“کتلت سویا”؛ یک ایده عالی برای گیاهخواران
طرز تهیه کتلت سویا برای کسانی که محدودیت مصرف گوشت دارند یک ایده عالی از میان لیست انواع غذا با سویا است.
به گزارش وقت صبح ؛ لیست متنوعی از انواع کتلت در بین غذاهای ایرانی وجود دارد که کتلت سویا یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین آنها برای ناهار و شام است.
مواد لازم:
• سویا: ۳۰۰ گرم
• تخم مرغ: ۱ عدد
• پیاز: ۱ عدد
• سیر: ۳ حبه
• سیب زمینی: ۱ یا ۲ عدد
• جعفری تازه: ۲ قاشق غذا خوری (ساطوری شده)
• نمک، فلفل سیاه، پودر پاپریکا: به میزان لازم
مراحل طرز تهیه کتلت با سویا
برای درست کردن کتلت با سویا و جعفری و سیب زمینی خام، باید ابتدا سویا را خیس کنید و سپس آبکش کنید. مایه کتلت را آماده کنید و کتلتها را فرم دهید و سرخ کنید.
در اولین مرحله از طرز تهیه کتلت با سویا و جعفری، سویا را در یک کاسه بریزید و روی آن را با آب ولرم بپوشانید.
برای این که نفخ سویا تا حد ممکن گرفته شود بهتر است آن را به مدت ۸ ساعت بخیسانید و به آب یک یا دو قاشق غذاخوری آبلیمو هم اضافه کنید. ولی در کل سویا بعد از این که حدود ۱۵ دقیقه خیس خورد، میتواند در غذا استفاده شود.
بعد از خیس کردن سویا، آن را آبکش کنید و سویاها را با دست کاملا فشار دهید تا آبشان گرفته و خشک شود.
در این مرحله پیاز و سیر را پوست بگیرید و آنها را ریز رنده کنید. بعد از رنده کردن، آب اضافی پیاز را با دست بفشارید. سیب زمینی را هم پوست بگیرید و رنده کنید. آب آن را هم بگیرید.
میتوانید سیب زمینی را آبپز و بعد پوره یا له کنید. سویا را به مواد اضافه کنید و همه را در میکسر یا مخلوط کن بریزید تا کاملا با هم ترکیب و یکدست شوند.
در این مرحله، سویا، سیب زمینی، پیاز و سیر را که با هم میکس کرده بودید، در یک کاسه بریزید و به آنها، تخم مرغ، جعفری خرد شده و نمک، فلفل سیاه و پودر پاپریکا اضافه کنید. همه مواد باید به خوبی ورز داده شوند.
هر چه بیشتر مواد را ورز دهید، انسجام آنها بیشتر خواهد شد.
در یک تابه روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه کتلت سویا بردارید و به صورت دایرهای شکل دهید. مایه کتلت را کف دستهایتان بفشارید تا پهن شود.
سپس آن را در تابه سرخ کنید. یک طرف کتلتها که سرخ شد، آنها را برگردانید و طرف دیگر را هم سرخ کنید.