اخبار برخط
اخبار برخط

محدودیت‌هاچه تأثیری بر همه‌گیری کرونا داشت؟

از ابتدای هفته جاری، تهران و بخش عمده‌ای از استان‌هایی که در شرایط بحرانی کرونا قرار داشتند، وارد شرایط نارنجی شدند و روز گذشته هم بعد از بیش از دو ماه، مرگ‌ومیر روزانه کرونایی به زیر 300 نفر رسید.
باورم نمی شد روزی که از علاقه شوهرم به دخترا باخبر شوم خودم هم…!

به نظر می‌رسد تعطیلات دوهفته‌ای که دولت ناچار به پذیرش آن شد، توانست کمر آمار فزاینده را به سمت پایین خم کند تا روز گذشته از سوی سخنگوی ستاد مقابله با کرونا اعلام شود که موج سوم کرونا نزولی خواهد بود. بنا بر گفته رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، در آمریکا اوج شدید کرونا و مرگ‌ومیر در حال افزایش است و از دوهزارو 800 مرگ عبور کردند، خیز دوم نسبت به خیز اول در انگلیس شدیدتر است و ۵۰۰ تا ۶۰۰ مرگ را تجربه می‌کنند و در آلمان خیز دوم بیماری خیلی شدیدتر است و شاهد مرگ بیش از ۴۲۰ نفر بوده‌اند و جمعیت مشابهی با ایران دارند. به گفته او پیش‌بینی می‌شد ما در نیمه آذرماه مرگ‌ومیر بیش از هزار مورد داشته باشیم اما خوشبختانه با همت مردم این پیش‌بینی درباره ایران محقق نشد اما پیش‌بینی‌ها برای سایر کشورها محقق شد. ما سه موج را در کشور سپری کردیم و موج سوم بیماری کرونا در کشور نزولی است و این نشان می‌دهد رعایت پروتکل‌ها چقدر مؤثر است.

