مقوی ترین سوپ ها برای درمان سرماخوردگی + طرز تهیه
در ادامه با چند نمونه از محبوبترین انواع سوپ، این پیش غذای زمستانی داغ و لذیذ آشنا میشویم.
میکشت و ویروسها را خشک میکرد، از هزار جور دوا و دکتر بهتر بود. اما کدام سوپش؟ سوپ سبزیجاتش که سرشاز از فیبر بود یا سوپ گوشت و مرغش که خواص پروتئینی داشت؟ همراهمان باشید تا با مقویترین سوپهای سرماخوردگی آشنا شویم.
خرید آنلاین سوپ و پیش غذا
دنیای مدرن امروز دست ما را برای سفارش غذاهای آبکی مثل سوپ هم باز گذاشته و انواع پیشغذاهای لذیذ فقط چند کلیک با ما فاصله دارند، بیآنکه ظرف غذا کثیف شود، شکل و شمایلش به هم بریزد، دمایش تغییر کند و از دهن بیفتد؛ چون خدمات تحویل سفارشها برای جلب رضایت رستورانها غذای داغ را داغ و غذای سرد را سرد بهدستتان میرسانند و از این جهت مو لای درز کارشان نمیرود. با وجود امکان خرید آنلاین سوپ و انواع پیش غذاها و تحویل فوری رستورانها، دیگر هیچوقت در طول سرماخوردگی تنها نیستید. همیشه کسی هست برایتان سوپ بپزد!
انواع سوپ برای سرماخوردگی
در ادامه با چند نمونه از محبوبترین انواع سوپ، این پیش غذای زمستانی داغ و لذیذ آشنا میشویم. وجه اشتراک این سوپها خواص عالی برای درمان سرماخوردگی است.
۱. سوپ سیبزمینی و نخود
این سوپ مقوی علاج بی اشتهایی دوران سرماخوردگی است و یک کاسه از آن بهعنوان یک وعده اصلی کامل و کافی است. میتوانید باقیمانده را در یخچال نگه دارید و فردا دوباره گرم کنید.
مواد اولیه
- روغن زیتون
- پیاز خردشده
- سیبزمینی
- لوبیا
- آب مرغ
- پیاز خلالی
- پنیر پارمزان (اختیاری ـ برای تزیین)
- ادویه (نمک، فلفل، زیره)
دستور تهیه
پیازهای خلالی را حدود ۵ دقیقه تفت دهید تا نرم شوند. سیبزمینی، نخود، آب و ادویه را اضافه کنید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بعد که سیبزمینیها کاملا پختند، سوپ را با گوشتکوب برقی کاملا پوره کنید و دوباره به قابلمه برگردانید تا باز حرارت ببیند.
۲. سوپ شلغم
شلغم قاتل سرماخوردگی است پس عجیب نیست اگر یکی از بهترین انواع سوپ برای سرماخوردگی باشد. شاید خوردنش کمی سخت باشد، اما قطعا میارزد به تحمل سرماخوردگیهای طولانی. یک کاسه سوپ شلغم برای تقویت بدن و پیشگیری از ورود ویروسها کافی است.
مواد اولیه
- شلغم
- جو پرک
- آب مرغ
- هویج
- جعفری
- کرفس
- لیمو ترش
- ادویه
دستور تهیه
جو پرک را در آب مرغ بپزید و مراقب باشید سر نرود. هویج رندهشده، تکههای کرفس و شلغمهای نگینی را به قابلمه جو پرک اضافه کنید و ادویه بزنید.
۳. سوپ تورتلینی با اسفناج
سوپ تورتلینی یکی از لذیذترین غذاهای پاییز و زمستان است که اصالتش به ایتالیا برمیگردد؛ اما اگر با اسفناج و گوجهفرنگی ترکیب شود، در ایران هم کم طرفدار ندارد.
مواد اولیه
- سوسیس سرخشده، گوشت یا مرغ
- پیاز نگینی
- سیر لهشده
- گوجهفرنگی
- اسفناج تازه
- تورتلینی
- آب گوشت یا آب مرغ
- ریحان
- ادویه
- پنیر پارمزان (اختیاری ـ برای تزیین)
دستور تهیه
مثل همیشه پیاز را تفت دهید تا نرم شود و بعد مقداری سوسیس سرخشده (بهتر است با گوشت یا مرغ جایگزین شود) را اضافه کنید. در مرحله بعد ادویه بزنید، آب گوشت و مرغ را اضافه کنید و گوجهفرنگیها را درون قابلمه بریزید تا حسابی جوش بخورد.
۴. سوپ گوشت
اگر بهخاطر سرماخوردگی کاملا ضعیف و بیاشتها شدهاید، این سوپ مقوی را امتحان کنید و کمی ویتامین و مواد معدنی به بدنتان برسانید.
مواد اولیه
- گوشت
- پیاز داغ
- گشنیز تازه
- هویج
- کرفس
- رب گوجهفرنگی
- جو پوستکنده
- ادویه
دستور تهیه
قبل از هرکاری پیازهای نگینی را تفت دهید و گوشت را به آن اضافه کنید. دقت کنید که روغن زیادی اضافه نکنید تا سالم بماند. بعد از آنکه گوشت تغییر رنگ داد، آب بریزید و بگذارید بپزد. همزمان جو پوستکنده را در یک قابلمه دیگر روی حرارت بگذارید تا بهمدت ۲ ساعت حسابی بپزد.
