اخبار برخط
اخبار برخط

دانستنی های جدید درباره گریپ‌فروت

گریپ فروت جز میوه هایی محسوب می شود که علاوه بر ویتامین هایی که دارد برای بسیاری از امراض هم مورد استفاده قرار می گیرد. برخی داروها با گریپ فروت تداخل ایجاد می کنند که نباید خورد.
جایگزین سریال دختر امپراطور در شبکه تماشا؛ “ایسان” تاریخی و جنگی

این میوه خوشمزه نه تنها باعث کاهش وزن می‌شود، بلکه باعث کاهش کلسترول و سلامت قلب و عروق هم می‌شود. در ادامه به خواص و فوائد این ماده غذایی مفید می‌پردازیم:

گریپ‌فروت و کاهش وزن

مصرف نصف گریپ‌فروت قبل از وعده‌های غذایی تأثیر بسزایی در کاهش وزن دارد. محققین معتقدند ترکیبات موجود در گریپ‌فروت از طریق تنظیم سطوح انسولین باعث کنترل و کاهش وزن می‌شوند. نتایج یک مطالعه 12 هفته‌ای بر روی افرادی که دارای اضافه وزن بودند و نیمی از گریپ‌فروت تازه را قبل از غذا به مدت 12 هفته مصرف کرده بودند، نشان داد که آنها پس از 4 هفته تقریباً 5/2 کیلوگرم و پس از 12 هفته تقریباً 5/5 کیلوگرم کاهش وزن داشتند.

مطالعه دیگری که بر روی 91 بیمار چاق مبتلا به مقاومت انسولین و سندرم متابولیک انجام شد، نشان داد مصرف نصف گریپ‌فروت تازه قبل از غذا باعث کاهش 7/1 کیلوگرم وزن در طی 12 هفته مصرف، بهبود مقاومت به انسولین و کاهش سطح قند خون دو ساعت بعد از غذا شده است. گریپ‌فروت‌ها غنی از پکتین و مواد مغذی هستند، کالری کمی دارند و فاقد چربی اشباع یا کلسترول می‌باشند.

کاهش کلسترول و مقابله با بیماری های قلبی

یک عامل خطر عمده برای بیماری‌های قلبی، کلسترول خون بالا است. مطالعات نشان می‌دهند سطح کلسترول در بیمارانی که روزانه یک گریپ‌فروت مصرف می‌کردند، به طور قابل‌توجهی در مقایسه با گروه کنترل کاهش قابل‌ملاحظه‌ای داشت که احتمالاً به دلیل سطوح بالای آنتی‌اکسیدان گریپ‌فروت است.

گریپ‌فروت و کاهش خطر سرطان ریه

گریپ‌فروت سفید حاوی مقدار بالایی از فلاونوئید نارنجین است که از فعال شدن آنزیم ایجاد‌کننده سرطان جلوگیری می‌کند. گریپ‌فروت صورتی حاوی مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان لیکوپن است.

گریپ‌فروت و پیشگیری از سرطان کولون

لیمونین و نارنجین موجود در گریپ‌فروت در مطالعات بسیاری در ارتباط با سلول‌های سرطانی روده بزرگ مورد بررسی قرار گرفته است و نشان می‌دهد این ترکیبات در سرکوب سلول‌های سرطانی روده موثرند.

گریپ‌فروت و پیشگیری از سرطان پروستات

فلاونوئید نارنجینین (naringenin) موجود در مرکبات ترمیم DNA را در سلول‌های سرطانی پروستات تسریع می‌کند.

گریپ‌فروت و سرماخوردگی

نصف یک گریپ‌فروت تازه 38.4 میلی‌گرم ویتامین C دارد که 64 درصد نیاز روزانه را تأمین می‌کند.

یک فنجان آب گریپ‌فروت صورتی خام تازه 93.9 میلی‌گرم دارد که 156 درصد نیاز روزانه است در مقایسه با پرتقال که حدود 95 میلی‌گرم ویتامین C به ازای هر 1 فنجان دارد، میزان قابل ملاحظه‌ای است.

گریپ‌فروت و سم‌زدایی کبد

گریپ‌فروت حاوی گلوتاتیون است که به کبد کمک می‌کند تا مواد شیمیایی مضر را سم‌زدایی کند. همچنین در مقابله با هپاتیت C اثرات مفیدی از خود نشان داده است. فیتونوترینت‌های موجود در گریپ‌فروت، به نام لیمونوئیدها، با تقویت تشکیل گلوتاتیون-S-ترانسفراز که یک آنزیم سم‌زدا است، از تشکیل تومور جلوگیری می‌کنند. این آنزیم باعث ایجاد واکنش‌هایی در بدن می‌شود که مواد سمی را به صورت محلول از بدن دفع می‌کند.

خواص تغذیه‌ای گریپ‌فروت

گریپ‌فروت کالری بیشتری در مقایسه با کالری خود، را می‌سوزاند.

حاوی 60 درصد ویتامین C و مقادیر قابل‌توجهی فیبر است که باعث القای حس سیری می‌شود.

حاوی پکتین است که با اتصال به فلزات سنگین آنها را از بدن دفع می‌کند.

دارای ترکیبات آنتی‌ویروس است.

غنی از ویتامین C است.

منبع: رکنا

نویسنده:

این خبر را به اشتراک بگذارید.
این خبر را به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

189892-815810
فال ابجد امروز شنبه 24 خرداد 1404
d981d8a7d984d8add8a7d981d8b8-13
فال حافظ امروز - شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
d981d8a7d984d8b1d988d8b2d8a7d986d987-13
فال روزانه امروز - شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *