آشنایی با ترفند جدید مجرمان سایبری

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا به شهروندان و مسافران نوروزی توصیه کرد: اگر افراد ناشناس تقاضای استفاده از خدمات بانکی به وسیله کارت بانکی شما را داشتند، به هیچ وجه آن را نپذیرید.

آشنایی با ترفند جدید مجرمان سایبری
کد خبر : ۱۲۸۴۵
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح به نقل از ایرنا؛ رئیس مرکز تشخیص ‌و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا به شهروندان و مسافران نوروزی توصیه کرد: اگر افراد ناشناس تقاضای استفاده از خدمات بانکی به وسیله کارت بانکی شما را داشتند، به هیچ‌ وجه آن را نپذیرید.

از پایگاه خبری پلیس علی‌محمد رجبی با بیان اینکه شهروندان در هنگام استفاده از دستگاه‌های خودپرداز مراقب مجرمان سایبری باشند، اظهار داشت : این افراد در کنار دستگاه‌های خودپرداز بانکی خود را مسافر نوروزی معرفی می کنند و با بیان اینکه نیاز به پول نقد دارند از شهروندان می‌خواهند که مبلغی را برای آنها کارت به کارت کرده و بعد آنها آن مبلغ را دریافت کرده و به آنها بدهند.

وی افزود: کارت‌هایی که مجرمان سایبری برای دیگران پول واریز کرده و وجه نقد دریافت می‌کنند کارت‌های اسکیمر شده‌ای است که مجرمان تلاش دارند با این ترفند رد پای مجرمانه خود را پاک کرده و دیگران را مقصر جلوه دهند.

از این رو شهروندان به درخواست واریز وجه به حساب و دریافت و تحویل آن به دیگران پاسخ مثبت ندهند.

سرهنگ رجبی یادآور شد: در صورتی که کارت کپی اسکیمر شده باشد و وجهی در این خصوص به حساب آن افراد واریز شده باشد ، شخص مذکور باید پاسخگو در مراجع قضائی باشد، بنابراین بهتر است برای افراد ناشناس عملیات بانکی انجام ندهید.

دستگاه‌های خودپرداز بانکی

این مقام انتظامی در خصوص شگردهای دیگر مجرمان سایبری گفت: آنها با حضور در کنار دستگاه‌های خودپرداز بانکی با بیان اینکه نیازمند پول نقد برای عیدی دادن هستند و کارت بانکی به همراه ندارند از شهروندان می‌خواهند که از طریق گوشی پول به حساب آنها واریز کرده و آنها با کارت بانکی خود پول را برداشت و به آنها تحویل دهند.

رسیدسازهای جعلی نصب شده بر روی گوشی‌های هوشمند

وی افزود: این مجرمان سایبری با رسیدسازهای جعلی نصب شده بر روی گوشی‌های هوشمند و با این ترفند بدون واریز هیچ گونه پولی به حساب شهروندان از آنها پول دریافت می‌کنند.

وی تاکید کرد: برای افراد ناشناس خدمات بانکی ارائه ندهید و اگر کسی از شما چنین درخواستی داشت، حتما قبل از واریز وجه به حساب شما، مانده موجودی گرفته و بعد از واریز نیز دوبار مانده موجودی بگیرید که در صورت واریز وجه برای آنها پول دریافت کنید.

بیشتر بخوانید: فروشندگان اسلحه در فضای سایبری به دام افتادند

سرهنگ رجبی ادامه داد: سارقان کف زن نیز با پرسه زدن در اطراف دستگاه‌های خودپرداز از شما می‌خواهند برای آنها پول واریز کرده و وجه نقد آن را دریافت کنید که وجه پرداختی به شما کمتر از رقم واریزی خواهد بود .

این مقام انتظامی با اشاره به اینکه آگاهی‌بخشی و پیشگیری از وقوع جرایم در فضای مجازی از اولویت‌های پلیس فتا است، به شهروندان توصیه کرد: در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک یا تهدید توسط مجرمان اینترنتی، موضوع را در اولین فرصت به پلیس اطلاع دهند و به‌صورت مستمر برای مطالعه هشدارهای سایبری و مصونیت از شگردهای مجرمانه به سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir مراجعه کنند.

۰
ارسال نظر