با این همه، فرمانده ستاد مقابله با کرونا به خوش‌بینی رئیسی نیست. دکتر زالی معتقد است هرچند شرایط خطرناک ماه گذشته را تا حدودی پشت سر گذاشته‌ایم، اما کرونا همچنان در حال قربانی‌گرفتن است. فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران با اشاره به وضعیت شکننده و نگران‌کننده تهران از نظر شیوع کرونا و تأکید بر اینکه نباید وضعیت فعلی را به عنوان شرایط مطلوب و ثبات‌یافته در تهران تلقی کرد، درخصوص پدیده رجعت یا بازگشت سنگین‌تر بیماری در اپیدمی‌ها هشدار داد. به گفته او در این پدیده هنگام افول بیماری ممکن است شاهد بازگشت سنگین‌تر آن باشیم به همین دلیل باید مردم و مسئولان مراقب باشند؛ زیرا هنوز کرونا در تهران در حال قربانی‌گرفتن بوده و کالبد شهر به ویروسی آلوده است که در حال تسخیر سنگرهای جدید بیولوژیک است. بنابراین از دیدگاه کارشناسی از نقطه افول نسبی بیماری در تهران دور هستیم.
343 هزار خودروی ناقض کرونا اعمال قانون شدند
با وجود آنکه اوضاع در بیشتر شهرها از قرمز درآمده و کمی می‌توان نفس راحت کشید، اما همچنان مقررات منع عبور و مرور شبانه پابرجاست و محدودیت و ممنوعیت‌های ترافیکی اعمال‌شده در شهرهای قرمز و نارنجی ادامه دارد؛ بر همین اساس تردد خودروها از ساعت ۲۱:۰۰ تا ۴:۰۰ در این شهرها ممنوع است و توسط دوربین‌های ثبت تخلف جریمه می‌شوند. ورود پلاک‌های غیربومی و خروج پلاک‌های بومی به این شهرها نیز ممنوع است.
همچنین از ابتدای اعمال محدودیت‌های کرونایی، جریمه‌هایی برای متخلفان این محدودیت‌ها مشخص شد؛ از جریمه نقدی تا پلمب واحدهای صنفی. روز گذشته سردار مهدی حاجیان، سخنگوی ناجا، میزان جریمه‌ها و محدودیت‌های کرونایی را تشریح کرد. به گفته او در راستای مدیریت مقابله با کرونا وظایفی که بر عهده نیروی انتظامی محول شد، بحث محدودیت‌های ترافیکی بود. در سطح کشور بیش از یک‌میلیون‌و 480 هزار تذکر شفاهی درخصوص محدودیت‌های ترافیکی به مردم ارائه شد همچنین بیش از 578 هزار خودروی عودتی داشتیم. در طرح ممنوعیت تردد شبانه از ساعت 21 تا چهار صبح، 343 هزار خودرو اعمال قانون شدند. همچنین درخصوص جریمه‌ای که برای تردد خودروهای غیربومی در شهرهای قرمز و نارنجی پیش‌بینی شده بود، در مناطق قرمز 53 هزار مورد اعمال قانون و در شهرهای نارنجی 35 هزار اعمال قانون صورت گرفته است. خوشبختانه مردم در اجرای این طرح‌ها همراهی خوبی با نیروی انتظامی داشتند و ما شاهد کاهش 35درصدی تردد نسبت به مدت مشابه سال قبل بودیم و به همین دلیل در آمار فوتی‌ها و تصادفات ناشی از حوادث ترافیکی کاهش داشتیم. در همه نقاط کشور 715 هزار بازدید از اصناف انجام شده و 336 هزار
تذکر نیز داده شده است. همچنین 463 هزار صورت‌جلسه انجام شد و این اصناف توجیه شده‌اند. در این مدت که محدودیت‌ها اعمال شد باید تشکر ویژه‌ای از همه واحدهای صنفی داشته باشم؛ اصناف در این مدت 90 درصد همراهی داشتند، چراکه این دوستان می‌دانند این بیماری یک تهدید همگانی است و از همین‌رو همراهی خوبی داشتند.
وی درخصوص برخورد با محتکران گفت: پلیس پیشگیری، پلیس امنیت اقتصادی و پلیس اماکن در این طرح حضور داشتند. با محتکران و افرادی که شرایط اقتصادی مردم را به خطر انداخته بودند، مقابله کردیم و با بیش از ۱۴۳ هزار باب مرکز پخش کالاهای بهداشتی و داروخانه‌هایی که اقدام به گران‌فروشی و احتکار کرده بودند برخورد شد. هشت‌هزارو 254 مرکز متخلف در حوزه احتکار بودند و کالاهای بهداشتی و پزشکی را انبار کرده بودند که با هماهنگی مقام قضائی تذکر داده شد و بعضی از اینها نیز پلمب شده و با آنها برخورد جدی شد.
چه جریمه‌ای در انتظار ناقضان قرنطینه است؟
