اتفاقی نادر؛ سیارکی عظیم به ما نزدیک می شود!

این سیارک با فاصله حدود ۱۷۵ هزار کیلومتر از کنار زمین رد می‌شود. این در حالی است که ماه حدود ۳۸۰ هزار کیلومتر با زمین فاصله دارد.

اتفاقی نادر؛ سیارکی عظیم به ما نزدیک می شود!
کد خبر : ۱۵۹۵۶۰
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح به نقل از independent، یک سیارک عظیم در هفته جاری به‌قدری به کره زمین نزدیک می‌شود که از ماه هم نزدیک‌تر خواهد بود.

اداره هوا و فضای ملی آمریکا موسوم به «ناسا» ضمن اعلام این خبر گفت این اتفاق حدود هر ۱۰ سال یک‌بار می‌افتد.

این سیارک تازه کشف‌شده «۲۰۲۳ دی زی ۲» نام دارد و با سرعت بیش از ۲۷ هزار کیلومتر در ساعت حرکت می‌کند. به گفته ناسا، اندازه‌ آن بین ۴۰ تا ۹۰ متر است.

اخترشناسان رصدخانه «روکه ده لوس موچاچوس» در جزیره لا پالما که جزو جزایر قناری اسپانیا است سیارک را در روز ۲۷ فوریه سال جاری کشف کردند.

«مرکز مطالعات اشیای نزدیک زمین» در ناسا می‌گوید این سیارک با فاصله حدود ۱۷۵ هزار کیلومتر از کنار زمین رد می‌شود. این در حالی است که ماه حدود ۳۸۰ هزار کیلومتر با زمین فاصله دارد.

۱۶۰ هزار کیلومتر فاصله

تیم «دیده‌بان سیارک» ناسا در توییتر نوشت: «یک سیارک تازه کشف‌شده به نام (۲۰۲۳ دی‌زی ۲) روز شنبه با فاصله بیش از ۱۶۰ هزار کیلومتر از کنار زمین رد می‌شود.

گذر نزدیک سیارک‌‌ها از کنار زمین مرتبا صورت می‌گیرد، اما گذر سیارکی با این اندازه (۴۰ تا ۹۰ متر)‌ تنها حدود هر ۱۰ سال یک‌بار اتفاق می‌افتد و این فرصتی یگانه برای علم محسوب می‌شود.»

افراد علاقه‌مند به رصد این سیارک می‌توانند با استفاده از تلسکوپ برای این کار تلاش کنند، گرچه احتمال دیدن آن با دوربین دوچشمی و حتی با چشم غیرمسلح هم هست.

سیارک روز شنبه در نزدیک‌ترین فاصله به زمین خواهد بود، اما از چند روز قبل هم دیده می‌شد و بهترین زمان برای دیدن آن جمعه‌شب است.

درک اسمیل، اخترشناس و مدیر برنامه‌های اداره فضای بریتانیا، به روزنامه «مترو» گفت که این سیارک در حال حاضر تنها با تلسکوپ‌های بزرگ قابل‌رویت است، اما وقتی به زمین نزدیک شود دیدن آن با دوربین‌های دوچشمی هم ممکن است.

اسمیل گفت از حدود پنجشنبه‌شب می‌توان برای دیدن این سیارک تلاش کرد و افزود:

«اگر بتوانید از نورهای روشن خیابان، ماشین و ساختمان دور شوید و به چشمتان زمان دهید که به تاریکی عادت کند، اقبال بسیار بهتری برای دیدن آن خواهید داشت.»

۰
ارسال نظر