تصویری از عمیقترین نقطه جهان که مو بر تنتان سیخ می شود!
ناسا بالاخره نخستین تصویر تلسکوپ فضایی جیمز وب را به صورت تمامرنگی منتشر کرد تا به یک انتظار ۳۰ ساله پایان دهد.
به گزارش وقت صبح به نقل از ایسنا؛ از چند روز قبل، شمارش معکوس برای ثبت عمیقترین عکس هستی توسط تلسکوپ جیمز وب آغاز شد و حالا میتوانید این تصویر با نام «زمینه ژرف وب» را در پایین تماشا کنید.
تصاویر ثبت شده توسط این تلسکوپ میتوانند بخشی از اسرار هستی را برملا کنند و بیل نلسون، مدیر ناسا چندی قبل در این خصوص بیان کرد: «در حال حاضر نخستین مشاهدات کیهانشناسی به ۳۳۰ میلیون سال پس از بیگ بنگ مربوط میشود، اما با تواناییهای وب میتوان رکورد جدیدی را در این حوزه به ثبت رساند.»
نلسون در ادامه گفتههای خود بیان کرد این تلسکوپ اجرام منظومه شمسی و اتمسفر سیارات فراخورشیدی که به دور ستارههای دیگر در حال چرخش هستند را کاوش خواهد کرد و دانشمندان میتوانند از دادههایی که توسط آن جمعآوری میشود به این پرسش پاسخ دهند که آیا اتمسفر آنها به جو زمین شباهت دارد یا خیر؟
نخستین تصویر تلسکوپ فضایی جیمز وب به صورت تمامرنگی
در این تصویر خمیدگی نور کهکشانهایی به فاصله ۱۳.۵ میلیارد سال نوری از ما دیده میشود. بر اساس اطلاعات موجود میدانیم که جهان ۱۳.۸ میلیارد سال عمر دارد و حالا اجرامی را مشاهده میکنیم که بسیار به آغاز دنیا نزدیک هستند.
مدیر ناسا در مراسم انتشار اولین تصویر و اطلاعات از عملکرد تلسکوپ فضایی جیمز وب که در کاخ سفید برگزار شد، اعلام کرد: «حالا قادر هستیم برای بسیاری از سوالات بیپاسخ در جهان جوابی پیدا کنیم. پرسشهایی که حتی هنوز با آنها مواجه نشدهایم!»
ساعت ۱۹ به وقت ایران ناسا اطلاعات و تصاویر بیشتری در این زمینه منتشر خواهد کرد.
فقط گروه بسیار کوچکی از اخترشناسان از قبل موفق به دیدن تصاویر جیمز وب شده بودند. مقامهای ناسا که اجازه یافتند نگاهی کوتاه به تصاویر بیندازند، چندی پیش در کنفرانسی خبری دچار فوران احساسات شدند و گفتند که تصاویر خیرهکنندهی جیمز وب نزدیک بود آنها را به گریه بیندازد.
جیمز وب بزرگترین تلسکوپ فضایی محسوب میشود که تاکنون به فضا پرتاب شده است. مأموریت آن، رفتن به فراتر از محدودهی دید تلسکوپ فضایی هابل و کاوش روزهای نخستین جهان است.