۵. سوپ هویج و زنجبیل
حتما از خواص زنجبیل برای درمان سرماخوردگی باخبرید. این سوپ لذیذ سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و خیلی زود هم آماده میشود.
مواد اولیه
- روغن زیتون
- پیاز خردشده
- سیر لهشده
- زنجبیل تازه خردشده
- هویج خرد شده
- آب سبزیجات
- زست لیمو
- آبلیمو
- ادویه
دستور تهیه
پیاز را بهمدت ۴ الی ۵ دقیقه تفت دهید تا نرم و شفاف شود. تکههای زنجبیل و سیر لهشده را همراه با هویج، آب گوشت و ادویه به پیاز تفتخورده اضافه کنید. بعد از یک ربع که تقریبا هویجها نرم شدند، با گوشتکوب برقی مواد سوپ را پوره کنید و کمی آبلیمو بزنید.
۶. سوپ مرغ
سوپ مرغ از قدیمالایام انتخاب اول مادرها و مادربزرگها برای سرماخوردگی بچهها بود. بافت آبکی این سوپ بیلعاب درد گلو را تسکین میدهد و یکی از خوشمزهترین سوپهای دنیاست.
مواد اولیه
- سینه مرغ
- سیبزمینی نگینی
- پیاز نگینی
- هویج نگینی
- سیر لهشده
- جعفری خردشده
- آبلیمو
- ادویه
دستور تهیه
در یک قابلمه متوسط پیاز و سیر را کمی تفت دهید، سینه مرغ را اضافه کنید و وقتی مخلوط شدند، چهار لیوان آب در قابلمه بریزید. به فاصله ۲۰ دقیقه هویجهای نگینی و ۱۵ دقیقه بعد از هویج، سیبزمینیهای نگینی را اضافه کنید.
۷. سوپ قارچ و برنج
سوپ برنج لعاب زیادی دارد با این حال یکی از غذاهای مناسب برای سرماخوردگی و گلودرد است. امتحانش کنید تا هم سادگی درستکردنش به دلتان بشیند، هم طعم دلپذیرش.
مواد اولیه
- برنج سفید
- سوسیس یا نکههای مرغ
- آرد همهمنظوره
- کره
- پیاز خردشده
- قارچ خردشده
- شیر کامل
- ادویه
دستور تهیه
برنج را با آب بجوشانید و بگذارید ۴۵ دقیقه روی حرارت بپزد. در یک قابلمه دیگر آب گوشت و آرد را مخلوط کنید، پیاز و قارچ را جداگانه تفت دهید و باقیمانده آب گوشت را به آن اضافه کنید. سوسیس یا تکههای مرغ را هم تفت دهید و همه مواد را همراه با برنج به مخلوط آب گوشت و آرد اضافه کنید.
۸. سوپ سبزیجات
سوپ سبزیجات از آن دسته غذاهای مقوی و مغذی است که هرکس به روش متفاوتی درست میکند اما هرطور که آماده شود، چون پر از سبزیجات تازه و سالم است، به سلامت بدن کمک بزرگی میکند.
مواد اولیه
- آب گوشت یا آب مرغ
- هویج
- پیاز
- جو پوستکنده
- کدو سبز
- رب گوجه فرنگی
- جعفری
- آب لیموترش
- رشته سوپی (اختیاری)
- ادویه
دستور تهیه
برای تهیه این سوپ لذیذ، هویج و کدوسبز را رنده کنید. جو را خیس کنید و همه را با هم به پیاز تفتخورده بیفزایید. نمک، فلفل، زردچوبه و پاپریکا بزنید و آب گوشت یا مرغ را در قابلمه سبزیجات بریزید. بعد از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه، جعفری ساطوریشده و در صورت تمایل مقداری رشته سوپ را به قابلمه اضافه کنید، رب گوجهفرنگی و لیموترش بزنید و بگذارید سوپ لذیذتان برای ۵ تا ۱۰ دقیقه جا بیفتد.
۹. سوپ خرچنگ
اگر دنبال یک غذای کامل برای سرماخوردگی میگردید، این سوپ سرشار از کلسیم و پروتئین هرآنچه بدنتان در دوره بیماری نیاز دارد را تامین میکند. شاید در ایران خیلی رایج نباشد اما اگر خرچنگ تازه گیر آوردید، این سوپ را امتحان کنید.
مواد اولیه
- خرچنگ تازه
- گوجهفرنگی خردشده
- فلفل سبز
- پیاز خردشده
- شلغم روتاباگا خردشده
- سیبزمینی نگینی
- کلم خردشده
- هویج ورقهشده
- ذرت
- نخودفرنگی
- لوبیا سبز
- لوبیا لیما
- تخم کرفس
- آب گوشت
- ادویه
- چاشنی غذاهای دریایی
دستور تهیه
برای آمادهکردن این سوپ سرماخوردگی کامل همه مواد را در آرامپز بریزید و ۶ تا ۸ ساعت زمان دهید تا سبزیجات و حبوبات کاملا نرم شوند. ۱۵ دقیقه آخر خرچنگ را اضافه کنید و بگذارید در این فاصله کاملا مغزپخت شود. میتوانید موقع سرو با جعفری و خامه تزیین کنید.
منبع: tasteofhome