چهره باورنکردنی “جمیله شیخی” در جوانی/ عکس

جمیله شیخی یکی از بازیگران توانمند سینما و تئاتر ایرانی بود که با بازی در سریال «پدر سالار» به شهرت عمومی رسید.

چهره باورنکردنی “جمیله شیخی” در جوانی/ عکس
کد خبر : ۲۰۴۳۷۷
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح به نقل از خبرآنلاین: جمیله شیخی متولد ۹ اردیبهشت ۱۳۰۹ در زنجان، بازیگر سینما و تلویزیون بود. او تا مقطع دیپلم تحصیل کرد و در سال ۱۳۳۶ وارد تئاتر شد. شیخی بازی در تلویزیون ملی قبل از انقلاب را تجربه کرد و بعد انقلاب با سریال «پدر سالار» مشهورتر شد.

او به صورت حرفه‌ای سال ۱۳۳۶ تئاتر را زیر نظر شاهین سرکیسیان و دکتر مهدی فروغ از تالار فارابی (هنرهای زیبای قدیم) شروع کرد. او با نمایش «پدر» اثر استریندبرگ اولین بار بازی روی صحنه را تجربه کرد؛ تا اینکه به استخدام اداره‌ی تئاتر درآمد.

در سال ۱۳۳۹ که ۳۰ ساله بود با تله تئاتر «خودکشی» به کارگردانی علی نصیریان وارد قاب تلویزیون ملی شاهنشاهی شد.

شیخی در سال ۱۳۴۳ به عنوان کارگردان نمایش «قلب سرگشته» را برای تلویزیون ساخت و در سال ۱۳۵۰ هم کارگردان نمایش «محکوم به اعدام» بود. او سپس سال ۱۳۵۴ با فیلم «خانه خراب» نصرت کریمی وارد سینما شد.

جمیله شیخی سال ۱۳۳۵ در ۲۶ سالگی با هلال پسیانی ازدواج کرد که ثمره آن یک پسر به نام آتیلا پسیانی متولد ۱۰ اردیبهشت ۱۳۳۶ است. هلال، دو سال بعد از ازدواج در ۱۳۳۷ دار فانی را وداع گفت.

او در سال ۱۳۴۵ وقتی ۳۶ ساله بود، برای بار دوم با «مهدی قریشی» معاون دانشکده هنرهای دراماتیک ازدواج کرد. ثمره این ازدواج هم در سال ۱۳۴۹ دختری به نام «آتوسا قریشی» شد.

شیخی برای بازی در فیلم «مسافران» به کارگردانی بهرام بیضایی در سال ۱۳۷۰ که به یاد ماندنی‌ترین نقش سینمایی اوست، سیمرغ بلورین جشنواره فجر را گرفت.

سال ۱۳۷۵ هم برای فیلم «لیلا» به کارگردانی داریوش مهرجویی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن را به دست آورد.

آخرین حضور

در سال ۱۳۷۹ سریال «پس از باران» آخرین حضور تلویزیونی و سال ۱۳۸۰ فیلم «کاغذ بی خط» به کارگردانی ناصر تقوایی آخرین کار سینمایی این بانوی بازیگر بود.

در نهایت جمیله شیخی روز چهارشنبه ۲ خرداد ۱۳۸۰ در ۷۱ سالگی به خاطر سکته قلبی درگذشت. پیکر او ۴ روز بعد تشییع و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا دفن شد.

جمیله شیخی یکی از بازیگران توانمند سینما و تئاتر ایرانی بود که با بازی در سریال «پدر سالار» به شهرت عمومی رسید.

۰
ارسال نظر