“پلنگ عربی” تا سرحد انقراض شکار شده است!

عربستان سعودی در ادامه تلاش‌ها برای حفاظت از محیط زیست در منطقه العلا، قصد دارد پلنگ عربی را از خطر انقراض نجات دهد و به زیستگاه طبیعی‌اش بازگرداند.

“پلنگ عربی” تا سرحد انقراض شکار شده است!
کد خبر : ۱۴۸۳۷۹
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح به نقل از independent؛ طبق برآورد اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN)، پلنگ عربی «به شدت در معرض خطر» است و تخمین زده می‌شود که کمتر از ۲۰۰ پلنگ عربی در طبیعت باقی مانده باشد.

یکی از راه‌های آماده‌سازی زیستگاه برای پلنگ عربی، تکمیل زنجیره غذایی این گربه‌سان شکارچی است. به‌دنبال یک برنامه فشرده پرورش در اسارت، بیش از ۱۵۰۰ راس از چهار گونه که زمانی گونه‌های رایج ساکن در این منطقه بودند یعنی تیزشاخ عربی، غزال عربی، آهوی شنی و بز کوهی نوبه‌ای، در سه ذخیره‌گاه طبیعی‌ (از شش ذخیره‌گاه طبیعی‌) رهاسازی شده‌ است.

با بالا رفتن تعداد این گونه‌ها راه برای بازگشت نهایی پلنگ عربی به زیستگاه طبیعی باستانی خود هموار خواهد شد.

برنامه پرورش پلنگ عربی

دکتر استفان براون، مدیر اجرایی حیات وحش و میراث طبیعی در کمیسیون سلطنتی العلا، به عرب نیوز گفت که در حال آزاد کردن قدرت تعادل طبیعت‌اند و با برنامه موفق پرورش پلنگ که در حال حاضر به‌خوبی در حال انجام است، ممکن است در سال ۲۰۳۰ به هدف نهایی خود برسند.

پلنگ عربی مانند گله‌هایی که زمانی به آن‌ها وابسته بود، در عربستان سعودی تا سر حد انقراض شکار شد.

با گذشت زمان و هنگامی که گله‌ها به تعداد پایدار در ذخیره‌گاه‌ها مستقر شوند، به طعمه شکارچی در راس زنجیره غذایی تبدیل می‌شوند و هماهنگی طبیعی را که هزاران سال قبل از برهم خوردن نظمش به دست بشر در منطقه وجود داشته است، باز‌می‌گردانند.

بازسازی این منطقه به عهده کمیسیون سلطنتی العلا است که در سال ۲۰۱۷ برای حفظ و توسعه العلا -منطقه‌ای با اهمیت طبیعی، تاریخی و فرهنگی برجسته در شمال غربی عربستان سعودی- به‌عنوان یک منطقه پایدار و مطلوب برای زندگی، کار و بازدید راه‌اندازی شد.

بازدیدکنندگان از العلا امروزه می‌توانند مقبره‌های حکاکی‌ شده در صخره‌هایی را ببینند که از این مردمان باستانی که دیدن پلنگ‌ها و طعمه‌های آن‌ها برایشان عادی بود، به جا مانده است.

۰
ارسال نظر