“کلم قمری پلو”، غذایی مقوی با یک طعم فوق العاده و خوشمزه

کلم قمری پلو یکی از انواع غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی پخته می شود.

“کلم قمری پلو”، غذایی مقوی با یک طعم فوق العاده و خوشمزه
کد خبر : ۱۱۲۹۳۷
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح ، کلم قمری پلو یک غذای خوشمزه و لذیذ است که با یک بار امتحان کردن می تواند این غذای خوشمزه پای ثابت غذاهای روزانه شما باشد.

مواد لازم برای ۴ نفر

برنج ۴ پیمانه

سینه مرغ ۵۰۰ گرم

کلم قمری ۶۰۰ گرم

هویج ۴۰۰ گرم

پیاز ۳ عدد متوسط

سیر ۳ حبه

کره ۵۰ گرم

سبزی معطر خشک ۲ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری

آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری

پودر تخم گشنیز ۱ قاشق مرباخوری

دارچین ۱ قاشق مرباخوری

نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

زردچوبه و روغن به مقدار کافی

طرز تهیه کلم قمری پلو

برای تهیه کلم قمری پلو ابتدا برنج را از ۲ ساعت قبل درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم و کمی نمک اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم خیس بخورد. در ادامه کلم را به همراه هویج و پیاز به صورت خلالی خرد می کنیم.

در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرارد داده و کمی روغن اضافه می کنیم، سپس کلم را به همراه مقداری نمک و زردچوبه اضافه کرده و تفت می دهیم تا سرخ شود، سپس هویج را به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم.

هویج را هم کمی تفت می دهیم تا آب بیندازد، سپس درب تابه را می گذاریم تا هویج به طور کامل بپزد. پس از اینکه هویج پخت، سیر را داخل تابه رنده می کنیم و کمی تفت می دهیم، سپس زعفران دم کرده و آب لیمو را می افزاییم.

در ادامه درب تابه را می گذاریم تا مواد با حرارت ملایم بپزند. در همین حین پیاز را به همراه کمی روغن به تابه ای دیگر اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا شیشه ای شود، سپس مرغ را به صورت نگینی ریز خرد کرده و اضافه می کنیم.

مرغ را به خوبی تفت می دهیم تا سرخ شود، سپس کره را به همراه پودر تخم گشنیز، دارچین، فلفل سیاه و سبزی خشک به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا مواد به خوبی به خورد گوشت مرغ بروند.

ترکیب مواد کلم پلو

در این مرحله ترکیب مرغ را به تابه حاوی کلم و هویج اضافه کرده و با هم ترکیب می کنیم تا به خوبی یکدست شوند. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا آب شروع به جوشیدن کند.

حالا برنج را به همراه کمی نمک اضافه می کنیم و اجازه می دهیم برنج ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند، سپس آنرا آبکشی می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب را با روغن چرب می کنیم و مقداری نان یا سیب زمینی برای ته دیگ در کف قابلمه قرار می دهیم.

در این مرحله روی ته دیگ را با برنج می پوشانیم، سپس یک لایه از ترکیب کلم و مرغ روی برنج می ریزیم. مواد را به همین ترتیب به صورت لایه ای درون قابلمه می ریزیم، سپس درب قابلمه را به همراه دم کنی می گذاریم.

حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در پایان کلم قمری پلو را درون قابلمه به طور کامل مخلوط می کنیم، سپس درون دیس می کشیم و به همراه سالاد شیرازی سرو می کنیم.

۰
ارسال نظر