ویدئو/ این حیوان خودش یک حیوان خانگی دارد!
میمونی که در یکی از باغ وحشهای ویسکانسین آمریکا زندگی میکند، اخیرا توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.
به گزارش وقت صبح ، این میمون که از گونه میمون دراز دست است اخیرا یک همراه و دوست جدید پیدا کرده که یک سنجاب است.
این میمون دراز دست بیشتر وقت خود را با این سنجاب به سر میبرد و همچون حیوان خانگی از آن نگهداری میکند.
جالب اینجاست که سنجاب نیز کاملا با این میمون احساس راحتی میکند.
دود بر حافظه میمونها چه اثری دارد؟
محققان میگویند، میمونهایی که در معرض دود آتشسوزیهای جنگلی باردار شدهاند، فرزندانی به دنیا آوردهاند که دچار اختلال حافظه هستند.
ایسنا: به نقل از دیلی میل، سال گذشته یک سال اسف بار از لحاظ آتشسوزیهای جنگلی بود و آتشسوزیهای ویرانگر در کالیفرنیا، استرالیا و سیبری، پوششهای گیاهی و جنگلهای فراوانی را نابود کرد.
این در حالی است که دود ناشی از این آتشسوزیهای جنگلی میتواند باعث ایجاد طیف وسیعی از اثرات مضر بر سلامتی انسانها و حیوانات از جمله سرفه، سردرد و سوزش چشم شود.
اکنون یک مطالعه جدید، اثرات مخربی را که دود این آتشسوزیها میتواند روی میمونها داشته باشد، بررسی کرده است.
محققان دانشگاه «کالیفرنیا دیویس» دریافتند که بچه میمونهای «ماکاک رزوس» که مادرانشان در معرض دود آتشسوزیهای جنگلی باردار شدهاند، برخی تغییرات رفتاری از جمله مشکلات حافظه را نشان میدهند.
آتشسوزی جنگلی در کالیفرنیا
این تیم در این مطالعه، به اثرات دود ناشی از آتشسوزی جنگلی در کالیفرنیا در سال ۲۰۱۸ بر روی میمونهای «ماکاک رزوس» که در مرکز تحقیقات ملی پستانداران کالیفرنیا نگهداری میشوند، پرداختند.
این آتشسوزی در تاریخ هشتم نوامبر آغاز شد. و در مجموع ۱۵۳ هزار و ۳۳۶ هکتار را سوزاند و ۱۸ هزار ۸۰۴ ساختمان را ویران کرد. و منجر به کشته شدن ۸۵ نفر و زخمی شدن چندین آتشنشان شد. که آن را به مرگبارترین و مخربترین آتشسوزی در تاریخ کالیفرنیا تبدیل کرد.
محققان میگویند در مجموع ۸۹ میمون در این مرکز باردار شدهاند که ۵۲ میمون قبل یا در حین این آتشسوزی باردار شدند. که در معرض دود این آتشسوزی مهیب قرار گرفته بودند و ۳۷ میمون نیز بعدا باردار شدهاند که در معرض این دود قرار نگرفتند.
با این توضیح که طول دوره بارداری میمونها حدود شش ماه است. هنگامی که نوزادان حدود سه تا چهار ماهه بودند، محققان ارزیابیهایی را برای آزمایش مهارتهای شناختی و رفتاری آنها انجام دادند.
تجزیه و تحلیل آنها نشان داد که نوزادانی که مادرانشان در معرض دود آتشسوزی قرار داشتند، التهاب، کاهش پاسخ کورتیزول به استرس، اختلال حافظه و خلق و خوی منفعلتری نسبت به نوزادانی که مادرانشان در معرض دود قرار نگرفته بودند، نشان دادند.
پروفسور «جان کاپیتانیو» که این ارزیابیها را انجام داد، گفت: این یک تأثیر خفیف در حوزههای مختلف عملکرد روانشناختی است.
این اثرات با اثراتی که در مطالعات مربوط به قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا قبل از تولد نوزاد یافت میشود، مطابقت دارد.
به گفته محققان، یافتههای این مطالعه نشان میدهد. که حداقل یکی از عناصر دود آتشسوزی به عنوان یک «تراتوژن» به معنی عاملی که میتواند رشد جنین را با مشکل مواجه کند، عمل میکند.
منبع: راهنماتو