وقت صبح – وقتی شهری توسط انسانها رها می شود چه اتفاقی می افتد؟ پاسخ ساده است: طبیعت از شهر مراقبت می کند. ساختمان ها و خانه ها با خزه پوشیده میشوند.
به گزارش گروه ترجمه وقت صبح، تپه های شنی از هر طرف بالا می روند. حیوانات شروع به پرسه زدن در مسیرهایی می کنند که زمانی انسان ها از آنها عبور میکردند. ساکنان جدید شهر اکنون دیگر فرزندان طبیعت هستند…
در این لیست جادوییترین شهرهایی که مردم رها کردهاند را برایتان گردآوری کردهایم…
۱-سن جوان پارانگاریکوتیرو/مکزیک
در ۲۰ فوریه ۱۹۴۳، یک لرزش شدید در شهرک سان جوان پارانگاریکوتیرو، شهری در مکزیک رخ داد. بعد هوا تاریک شد، آسمان خاکستر شد! ناقوس کلیسا به طرز وحشتناکی به صدا درآمد. همه این وقایع خبر از نزدیک شدن خطر می داد…
آتشفشان پاریکوتین در نزدیکی شهر در حال فوران بود. گدازه هایی که با دود به سمت آسمان بلند می شدند، شروع به سرازیر شدن به سمت شهر کردند. خوشبختانه شهر تخلیه شد. در این اتفاق نیز به کسی آسیبی نرسید.
شهر بر اثر این انفجار ویران شد. وقتی گدازه ها سرد شد و اوضاع آرام شد، تنها چیزی که از شهر باقی ماند کلیسا بود. مردم شهر برای خود سکونتگاه جدیدی ایجاد کردند.
امروزه گردشگران برای دیدن برج کلیسای قدیمی از این شهر ویران شده دیدن می کنند.
۲- کولمانسکوپ/نامیبیا
شهر کولمانسکوپ در نامیبیا داستان تأسیس جالبی دارد. در سال ۱۹۰۸، یک کارگر راه آهن متوجه سنگ های درخشان در میان ماسه های صحرای نامیبیا شد. بعداً معلوم می شود که این سنگ ها الماس هستند. به منظور راه اندازی صنعت الماس در منطقه، شهر کولمانسکوپ در سال ۱۹۱۲ تأسیس شد.
متاسفانه داستان شهر پایان خوشی ندارد. با افزایش جمعیت شورش و خشونت در منطقه آغاز می شود. علاوه بر این، کشف معادن جدید الماس ناامنیها و شورش ها را افزایش میدهد. به همین دلیل مردم پس از مدتی مردم شروع به ترک شهر میکنند.
شهری که سال ها پیش از میان تپه های شنی برخاسته بود، سال ها بعد دوباره توسط تپه های شنی بلعیده شد!
۳- هوتووان/چین
شهر هوتووان در جزیره شنگشان چین زمانی محل زندگی هزاران ماهیگیر بوده است. اما گویا شهر از بقیه کشور جدا افتاده بود. بنابراین شهر نتوانست توسعه یابد و جمعیت آن به تدریج کاهش یافت. سرانجام شهر در سال ۲۰۰۲ به طور رسمی تخلیه شد و ساکنان آن به مناطق دیگر نقل مکان کردند.
پس از ترک شهر در مدت کوتاهی، گیاهان سرسبز، سازه های منطقه را پوشاند. هوتووان منظره ای باشکوه از طبیعت را به بازدیدکنندگان خود ارائه می دهد.
۴- انگکور وات/کامبوج
انگکور وات، در شمال کامبوج، در نیمه اول قرن دوازدهم به عنوان معبد و منطقه ای برای عبادت ساخته شده است. انگکور وات صدها ساختمان در مساحتی به وسعت ۴۰۰ کیلومتر مربع را در خود جای داده است که یکی از مهم ترین مکان های باستان شناسی در جنوب شرقی آسیا به حساب می آید.
امروزه ساختمان های شهر با گونه های مختلف گیاهی در هم تنیده شده اند. این شهر امروزه خالی از سکنه است اما فعالیت های مختلفی از مراسم مذهبی گرفته تا کشت برنج در آن ادامه دارد.
۵-جزیرهی رس/هند
زمانی که هند تحت استعمار بریتانیا بود، جزیره رس در اقیانوس هند به عنوان محل تبعید جنایتکاران مورد استفاده قرار می گرفت. پس از شورش های سال ۱۸۵۸، اکثر کسانی که علیه حکومت بریتانیا قیام کردند به این جزیره تبعید شدند.
آنها در شرایط بسیار سختی محکوم به زندگی شدند.
این جزیره تنها به عنوان زندان مورد استفاده قرار نمی گرفت بلکه ساختمان هایی برای انگلیسی هایی که به جزیره آمده بودند ساخته شد.
این زندان پس از خروج بریتانیایی ها از جزیره در طول جنگ جهانی دوم بسته شد. بدین ترتیب، جزیره نیز خالی از سکنه شد. با رفتن انسان ها کنترل جزیره به دست جنگل افتاد.