“کدو پلو”، غذای سنتی و خوشمزه مازندرانی

کدو پلو یا کهی پلا یکی از سنتی ترین و خوشمزه ترین غذا های مازندران می باشد، که بیشتر طبع گرمی دارد و به همین دلیل در فصل سرد طبخ می شود.

“کدو پلو”، غذای سنتی و خوشمزه مازندرانی
کد خبر : ۱۲۳۵۶۹
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح ؛ کدو پلو حلوایی ساده و مجلسی با نیمرو بسیار خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد که می توانید در کنارش از ترشی ناز خاتون نیز استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه کدو پلو حلوایی

کدو ۳۰۰ گرم

پیاز ۲ عدد

برنج ۳ پیمانه

سیر ۴ حبه

تخم مرغ ۲ عدد

زعفران به مقدار لازم

نمک، فلفل، دارچین، زیره، زردچوبه مقدار لازم

طرز تهیه کدو پلو شمالی با نیمرو

ابتدا پیاز ها را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید. سیر را نیز پوست گرفته و رنده یا پوره کنید. داخل یک تابه مقداری روغن ریخته و پیاز و سیر را خوب تفت دهید تا پیازها طلایی و سبک شوند.

در ادامه همه ادویه های گفته شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا بوی ادویه ها آزاد شود. در تهیه این پلو از مقدار بیشتری دارچین استفاده کنید.

کدو حلوایی را برش زده و به قطعات مکعبی خرد کنید. بهتر است اندازه کدو ها را متوسط برش بزنید. حالا کدو ها را به مواد پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شوند.

در این مرحله کمی پودر زعفران سابیده شده اضافه کنید و اگر کدو شما شیرین نبود به دلخواه در این مرحله ۲ ق غذا خوری شکر اضافه کنید. حالا مواد میانی ما آماده شده است.

برنج را از چند ساعت قبل با مقداری نمک خیس کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوش بیاید. در حین پختن مدام کف روی برنج را بگیرید. وقتی برنج نرم شد آن را آبکش کرده و کف قابلمه مقداری روغن بریزید.

از کدو ها برای ته دیگ می توانید استفاده کنید. بدین صورت که کدو را به قطر ۱ سانت برش زده و کف قابلمه قرار دهید و یک لابه برنج ریخته و روی آن مواد میانی را اضافه کنید.

مواد را خوب مخلوط کرده این کار را تا جایی ادامه دهید تا برنج و مواد میانی تمام شوند. سپس برنج را دم گذاشته و در انتهای پخت برنج روی آن زعفران و کره بریزید.

وقتی کدو حلوایی پلو دم کشید. نیمرو را باید آماده کنید. داخل یک تابه کمی کره و روغن ریخته و تخم مرغ را بشکنید و به آن کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و به همراه پلو میل کنید.

۰
ارسال نظر