تصاویر/ شاه بوف‌های ایرانی؛ دومین جغد بزرگ دنیا در ایران!

در باغ پرندگان تهران ۷ هزار پرنده از اقصی نقاط جهان گردآوری شده‌اند که برخی از آن‌ها جزو گونه‌های کمیاب و در معرض انقراض‌اند و پرورش و تکثیر آن‌ها اهمیت فراوانی دارد. یکی از این گونه‌های نادر بزرگترین «جغد شاخدار ایران» یا همان «شاه بوف» است.

تصاویر/ شاه بوف‌های ایرانی؛ دومین جغد بزرگ دنیا در ایران!
کد خبر : ۹۸۴۷۶
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح به نقل از همشهری آنلاین، پرنده‌ای باشکوه با چشمانی درشت نارنجی و پرهای مخملی که با همه زیبایی و غرور، اخلاق خاصی دارد و به هیچ وجه حاضر نیست در اسارت تخم‌گذاری کند.

از این رو جوجه‌دار شدن شاه بوف باغ پرندگان اتفاق کمیاب و فرخنده‌ای است و کارکنان باغ پرندگان هر ماه به این مناسبت برای جوجه‌ها جشن تولد نمادین برگزار می‌کنند. هفته پیش به مناسبت ۴ ماهگی جوجه‌های شاه بوف به باغ پرندگان رفتیم.

شاه بوف‌های ایرانی دومین جغد بزرگ در دنیا هستند.

تولد ۴ جوجه شاه بوف

محوطه جشن تولد جوجه‌های شاه بوف، فضایی چمن کاری شده و سرسبز است که با حصارهایی آهنی از درختان پهن برگ و سوزنی جدا شده است. روی حصارها، عکس‌های تولد یک ماهگی جوجه‌ها آویزان است و کنار قفسی که جوجه‌های شاه بوف در آن نگهداری می‌شوند با بادکنک‌های رنگی و آویزهای طلایی تزئین شده است.

کیک تولد بزرگی که عکس ۴ جوجه شاه بوف روی آن نقش بسته روی میز است و کارکنان باغ که تنها میهمانان جشن هستند، در فاصله دورتر از قفس نشسته‌اند.

جوجه‌ها در ۴ ماهگی شباهت بسیاری به پرنده بالغ دارند اما از نظر وزن و قد بسیار کوچکتر از مادرشان هستند. نام جوجه‌ها را در بدو تولد شنگول و منگول و حبه انگور و نهان گذاشته‌اند.

«سام عسگری» جوانی که تخصصش پرورش و تربیت پرندگان وحشی است، در حالیکه یکی از جوجه جغدها را که نامش «حبه انگور» و از بقیه رام‌تر است، روی دستانش نگه داشته می‌گوید:

«وقتی جوجه جغدها به دنیا آمدند ما فکر کردیم ۳ تا هستند و اسمشان را مثل سه گانه‌های داستان کودکانه بزبزقندی، شنگول و منگول و حبه انگور گذاشتیم، اما خیلی زود متوجه چهارمین جوجه شدیم که خودش را گوشه لانه و زیر پروبال مادر پنهان کرده و از دید ما نهان بود برای همین نام او را «نهان» گذاشتیم. »

شاه بوف‌های ایرانی دومین جغد بزرگ در دنیا هستند.

روزی ۴۰ موش و بلدرچین می‌خورند

حبه انگور در حالی که روی دست پرورش دهنده‌اش جابه‌جا می‌شود، پرهای مخملی‌اش را تکان داده و با دقت به تصویر یک ماهگی خود و خواهر و برادرانش روی کیک خیره شده است.

شاید هم هوس کرده نوکی به خامه‌های روی کیک بزند و طعم آن را مزه کند. عسگری که متوجه نگاه خیره جوجه جغد شده، درباره تغذیه آن‌ها می‌گوید:

«جغد از گونه گوشتخوار است و علاقه بسیاری به گوشت موش و بلدرچین دارد. خوشبختانه ما در این باغ هم غذای آن‌ها را پرورش می‌دهیم و مشکلی از این بابت نداریم.»

او ادامه می‌دهد: «این جوجه‌ها از بدو تولد هر دو ساعت یک موش چاق و چله یا بلدرچین می‌خورند و حتی شب هم باید غذا بخورند، یعنی روزی ۴۰ موش و بلدرچین باید غذای یک شبانه‌روزشان آماده کنیم.»

او که تبحر خاصی در دست آموز کردن پرندگان دارد، درباره ویژگی‌های این موجود می‌افزاید: «این جوجه‌ها الان در ۴ ماهگی حدود ۲ کیلوگرم وزن دارند و هنوز جنسیتشان مشخص نیست.

یک سال و نیم طول می‌کشد که یک پرنده بالغ شوند؛ در آن صورت طولشان در حالت نشسته بین ۷۰ تا ۸۰ سانتی متر و در هنگام پرواز به ۲ متر می‌رسد.»

۰
ارسال نظر