برای اولین بار در تاریخ؛ دانشمندان با یک نهنگ به زبان خودش صحبت کردند!
دانشمندان آمریکایی مدعی انجام یک مکالمهی ۲۰ دقیقهای با یک نهنگ گوژپشت در جنوب شرقی آلاسکا شده اند.
به گزارش وقت صبح، محققان مؤسسه تحقیقاتی SETI و دانشگاه کالیفرنیا در آمریکا میگویند یک نهنگ مادهی ۳۸ساله به نام توئین با آنها صحبت کرده است. این نهنگ به اصوات از پیش ضبط شدهای از نهنگها پاسخ داده بود.
به گفتهی این دانشمندان، این نخستین مورد از برقراری ارتباط میان انسانها و نهنگها به زبان خود آنها است.
محققان میگویند این مکالمه میتواند راه را برای تعامل با بیگانگان در آینده هموار سازد.
فیلترهای هوشمند
محققان مؤسسه SETI در این پژوهش به امید ساخت «فیلترهای هوشمند» برای کمک به یافتن حیات بیگانه، به مطالعه بر روی نحوهی برقراری ارتباط میان نهنگها پرداختند.
دانشمندان از طریق بلندگوهایی زیرآبی، نوعی اصوات خوشامدگویی پخش کردند.
بعد از پخش این صدا در آب، توئین به قایق محققان نزدیک شد و با صدای خوشامدگویی خودش به آن پاسخ داد.
دانشمندان پی بردند توئین فرکانس صدای خود را در پاسخ به صدای پخش شده توسط دانشمندان تغییر میداد.
به گفتهی دکتر برندا مک کوون، پژوهشگر دانشگاه کالیفرنیا و محقق ارشد این پژوهش، این تقلید رفتار توئین نشان میدهد که این نهنگ وارد یک مکالمهی تعاملی با صدای از پیش ضبط شدهی دانشمندان شده بود.
دکتر مک کوون میگوید: «ما معتقدیم که این اولین نمونه از چنین تعاملی میان انسان و نهنگهای گوژپشت به زبان خود این نهنگها است.»
در پژوهش دکتر مک کوون و همتیمیهایش آمده که توئین با هیجان و احتمالاً اضطراب به این صدا پاسخ داده بود.
با این حال، دانشمندان بر این نکته تأکید داشتهاند این نوع تقلید رفتار سر زده از توئین با برقراری پیوند میان نهنگها و پیوستگی گروهی مرتبط است. و به گفتهی آنها این موضوع نشان میدهد که توئین درگیر یک مکالمهی تعاملی شده بود.
اما هدف نهایی محققان صحبت با نه نهنگ ها، بلکه شکل عجیبتری از حیات است.
نهنگها به جای موجودات بیگانه
همانطور که برخی محققان به قاره قطب جنوب به چشم جایگزینی برای تحقیقات دربارهی مریخ و دیگر محیطهای فرازمینی نگاه میکنند، محققان مؤسسه SETI هم به دنبال یافتن جایگزینهایی بر روی کره زمین برای پژوهش دربارهی هوش فرازمینی هستند.
از آنجایی که موجودات بیگانهای در دسترس قرار ندارد، محققان امیدوارند که بتوانند از نهنگها به منظور دستیابی به استراتژیهایی برای ارتباط غیر انسانی استفاده کنند.
نهنگهای گوژپشت جایگزینهای خوبی برای پژوهش دربارهی بیگانگان هستند که دلیل آن هوش بسیار بالای این نهنگها و قدرت برقراری ارتباط آنها است.
مغز بسیار بزرگ این نهنگها بخشهای بزرگی برای پردازش اطلاعاتی صوتی دارد و آبی بودن محیط آنها امکان انتشار سیگنالها تا مسافتهای دور را فراهم میکند.
ارتباط نهنگها با یکدیگر
دکتر فرد شارپ، عضو بنیاد نهنگهای آلاسکا میگوید: «نهنگهای گوژپشت به شدت باهوش اند، نظام اجتماعی پیچیدهای دارند و قدرت ابزارسازی دارند، مثلاً با ساخت حباب نوعی تور برای صید ماهی استفاده میکند، و هم با آوازخوانی و هم اصوات اجتماعی با یکدیگر بسیار ارتباط برقرار میکنند.»
این بدان معنی است که با پی بردن به نحوهی کسب اطلاعات از طریق صدای نهنگ ها، دانشمندان ممکن است یک روز بوانند برقراری ارتباط با موجودات بیگانه را عملی کنند.
دکتر لارنس دویل، عضو مؤسسه SETI میگوید: «به دلیل محدویتهای فعلی تکنولوژی، یک فرض مهم در رابطه با یافتن هوش فرازمینی این است که موجودات بیگانه به برقراری ارتباط علاقمند خواهند شد و به سراغ گیرندههای انسانی خواهند رفت. این فرض به طور حتم به پشتوانهی رفتار نهنگهای گوژپشت مطرح است.»
مؤسسه SETI پیشتر با بررسی سیگنالهای رادیویی رسیده به زمین، برای یافتن حیات فرازمینی تلاش کرده بود.
تئوری مطرح شده این است که ممکن است یک تمدن بیگانهی فوق پیشرفته به برقراری ارتباط با دیگر سیارات علاقهمند شود و به این ترتیب اطلاعاتی را از طریق پالسهای انرژی بالا ارسال کند.
این امر به تازگی این تئوری را برجسته کرده که ممکن است یک برج انتشار سیگنال در نزدیکی مرکز کهشکان راه شیری وجود داشته باشد که موجودات بیگانه از طریق آن اطلاعات انتشار میدهند.
با این حال، از آنجایی که هیچ راهی برای فهمیدن نحوهی برقراری ارتباط موجودات بیگانه وجود ندارد، مؤسسه SETI تمرکز خود را بر روی ایجاد ابزارهایی برای تشخیص سیگنالهای هوشمند از باقی صداهای پیش زمینه و مداوم در فضا است.
منبع: روزیاتو