“گشنیزکباب”، کباب محلی ماکو با طعمی خاص

گشنیزکباب، کباب محلی ماکو، یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی است که حتما باید آن را امتحان کنید.

“گشنیزکباب”، کباب محلی ماکو با طعمی خاص
کد خبر : ۱۱۴۵۸۷
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح ، گشنیزکباب به دلیل داشتن گوشت چرخ کرده، لپه و تخم مرغ سرشار از پروتئین است و غذایی مقوی برای کودکان به شمار می رود. گشنیزکباب را می توانید با نان یا برنج سرو کنید.

مواد لازم برای ۴ نفر

گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم

پیاز ۳ عدد بزرگ

لپه ۲۰۰ گرم

تخم مرغ ۲ عدد

گشنیز ۲۰۰ گرم

لیمو عمانی ۲ عدد

آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری

روغن مایع به اندازه کافی

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه گشنیز کباب

برای تهیه گشنیز کباب خوشمزه در ابتدای کار لپه را شسته و به همراه ۲ لیوان آب درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه می دهیم لپه درون آب جوش بماند تا کاملا پخته شود.

زمانی که لپه کاملا پخته و آب درون قابلمه کشیده شد، قابلمه را از روی حرارت برداشته و لپه را آبکشی می کنیم، سپس اجازه می دهیم آب اضافی اش خارج شود. در ادامه لپه را به همراه ۱ عدد پیاز دو مرتبه چرخ می کنیم.

حالا مخلوط لپه و پیاز چرخ شده را درون یک کاسه بزرگ می ریزیم، سپس گوشت چرخ کرده را به همراه ۱ عدد پیاز دیگر دو مرتبه چرخ کرده و به کاسه حاوی لپه چرخ شده اضافه می کنیم و مقداری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به کاسه می افزاییم.

حالا مواد درون کاسه را به خوبی ورز می دهیم تا کاملا یکدست و منسجم شوند. در ادامه تخم مرغ ها را به کاسه اضافه کرده و مجددا به مدت ۵ دقیقه به خوبی ورز می دهیم تا مایه کباب کاملا منسجم شده تا حین پخت وا نرود.

فرم دهی به کباب

در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار داده و مقداری روغن مایع به آن اضافه می کنیم. در ادامه از مایه کباب به اندازه بزرگتر از گردو جدا کرده و در دست به فرم دلخواه شکل می دهیم، سپس در روغن می اندازیم.

حالا به همین ترتیب کباب ها را فرم داده و درون روغن به خوبی سرخ می کنیم، سپس کنار می گذاریم. در ادامه گشنیز را شسته و به صورت درشت خرد می کنیم، سپس درون همان تابه که کباب ها را سرخ کردیم، سرخ می کنیم.

در این مرحله پیاز باقی مانده را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به همراه روغن مایع درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و تفت می دهیم تا پیاز کاملا سبک و شیشه ای شود.

حالا مقداری زردچوبه به قابلمه اضافه کرده و مجددا تفت می دهیم تا بوی خامی زردچوبه از بین برود. در ادامه آرد سفید را به قابلمه اضافه می کنیم، سپس کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آرد از بین رفته و کمی سرخ شود.

جا افتادن کباب ها

زمانی که آرد کمی سرخ شد و تغییر رنگ داد، ۲ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کرده و مخلوط می کنیم. در ادامه لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ می کنیم و به قابلمه اضافه کرده، سپس اجازه می دهیم جوش بیاید.

زمانی که مخلوط آب و آرد درون قابلمه جوش آمد، گشنیز سرخ شده را به قابلمه اضافه کرده و پس از گذشت ۱۰ دقیقه کباب ها را به قابلمه می افزاییم، سپس اجازه می دهیم کباب ها درون قابلمه بمانند تا آب اضافی آن کاملا تبخیر شود.

پس از اینکه آب درون قابلمه کاملا تبخیر شد و کباب ها به روغن افتادند، قابلمه را از روی حرارت برداشته، سپس کباب ها را درون ظرف مورد نظرمان قرار می دهیم. در نهایت گشنیز کباب را به همراه کته یا نان محلی سرو می کنیم.

۰
ارسال نظر