اخبار برخط
اخبار برخط

طرز تهیه پکوره بلوچی

پکوره یا پاکورا غذایی است با طعم شبیه کوکوسیب‌زمینی که برای تهیه آن به لحاظ هزینه دچار مشکل نخواهید شد. غذایی سبک که می‌توانید آن را در هر دو وعده غذایی استفاده کنید.
طرز تهیه پکوره بلوچی

یکی از غذاهای سنتی و اصیل که مردم سیستان و بلوچستان به آن علاقه داشته و در کشورهایی مانند هند، افغانستان و پاکستان نیز با کمی تفاوت آن را درست می‌کنند پکوره یا پاکورا است.

باید توجه کرد که انواع پاکوره‌ها در سیب زمینی و آرد مشترک هستند.

مواد لازم

  • سیب زمینی: ۲ عدد بزرگ
  • آرد نخود یا آرد نخودچی: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • آب: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • سیر: ۲ تا ۳ حبه
  • فلفل تند (اختیاری): ۱ عدد
  • گشنیز و جعفری تازه: ۱ دسته
  • زردچوبه، نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • فلفل قرمز: به مقدار لازم
  • روغن سرخ کردنی: به مقدار کافی
  • نان، ترشی و انواع سس: برای سرو غذا

زمان آماده سازی این غذا حدود ۲۰ دقیقه و مدت زمان استراحت مواد بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه است. همچنین زمان مورد نیاز برای پخت غذا ۱۵ دقیقه می‌باشد.

مراحل طرز تهیه پکوره بلوچی

از این غذای ساده که مناسب برای ناهار و شام است، می‌توان بعنوان پیش غذا هم در پذیرایی‌ها استفاده کرد. غذایی که طعمی شبیه کوکو سیب زمینی دارد.

بخش اول

پس از شستن سیب زمینی‌ها، پوست آن را جدا کرده و با رنده متوسط آنها را رنده کنید. برای جدا کردن آب سیب زمینی که معمولا پس از رنده کردن ایجاد می‌شود، آن را از صافی یا توری بگذرانید تا آب آن جدا شود.

بخش دوم

سپس پوست پیازهایی را که از قبل تهیه کرده‌اید را جدا کنید و آن را با رنده درشت، خرد کنید. آب پیازها را می‌توانید مانند قبل با توری جدا کنید. اگر می‌خواهید آب پیاز از آن خارج نشود، تلاش کنید تا آنها را بصورت ساطوری خرد کنید.

بخش سوم

پس از سیب زمینی و پیاز به سراغ جعفری و گشنیز می‌رویم. آنها را شسته و صبر می‌کنیم تا آبشان خارج شود. بعد آنها را به صورت ساطوری خرد می‌کنیم. سیرها را نیز پس از پوست گرفتن، ریزریز کرده یا له می‌کنیم. فلفل تند را هم باید بعد از شستن بسیار ریز خرد کنیم.

بخش چهارم

پس از این اقدامات، در یک ظرف پلاستیکی یا فلزی، سیب زمینی، پیاز، فلفل تند، سبزیجات، سیر و ادویه ها را بعلاوه نمک ترکیب کرده و به آن آرد نخودچی اضافه می‌کنیم. در ادامه با دست آن را مخلوط کرده و ورز می‌دهیم.

بخش پنجم

در این غذا؛ آب یکی از ارکان مهم برای تهیه مایه این نوع غذا است. آب را به اندازه‌ای اضافه کنید که غلظت مایه پکوره به اندازه ماست چکیده باشد. در صورتی که به شرایط مورد نظر نرسد آنقدر آب بریزید و ورز دهید تا به غلظت مناسب برسد.

بخش ششم

ماده آماده شده را با سلفون بپوشانید و آن را درون یخچال قرار دهید تا کمی قوام یابد و طعم ادویه در آن توزیع شود. سپس از یخچال خارج کرده و در صورت شل بودن مایه، به آن کمی آرد اضافه کرده و ورز دهید.

بخش هفتم

در پایان درون تابه کمی روغن بریزید و بر روی اجاق گاز قرار دهید تا روغن درون آن داغ شود. بعد از آن به اندازه یک قاشق غذاخوری مایه پکوره را برداشته و به صورت گلوله در روغن داغ قرار دهید. مابقی مایه را به همین منوال درست کرده و در روغن قرار دهید تا سرخ شود.

بخش پایانی

وقتی پکوره داخل روغن طلایی شد، آن را از تابه خارج کرده و همراه با انواع سس، ترشی و نان میل کنید.

نویسنده:

این خبر را به اشتراک بگذارید.
این خبر را به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

D8A7DAA9D8B1D985D8B9D981DB8CD981
اکرم عفیف در آستانه ثبت رکورد تاریخی در جوایز سالانه ای‌اف‌سی
D8A8D8A7D8B4DAAFD8A7D987D8B4D987D8B1D8AFD8A7D8B1DB8CD986D988D8B4D987D8B1
انحلال هیأت مدیره باشگاه شهرداری نوشهر به دستور شهردار
D8AADB8CD985E2808CD987D8A7DB8CD985D984DB8CD981D988D8AAD8B3D8A7D984D8B2D986D8A7D986D8A7DB8CD8B1D8A7D986
تساوی پرهیجان فوتسال زنان ایران و روسیه در دیدار دوستانه
D985D987D8AFDB8CD8AAD8A7D8B1D8AAD8A7D8B1-2
تارتار: بازیکنان گل‌گهر شایسته حضور در تیم ملی هستند
IMG_20251016_173639_995
رسمی: تمدید قرارداد دقیقی با پیکان تا ۱۴۰۹
IMG_20251016_175738_223
دروازه‌بان سابق تیم ملی نوجوانان درگذشت
D8AADB8CD985D985D984DB8CD981D988D8AAD8A8D8A7D984D986D988D8ACD988D8A7D986D8A7D986D8A7DB8CD8B1D8A7D986
آغاز نخستین اردوی بین‌المللی نوجوانان ایران در قرقیزستان
photo_2025-10-16_16-00-39-1
ساپینتو: زمین‌ها افتضاح است و قضاوت‌ها باید منصفانه باشد
D988D8B1D8B2D8B4DAAFD8A7D987D9BED8A7D8B1D8B3D8B4DB8CD8B1D8A7D8B2-1
ورزشگاه پارس برای دربی امتحان می‌شود
IMG_20251016_152630_729
تمام جزئیات مراسم جوایز کنفدراسیون فوتبال آسیا ۲۰۲۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *