طرز تهیه قورمه سبزی شمالی و فوت‌و‌فن‌های آن

قرمه سبزی شمالی یک غذای سنتی و محبوب در مناطق شمالی ایران است. برای تهیه این غذا، نوع سبزی و لوبیا متفاوت است.

طرز تهیه قورمه سبزی شمالی و فوت‌و‌فن‌های آن
کد خبر : ۲۲۴۳۸۵
لینک کوتاه کپی شد
0

باید تره و گشنیز را به میزان یکسان، جعفری را کمی بیشتر و شنبلیله را به میزان 3/1 آنها درون خورش بریزیم. همچنین در سبزی این غذا از برگ چغندر یا اسفناج و همچنین خالواش و چوچاق نیز استفاده می‌شود. برای مراحل پخت قورمه سبزی، آن را روی شعله ملایمی قرار می‌دهند و برای مدت زمان طولانی می‌پزند تا خورشت به خوبی جا افتاده و طعم خاص خود را داشته باشد. در این مطلب به طرز تهیه قورمه سبزی شمالی پرداخته و اطلاعات کاملی را در مورد این غذا به شما ارائه خواهیم داد.

چگونه خورش قورمه سبزی شمالی درست کنیم؟

طرز تهیه قورمه‌سبزی شمالی همانند مدل معمولی آن، با استفاده از سبزی، لوبیا، لیمو عمانی و گوشت خورشتی است و به جرات می‌توان گفت که یکی از خوشمزه‌ترین مدل‌های این غذاست. تفاوت اصلی این غذا در استفاده از سبزی شمالی به جای سبزی معمولی، نوع لوبیا و همچنین وجود بادمجان است. به‌علاوه زمان اضافه کردن مواد و نوع چاشنی‌ها نیز کمی متفاوت است:

مواد مورد نیاز برای تهیه قورمه سبزی شمالی

برای درست کردن این غذا باید ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید. مقادیری که در اینجا گفته شده، برای تعداد 6 نفر مناسب است؛ اما می‌توانید با توجه به تعداد نفرات، این مقادیر را کم و زیاد کنید:

  • گوشت گوسفند یا گوساله با استخوان: نیم کیلو
  • سبزی قورمه شمالی: نیم کیلو
  • لوبیا چشم‌بلبلی یا قرمز: 100 گرم
  • پیاز: 2 عدد
  • گوجه‌فرنگی کوچک: 3 عدد
  • بادمجان: 3 عدد
  • آبغوره یا آب نارنج: 250 میلی‌لیتر یا یک لیوان
  • زردچوبه: 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: 1 قاشق چای‌خوری
  • دارچین: 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک: به مقدار کافی
  • روغن سرخ‌کردنی: به مقدار لازم

روش درست کردن قورمه سبزی شمالی

پس از آماده‌سازی مواد لازم، می‌توانید مراحل پخت را شروع کنید. زمان پخت غذا 4 ساعت است و مراحل آماده‌سازی آن نیز تقریبا 30 دقیقه طول می‌کشد:

1. در اولین مرحله باید گوشت را به همراه یک پیاز که به صورت نگینی خورد شده است، تفت دهید.

2. زمانی که رنگ گوشت‌ها کمی تغییر کرد، درب قابلمه را بگذارید تا آب بیندازد.

3.  در این مرحله زردچوبه را اضافه کنید و تفت دادن گوشت را ادامه دهید.

4. سپس لوبیا را که از شب قبل خیس کرده‌اید، به گوشت اضافه کنید.

5. پس از آن نوبت به اضافه کردن 4 لیوان آب می‌رسد تا هم لوبیا و هم گوشت به خوبی درون آن پخته شوند.

6. پس از پخت کامل این دو، باید ترشی خورشت و نمک را اضافه کنید.

7. در تابه‌ای‌ جداگانه، یک پیاز ریز را نگینی خورد کنید؛ سپس سبزی قورمه را درون آن بریزید تا سرخ شود.

8. در مرحله بعد، با اضافه کردن این سبزی به گوشت، تمام مواد مورد نیاز برای قورمه‌سبزی شمالی با هم مخلوط شده‌اند؛ بنابراین تنها کاری که باید انجام دهید، کم کردن حرارت برای پخت بیشتر و روغن انداختن غذاست.

9. در تابه‌ای جداگانه بادمجان‌ها را با کمی روغن سرخ کنید.