«بر اساس آخرین آمار ۳۱ میلیون استعلام از بانک اطلاعاتی ما در ارتباط با افراد کرونامثبت گرفته شده است و نگذاشتیم چهارهزارو 637 نفر مبتلا که می‌خواستند سوار وسایل نقلیه مانند هواپیما و… شوند، این کار را انجام دهند. این متخلفان خدمت دریافت نمی‌کنند و جریمه ۲۰۰هزارتومانی دارند و به قرنطینه منتقل می‌شوند. تاکنون حدود ۲۵ هزار پیامک هم برای افرادی که نقض قرنطینه کرده‌اند، ارسال شده است». این‌ جملات بخشی از صحبت‌های روز گذشته سخنگوی ستاد مقابله با کروناست. علیرضا رئیسی با بیان این مطلب اعلام کرد با اعمال محدودیت‌ها در دو هفته پیش‌رو، از آمار مراجعان به مراکز درمانی کاسته می‌شود. او همچنین بیان کرد: «با اجرای دقیق پروتکل‌ها بعد از دو هفته شاهد کاهش مراجعات به مراکز درمانی خواهیم بود و پس از پنج هفته کاهش موارد مرگ‌ومیر را خواهیم داشت. محدودیت‌های ما از پنجم آبان آغاز شده و ۴۳ شهر در این تاریخ محدودیت داشتند و ۴۶ شهر هم در ۱۴ آبان محدودیت‌هایی را تجربه کردند. تست‌ها و سخت‌گیری‌های ما افزایش یافت. استان‌های اردبیل، قزوین، گلستان، گیلان و مازندران روند صعودی یا در حال صعود بیماری را تجربه می‌کنند. از ۱۶۰ شهر قرمز
اکنون ۶۴ شهر قرمز است و ۲۷۹ شهر نارنجی و ۱۰۵ شهر زرد هستند».
وی درباره روند صعودی کرونا در استان‌های شمالی کشور تصریح کرد: «علت این روند صعودی به چهار هفته قبل و سفرهایی که اتفاق افتاد بازمی‌گردد. در استان فارس ۱۱ شهر قرمز، در استان گلستان ۹ شهر، مازندران شش شهر، قزوین پنج شهر، گیلان و اصفهان چهار شهر و در استان‌های آذربایجان غربی، خراسان رضوی و شمالی، اردبیل، کرمان و ایلام سه شهر قرمز داریم. این نشان می‌دهد که برای کنترل بیماری به شهرهای قرمز این استان‌ها رجوع کنیم».
وی درباره آخرین آمار تخلفات کرونایی در شهرهای قرمز گفت: در ورودی شهرها ۳۰ هزار خودرو از طریق دوربین جریمه شدند و ۱۴ هزار خودرو هم به شکل دستی جریمه شدند. در تردد درون‌شهری در شهرهای قرمز حدود هشت‌هزارو 400 تردد در شهرهای قرمز پس از ساعت وضع محدودیت داشتیم. خوشبختانه در این ۱۴ روز تصادف منجر به فوت ۴۵ درصد و تصادف منجر به خسارت ۵۰ درصد کاهش یافته است.
اوضاع چقدر بهتر شده؟
بعد از دو هفته محدودیت‌های نسبتا شدید، سؤال این است که اوضاع از ماه گذشته و حتی از اوایل آذر چقدر بهتر شده؟ ‌این سؤالی بود که مینو محرز، عضو ستاد مقابله با کرونا و متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با «شرق» به آن پاسخ داد. محرز تصریح کرد: «طبیعتا با اعمال محدودیت‌ها در مناطق مختلف، آمار به سمت نزولی‌شدن میل می‌کنند و ایران هم از این قاعده مستثنا نیست. خوشبختانه الان وضعیت از هفته‌های گذشته بهتر است و می‌توان در صورتی که محدودیت‌ها اعمال شود، نسبت به آینده امیدوار بود، ولی این شرایط پایدار نیست و بسیار شکننده است؛ خصوصا که ما شب یلدا را پیش‌رو داریم و نگرانی بابت اینکه با شب‌نشینی‌ها ناقلان بیماری را به اقوام خود منتقل کنند، وجود دارد». محرز تصریح کرد: «امسال باید همه به هم کمک کنیم و از لذت‌های زندگی پرهیز کنیم تا شادکامی نزدیک شود و بتوانیم در جهانی سالم به زندگی ادامه دهیم. در حال حاضر هیچ چیزی در کشور پایدار نیست و باید با رعایت جدی و همه‌جانبه پروتکل‌ها به ویروس فرصت رشد دوباره ندهیم. این خبرهای کاهش آماری درست است که خوشایند است، اما می‌تواند زنگ خطری باشد برای آنهایی که به دنبال بهانه برای شکستن
قرنطینه هستند. الان وقت شوخی با کرونا نیست، جدی‌اش بگیریم تا این روزهای سخت تمام شود».

نویسنده:

این خبر را به اشتراک بگذارید.
این خبر را به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

honor-400-phone1-jpg
گوشی‌های سری آنر 400 معرفی شدند؛ میان‌رده‌های قدرتمند با دوربین 200 مگاپیکسلی
292194
پارک‌وی را بستند تا آسفالت کنند! +عکس‌
291942
عکس‌های دیدنی از پارک لاله تهران که دیگر وجود ندارد!
xiaomi-15s-pro-phone
شیائومی 15S‌ پرو با پردازنده Xring O1 معرفی شد
آیفون 7 پلاس
آیفون ۷ پلاس و آیفون ۸ به لیست محصولات قدیمی اپل اضافه شدند
188880-361509
فال ابجد امروز پنجشنبه 1 خرداد 1404
d8b3d8a7d8b1d982d8a7d986
دختر 18 ساله در باند تنهای وحشی چه می‌کرد؟
d985d8aad987d985-12
پسر جوان به عشق برند آدیداس، سارق حرفه‌ای شد
d982d8a7d8aad984-10
آشپز فرانسوی مردی را کشت و پخت
d981d8a7d984d8b1d988d8b2d8a7d986d987-13
فال روزانه امروز - پنجشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۴

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *