عجیبترین روزهایی که در تقویم جهانی به ثبت رسیدهاند
در تقویم جهانی، علاوه بر تمام مناسبتهای معقولی که وجود دارد، روزهایی به ثبت رسیدهاند که شاید در نگاه اول عجیب باشند.
به گزارش وقت صبح به نقل از خبرآنلاین، در طول سال، مناسبتهای مختلفی داریم که از اعیاد ملی و مذهبی گرفته تا بزرگداشت افراد مختلفی مانند دانشمندان، همگی منطقی به نظر میرسند.
اما در کنار تمام این مناسبتها، روزهایی هستند که به نام حیوانات یا چیزهای دیگری نامگذاری شدهاند که مطمئنا اگر بدانید، تعجب خواهید کرد.
در ادامه شما را با برخی از این مناسبتهای عجیب و غریب ثبت شده در تقویم جهانی آشنا میکنیم.
روز جهانی «توالت»
شاید از خودتان بپرسید اصلا چه لزومی دارد روزی در تقویم جهانی به نام توالت نامگذاری شود؟ اما اگر دلیلش را بدانید، شاید بنظرتان منطقی باشد.
فلسفه اصلی پشت این نامگذاری، بحران نداشتن توالت در کشورهایی مثل هند و کشورهای آفریقایی است که بهداشت فردی و عمومی افراد را به خطر میاندازد.
روز جهانی «حرف زدن مثل یک دزد دریایی»
حتما در فیلمها طرز صحبت کردن دزدهای دریایی را دیدهاید؛ صدای بلند جزئی جدا نشدنی از حرف زدن این دزدهاست. شاید برایتان جالب باشد بدانید مارک سامرز و جان بااور، دو هنرپیشه، روزی که داشتند راکت بال (نوعی تنیس بدون تور) بازی میکردند، باعث به وجود آمدن این مناسبت شدند.
در طول بازی آنها درست مانند دزدان دریایی حرف میزدند و به این نتیجه رسیدند که بهتر است این که بیشتر از این لحن لذت ببرند، یک روز را این نام ثبت کنند.
البته در واقع این اتفاق روز ۶ ام ژوئن رخ داد اما برای این که سامرز راحتتر این مناسبت را به یاد داشته باشد، روز ۱۹ سپتامبر، تولد همسر سابقش را برای این مناسبت نامگذاری کردند.
روز جهانی «خواب»
شما هم جز آن دسته آدمهایی هستید که عادت دارند تا نیمه شب بیدار بمانند و دیرتر از همه خانواده میخوابند؟ اگر جوابتان مثبت است شاید برایتان جالب باشد که فلسفه روز جهانی خواب به قرون وسطا برمیگردد.
آدمهای آن دوران عقیده داشتند هرکسی که در این روز دیرتر از همه بخوابد، تمام سال بیحال خواهد بود و کاری را به سرانجام نخواهد رساند.
اما قضیه اینجا تمام نمیشود، چون خانواده هر کسی را که روز بعد دیرتر از بقیه بیدار میشد، در برکه یا دریا خیس میکردند.
خواستگاه روز خواب، فنلاند است که از سالها پیش این سنت را در ۲۷ جولای انجام میدادند.
روز جهانی «نه به خودکشی»
چقدر به آمار خودکشی توجه میکنید؟ تا قبل از سال ۲۰۱۱ آمارها نشان دهنده آن بود که هر سال یک میلیون نفر دست به خودکشی میزنند. در همین راستا در سال ۲۰۱۱ در ۴۰ کشور دنیا مراسمی برای پیشگیری از مرگ خودخواسته برگزار شد و از آن روز۱۰ سپتامبر روز مبارزه با خودکشی نام گرفت.
روز ملی «رقصیدن مثل خروس»
مناسبتی از این خندهدارتر وجود دارد؟ کسی نمیداند دقیقا فلسفه پشت این روز چیست یا از کی روز ۱۴ مِی این نام را به خود گرفت؛ اما برخی شواهد نشان میدهد که از سال ۱۹۵۰ این نوع رقص توسط یک نوازنده محبوب آکاردئون سوییسی پایه گذاری شد.
روز جهانی «رژ لب»
رژ لب جز پرمصرفترین لوازم آرایشی است و البته، موجب شده یکی از عجیبترین نامگذاریهای تاریخ رقم بخورد. روز ۲۹ جولای را به نام روز جهانی رژ لب نامگذاری کردهاند اما هنوز معلوم نیست که علت این نامگذاری چه بوده است.
