اخبار برخط
اخبار برخط

چرا جنگنده F-۲۲ رپتور دارای سایبان طلایی است؟

آیا می‌دانید چرا جنگنده F-۲۲ رپتور نیروی هوایی آمریکا دارای سایبان طلایی است؟ در ادامه با ماه همراه باشید تا به این پرسش مهم نظامی پاسخ دهیم.

چرا جنگنده F-۲۲ رپتور دارای سایبان طلایی است؟

جت جنگنده F-۲۲ رپتور با وجود احتمال جایگزینی‌اش با F-۳۵A Lightning II، در آینده نزدیک کنار گذاشته نخواهد شد. نیروی هوایی ایالات متحده، پس از صرف مبلغ قابل توجه ۶۷.۳ میلیارد دلاری برای توسعه این جنگنده پیشرفته نسل پنجم، هنوز آمادگی کنار گذاشتن آن را ندارد.

به گزارش گجت نیوز، حتی اخیراً بودجه بیشتری نیز به منظور ارتقاء F-۲۲ رپتور اختصاص داده‌اند تا بتوانند آن را دست‌کم تا دهه ۲۰۴۰ میلادی در خدمت نگه دارند. دلیل این امر، ماهیت پیشرفته F-۲۲ به عنوان یک جت جنگنده است که به واسطه قابلیت پنهان‌کاری‌اش در آسمان شهرت دارد و بخشی از این ویژگی به سایبان طلایی آن بازمی‌گردد.

درباره سایبان طلایی جنگنده F-۲۲ رپتور چه می‌دانیم؟

جنگنده F-۲۲ رپتور، حاصل همکاری شرکت لاکهید مارتین با بوئینگ و Pratt & Whitney است که با تمرکز ویژه بر قابلیت پنهان‌کاری توسعه یافته است. اف-۲۲، به دلیل طراحی رادارگریز منحصر‌به‌فرد خود که متکی بر شکل بدنه، مواد به کار رفته و پوشش‌های خاص آن بوده، در تمامی عرصه‌ها، از شناسایی گرفته تا نبرد‌های هوایی، از برتری قابل توجهی برخوردار است. تمامی جزئیات کوچک در کنار یکدیگر گرد آمده‌اند تا یک جنگنده با سرعت فوق‌العاده و قابلیت شناسایی دشوار را به وجود آورند.

چرا جنگنده F-۲۲ رپتور دارای سایبان طلایی است؟

جت‌های جنگنده معمولاً از طریق امواج رادیویی با فرکانس بالا شناسایی می‌شوند که قادرند موقعیت و ابعاد آنها را با دقت بالایی تعیین کنند. بنابراین، F-۲۲ می‌بایست به گونه‌ای طراحی می‌شد که این امواج را به سمت منبع رادار بازتاب ندهد. نکته جالب اینکه اغلب، خود جت قابل شناسایی نیست، اما خلبان درون آن قابلیت شناسایی دارد. به منظور مقابله با این مسئله، اف-۲۲ به یک سایبان پنهان‌کار پیشرفته مجهز شده که امواج رادار را پراکنده می‌کند تا از تعیین دقیق موقعیت جلوگیری شود. علاوه بر سایبان طلایی، شکل ظاهری اف ۲۲ نیز به منظور بهبود توانایی‌های پنهان‌کاری آن با دقت در نظر گرفته شده است.

بدنه با انحنای پیوسته این جنگنده، به دلیل تغییر مداوم شعاع، امواج رادیویی را در جهات گوناگون منحرف می‌کند. در همین حال، لبه‌های تیز بدنه، از جمله لبه‌های بال‌ها و دم، امواج رادار را در زوایایی بازتاب می‌دهند که تشخیص دقیق آنها را دشوار می‌سازد. با این وجود، درز‌های موجود در بدنه اف ۲۲ به عنوان یک نقطه ضعف در زمینه شناسایی محسوب می‌شوند.

چرا جنگنده F-۲۲ رپتور دارای سایبان طلایی است؟

راهکار ارائه شده برای این مشکل، استفاده از مواد جاذب امواج رادار (RAM) در شکاف‌های بدنه F-۲۲ بوده است. اگرچه نحوه عملکرد دقیق این مواد محرمانه است، اما RAM پرتو‌های رادار ورودی را بار‌ها منحرف کرده و با هر برخورد، انرژی آنها را کاهش می‌دهد. تمامی این عناصر طراحی در کنار یکدیگر، اف ۲۲ را به یکی از برترین جت‌های پنهان‌کاری که تاکنون ساخته شده است، تبدیل کرده‌اند.

نویسنده:

این خبر را به اشتراک بگذارید.
این خبر را به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2547984_534
تراکتور قهرمان نشده تبریک شنید!
2547783_320
بیرانوند در پرونده پرسپولیس تبرئه شد
2547786_619
بمب اول؛ پرسپولیس ستاره سپاهان را می‌خواهد
2547789_500
شب پر ماجرای پرسپولیس؛ ۲ خرید امضا کردند، ۲ نفر دیگر در راه هستند
2547812_531
طارمی جدید در راه پرسپولیس؛ رونمایی از گزینه سرخ‌ها به زودی
2547819_503
مذاکره استقلال با ۲ سرمربی رزومه‌دار خارجی
2547843_793
تصاویر؛ جدیدترین تصویر از فرهاد مجیدی و پسرش در امارات
2552620_844
مردان در جلسات زوج درمانی از چه چیزی بیشتر شکایت می‌کنند؟
2546992_657
مهدی طارمی به نیمکت برگشت!
2555189_672
جدایی برای مردان دردناک تر است یا زنان؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *