وقت صبح – قرار است پیشنهاد حذف گذرنامه ایران و ترکیه در کمیته های مروبطه در دو کشور بررسی و نتیجه اعلام شود. این مساله در کمیته فنی مشترک همکاریهای گردشگری ایران و ترکیه مطرح شده است. دلیل پیشنهاد حذف پاسپورت ایران و ترکیه «ایجاد موازنه در تعاملات گردشگری دو کشور» اعلام شده است.
پیشتر ایران و ترکیه از سال ۱۳۴۲ ویزا را برای ورود اتباعشان به خاک یکدیگر لغو کرده بودند. حالا ترکیه پیشنهاد کرده گذرنامه نیز حذف شود.
ایران جزو پنج کشور اولی بوده که بیشترین گردشگر را در ترکیه داشته است. همچنین در سال سال 1398 سرانه هزینه هر شهروند ایرانی در سفر را ۶۹۳ دلار اعلام کرد که رقم بالایی محسوب می شود.
همچنین در سال سال 1398 سرانه هزینه هر شهروند ایرانی در سفر را ۶۹۳ دلار اعلام کرد که رقم بالایی محسوب می شود.
بر اساس یک آمار در سال 2017 توریستهای ایرانی به طور متوسط ۶ شب در هتلهای ترکیه میمانند و به ازای هر نفر به طور متوسط ۱۰۰۰ دلار هزینه میکنند.
ترکیه در سال ۲۰۱۹ با رشد ۱۲ درصدی، پذیرای بیش از ۵۱ میلیون توریست خارجی بود و از این راه ۳۰ میلیارد دلار کسب کرد.
حذف پاسپورت ترکیه و ایران و افزایش ورود ترکیه ای ها
سال 1397 ترکیه ای هایی که به ایران سفر کرده بودند ت بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر بود. علت این تعداد کم در ضعف زیرساختهای گردشگری ایران و ناآگاهی و برداشتهای محدود و مبالغهآمیز شهروندان ترکیه درباره ایران است.
در سال ۲۰۱۸ اگرچه ایران با پذیرش ۸ میلیون گردشگر خارجی در رتبه ۸۹ مقاصد توریستی جهان قرار گرفت، اما شیوع کرونا در ایران بازار گردشگری این کشور را در سال ۲۰۲۰ به رکود کامل رساند.
منابع مورد استفاده: ایسنا، دنیای اقتصاد، دویچوله