ترمز قیمت “مسکن” کشیده شد
نتایج تحقیقات میدانی نشان می دهد میزان افت قیمت مسکن در مناطق مصرفی نیمه شمالی شهر، محسوستر از افت قیمتها در مناطق مصرفی واقع در مرز میانی پایتخت بوده که دلیل اصلی آن حباب بیشتر مناطق مصرفی مناطق شمالی طی ادوار گذشته بوده است.
برآوردها از تحقیقات میدانی بازار مسکن در مناطق مصرفی(۴ و ۵) و مناطق مصرفی واقع در مرز نیمه شمالی و جنوبی تهران (۹ و ۱۰) حکایت از ریزش ۹ تا ۱۵ درصدی قیمت در مناطق مصرفی دارد. در مناطق مصرفی واقع در مرز نیمه شمالی و جنوبی نیز ریزش قیمت ها و ریزش ۹ تا ۱۲ درصد بوده است.
با این حساب پیش بینی می شود تغییرات قیمت ماهانه در دی ماه نیز کاهشی باشد و در صورت تحقق چنین اتفاقی، برای سومین بار پیاپی در سال جاری قیمت در بازه ماهانه افت کرده است. این در حالی است که سفتهبازان و گروهی در بازار مسکن کاهش قیمت مسکن را مقطعی میدانند و با اسم رمز «شب عید» به دنبال مقاومت در برابر کاهش قیمتها هستند.
ریزش قیمت اخیر در بازار مسکن
اما ریزش قیمت اخیر در بازار مسکن، «تغییر رفتار و هدف از جستوجو» را در بین خریداران نشان میدهد تا جستوجو در این بازار را متفاوت کند. تا پیش از ورود به دوران ریزش قیمتی طی حدود سه ماه گذشته، طی یکسال اخیر و همزمان با رشد ادامهدار قیمت مسکن، عطش خریداران برای ورود به بازار و خرید ملک بیشتر میشد اما بررسیها و تحقیقات میدانی از وضعیت بازار مسکن در مناطق مصرفی شهر تهران از یک تغییر هدف برای جستوجو در بین خریداران حکایت دارد.
کاهش ادامهدار قیمت ارز ناشی از کاهش ریسک غیراقتصادی، پایان بدبینی و کاهش انتظارات تورمی از مهمترین دلایل ریزش قیمتها در بازار مسکن هستند که طی سه ماه گذشته خود را در آمار رسمی نیز نشان داد.
آنچه در حال حاضر نیز در بازار مسکن رخ میدهد این است که سمت تقاضای خرید به واسطه کاهش ادامه دار نرخ ارز و کاهش انتظارات تورمی همچنان در برابر خرید مقاومت میکنند و به امید تداوم ریزش قیمتها در جستوجوی کف قیمتی جدید برای ورود به بازار هستند.
منبع: دنیای اقتصاد