیقی از شیوع کرونا در چین در دسترس نیست، بهگفته عرشی: «سازمان جهانی بهداشت هشداری را مطرح میکند، آنهم اینکه داریم به سال نو میلادی نزدیک میشویم و مسافرتهای زیادی در کشورهای دنیا و به ویژه در جنوب شرق آسیا اتفاق میافتد و این بسیار نگرانکننده است؛ چراکه به نظر میآید آمار و اطلاعرسانی چین، هم درباره سویههای در گردش و هم درباره میزان ابتلا و مرگ، واقعی نیست.»