10. زمانی که از پخت سبزی‌ها و دیگر مواد خورش مطمئن شدید، بادمجان‌های سرخ‌شده را داخل قابلمه بریزید.

11. گوجه‌ها را نیز به دو نیم تقسیم کنید و هم‌زمان با بادمجان‌ها داخل خورشت قرار دهید.

12. در مراحل پایانی پخت نیز فلفل سیاه و دارچین را به خورشت اضافه کنید.

13. اکنون غذای شما آماده است و می‌توانید آن را در کنار برنج سفید و زعفرانی سرو کنید.

طرز تهیه قورمه سبزی شمالی و فوت_و_فن_های آن - تصویر 2

سبزی قورمه شمالی چیست؟

سبزی قورمه سبزی شمالی شامل گشنیز، تره، جعفری، شنبلیله، خالواش و چوچاق است. سبزی گشنیز به‌کار رفته در این غذا، ویژگی ضدمیکروبی و آنتی‌بیوتیکی دارد که سبب هرچه بیشتر شدن خاصیت این غذا شده است. از طرفی سبزی تره نیز مقادیر زیادی آهن و کراتین دارد و سبب تقویت میل جنسی و بهبود هضم غذا می‌شود.

سبزی جعفری هم دارای آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های A، C و K است و تقویت کبد و رفع انسداد طحال را در پی دارد. سبزی بعدی در این غذا شنبلیله است که با مواد معدنی و ویتامین‌های زیادی که دارد، اثراتی مانند تقویت ریه و تقویت میل جنسی را می‌توان برای آن نام برد. درنهایت سبزی مخصوص شمال به نام خالواش با خاصیت تسکین عضلات شکم و آرامش‌بخشی و سبزی چوچاق با خواص درمانی برای کم‌خونی و بیماری‌های پوستی را می‌توانیم از ترکیبات اصلی سبزی‌های این خورش بدانیم.

نکات مهم برای پخت قورمه سبزی شمالی

خورشت قورمه سبزی جا افتاده را می‌توانید با رعایت مراحلی که گفته شد، تهیه کنید؛ اما برای آنکه بتوانید طعم اصلی این غذای شمالی را ایجاد کنید، باید به چند نکته توجه کنید:

  • بهتر است بعد از اضافه کردن آبغوره اجازه دهید که خورش کمی بیشتر روی حرارت باقی بماند و سپس بادمجان‌ها و گوجه‌ها را به آن اضافه کنید.
  •  قورمه سبزی شمالی معمولا با کته سرو می‌شود؛ در کنار آن نیز زیتون‌پرورده، ترشی و سالاد شیرازی قرار می‌دهند.
  • این غذا باید حتما روی شعله ملایم قرار گیرد تا زمان پخت آن طولانی باشد و به خوبی جا بیفتد.
  • استفاده از گوشت خورشتی همراه با استخوان و کمی چربی باعث می‌شود تا غذا لذیذتر شود.
  • ترشی غذا را با توجه به سلیقه خود و کم و زیاد کردن مقدار آبغوره تنظیم کنید.
  • در صورتی که خورشت شما شور شد، با اضافه کردن چند تکه سیب‌زمینی خام، می‌توانید طعمش را متعادل کنید.

بهترین غذای شمالی را در اسنپ فود تجربه کنید...

طرز تهیه قورمه سبزی شمالی و فوت_و_فن_های آن - تصویر 3

درست است که مراحل درست کردن قورمه سبزی شمالی آسان است، اما آنچه که باعث تفاوت در طعم آن می‌شود، سبزی مخصوصی است که باید از شمال کشور تهیه کنید. اگر دسترسی به این سبزی ندارید، می‌توانید مدل شمالی این خورش پرطرفدار را از «اسنپ فود» سفارش دهید. کافی است نام غذای دلخواه خود را در قسمت جستجو وارد کنید و سپس نزدیک‌ترین رستورانی که این خورش را در منوی خود قرار داده، انتخاب کنید. درنهایت نیز با پرداخت آنلاین هزینه، منتظر بمانید تا این غذا به سرعت به درب منزلتان ‌ارسال شود. همچنین با مطالعه نظرات مشتریان قبلی هر رستوران نیز می‌توانید در مورد کیفیت غذاها مطمئن شوید.

منبع :

 https://blog.snappfood.ir/%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%B4%D8%AA-%D9%82%D9%88%D8%B1%D9%85%D9%87-%D8%B3%D8%A8%D8%B2%DB%8C/

 
۰
ارسال نظر