سهیلا صدیق؛ اولین ژنرال زن و وزیر صحت عامه پیشین افغانستان درگذشت

سهیلا صدیق اولین ژنرال زن و وزیر صحت عامه (بهداشت) پیشین افغانستان روز جمعه 14 آبان نود و نه  در سن 72 سالگی درگذشت.

سهیلا صدیق؛ اولین ژنرال زن و وزیر صحت عامه پیشین افغانستان درگذشت
کد خبر : ۵۴۷
لینک کوتاه کپی شد
0

وزارت صحت عامه/بهداشت افغانستان تأیید کرد که دکتر سهیلا صدیق، اولین ژنرال زن و وزیر بهداشت پیشین افغانستان روز جمعه در بیمارستان محمدداوود‌خان شهر کابل و در 72‌سالگی درگذشته است.

این پزشک افغان به دلیل بیماری‌ای که داشت، از شش سال قبل به این‌سو تحت مراقبت بود. او در سال‌های پایانی عمرش به بیماری آلزایمر مبتلا شده بود و کسی را به خاطر نمی‌آورد.

ژنرال صدیق در شهر کابل متولد شده بود. وی پس از فارغ‌التحصیلی از دانشکده پزشکی در کابل، تا مقطع دکترا در اتحاد جماهیر شوروی سابق تحصیل کرد و در بخش هوازی گوارشی متخصص شد.

وی پس از ختم تحصیلات به افغانستان برگشت و در دوره زمامداری محمدداوود‌خان در شفاخانه‌ ۴۰۰ بستر آکادمی علوم طبی کارش را آغاز کرد.

او پس از آن به‌عنوان پزشک بخش جراحی بیمارستان مرکزی ارتش افغانستان، مسئول بخش جراحی بیمارستان محمدداوودخان و همچنین به‌عنوان فرمانده آکادمی علوم پزشکی افغانستان کار کرده است.

خانم صدیق پزشک موفق نظامی بود که از خود تعهد و شایستگی فراوان نشان داد و در سال ۱۳۸۱ به‌عنوان وزیر صحت عامه/بهداشت عضو کابینه‌ کشور شد و چهار سال در این سمت کار کرد. او به خاطر فعالیت‌هایش رتبه نظامی ژنرالی را نیز به دست آورده بود.

این پزشک افغان به خاطر شغلش تا پایان عمر ازدواج نکرده بود. سهیلا صدیق، در زمان رژیم طالبان در افغانستان بود و یک همکار او پیش از این به بی‌بی‌سی گفته بود که او در آن زمان با پوشیدن لباس مردانه به کارش ادامه می‌داد.

ارگ ریاست جمهوری افغانستان از خدمات شایان خانم صدیق یاد کرد

ارگ ریاست‌جمهوری هم با نشر اعلامیه‌ای گفته است سهیلا صدیق از پزشکان و جراحان مجرب و نامدار و از نخستین جنرالان زن در کشور بود که سال‌های زیادی از عمرش را در بیمارستان محمدداوود‌خان و در دشوارترین شرایط برای درمان بیماران سپری کرد.

ارگ گفته او در هنگام کارش به‌عنوان وزیر بهداشت، «در راستای تقویت نظام صحی کشور نیز خدمات شایان را انجام داد و وفات او یک ضایعه بزرگ در عرصه طبابت کشور است».

عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان هم به خاطر درگذشت او ابراز تأسف کرده است.

شورای عالی مصالحه ملی با نشر خبرنامه‌ای گفته که کارنامه‌ درخشان وی در بخش پزشکی، نظامی، حضور و تثبیت جایگاه زنان در جامعه، ستایش‌انگیز و انکارناپذیر است.

وزارت بهداشت افغانستان با نشر خبرنامه‌ای نسبت به فوت او ابراز تأسف کرده و گفته که وی حدود ۴۰ سال از عمرش را در خدمت به مردم افغانستان گذراند.

این وزارت مرگ او را «یک ضایعه جبران‌ناپذیر» خوانده است. رهبری وزارت دفاع افغانستان نیز نسبت به درگذشت او ابراز تأسف کرده است.

منبع: شرق

۰
ارسال نظر