روز جهانی «خوردن کراکر روی صفحه کلید»
شما خودتان را جز افراد مرتب و تمیز میدانید یا آدم بیخیال و شلختهای هستید؟ اگر گزینه دوم برایتان صدق میکند، ۲۸ آگست روز شماست.
حتما میدانید که تمیز کردن صفحه کلید رایانه یا لپ تاپ چقدر سخت است. اما این روز را برای افراد شلخته و بیخیال در نظر گرفتهاند که میتوانند با خیال راحت، هر چه میخواهند روی صفحه کلید گاز بزنند و بگذارند که تکههای خرد شده غذا لای دکمهها گیر کنند.
روز جهانی «زبان مادری»
عجیبترین روزهایی که در تقویم جهانی به ثبت رسیدهاند؛ این لوازم آرایش روز جهانی دارد!
در کنار تمام روزهایی که با مناسبتهای عجیب و غریب نامگذاری شدهاند، شاید بتوان گفت مهمترین و زیباترینشان روز جهانی زبان مادری است. ۲۱ فوریه را یونسکو سال ۱۹۹۹ در تقویم جهانی به نام روز زبان مادری به ثبت رسانده است. پس از آن به علت اهمیت بسیار زیاد و کمک به تنوع زبان و فرهنگهای زنده در دنیا، حتی سال ۲۰۰۸ نیز با نام سال جهانی زبانها نامگذاری شد.
اما داستان پشت این نامگذاری چه بود؟ سال ۱۹۵۲ در پایتخت بنگلادش، داکا، تظاهراتی مسالمتآمیز توسط دانشجویان برگزار شد که از دولت وقت آن زمان یعنی پاکستان شرقی، تقاضای به رسمیت شناختن زبان بنگالی، در کنار زبان اردو، را داشتند. اما پاسخشان تیراندازی پلیس و کشته شدن تعدادی از دانشجویان بود.
سالها بعد از استقلال بنگلادش، این کشور با درخواست از جامعه جهانی توانست روز ۲۱ فوریه را به عنوان روز جهانی زبان مادری ثبت کند.
روز جهانی «هر چه دوست داری بخور»
این روزها فضای مجازی پر شده از رژیمهای غذایی که برای کاهش وزن تجویز میشوند. اما تا کی باید رژیم بگیریم؟ آیا واقعا حق هرکس نیست حداقل یک روز در سال هرچه دوست دارد بخورد؟ یا اصلا این رژیم گرفتن همیشه کار درستی است؟
شاید برایتان عجیب باشد، اما ۱۱ ماه مِی به نام روز «هر چه دوست داری بخور» ثبت شده است تا کسانی که با رژیمهای سخت دست و پنجه نرم میکنند حداقل یک روز از سال را به رژیمشان خیانت کنند و هرچه دوست دارند بخورند.
روز جهانی «خنده»
تا حالا متوجه شدهاید که خنده مسری است؟ شاید فیلمهایی که با همین مضمون در فضای مجازی دست به دست میشود را دیده باشید. مردی وارد اتوبوس میشود و آنقدر میخندد که بقیه هم به خنده میافتند.
ثبتکنندگان این روز جهانی عجیب، هندیها بودند که در سال ۱۹۹۸، جشنی برای خنده در بمبئی برگزار کردند و در کنار آن نیز مادان کاتاریا که بنیانگذار حرکت یوگای خنده است، در مقالات زیادی راجع به اثرات خنده درمانی و مسری بودن آن نوشت. پس از آن روز ۱۱ ژانویه را به نام روز «خنده» ثبت کردند.
روز جهانی «گربه»
فلسفه پشت نامگذاری این روز آگاه ساختن مردم از تعداد گربههای بیخانمانی است که در هر نقطه از کره زمین زندگی میکنند. برای این منظور در اکثر کشورهای اروپایی روز ۱۷ فوریه و در روسیه اول ماه مارس را به نام روز گربه نامگذاری کرده اند.
روز جهانی «مارمولک»
روز ۱۴ آگوست روز جهانی مارمولک است. اگر شما هم جز آن دسته افرادی هستید که میخواهید سر به تن این خزندگان نباشد، جالب است بدانید که مارمولک برای چرخه محیط زیستی اهمیت بسیار زیادی دارد و گونه سمندرها با کمترین آلودگی در محیط زیست از بین میرود و بسیار حساس است.