اختلاف نسل 4 رپ فارسی با نسل یک بر سر چیست؟
اخیرا درگیری های لفظی بین جوانان رپری که به نسل 4 رپ فارسی مشهور هستند و قدیمی های این موسیقی بالا گرفته است و علاوه بر فحاشی به تلاش برای بازدید بالاتر به هر قیمتی منجر شده است.
وقت صبح - اگر در فضای موسیقی رپ جهانی باشید می دانید که درگیری لفظی یا اصطلاحا "دیس" پدیده رایجی است اما نسل 4 رپ فارسی این پدیده را بومی کرده و احتمالا برای اولین بار در دنیا به کل یک نسل موسیقی حمله کردند!
به گزارش وقت صبح، چند ماهی می شود که نسل 4 رپ فارسی در آهنگ های خودشان به نسل یکی ها اصطلاحا دیس میدهند و گاهی از الفاظی رکیک استفاده می کنند.
اما اخیرا نسل یکی ها شروع به واکنش دادن به این حملات شدند و آنها را با نقدهای تندی مواجه کردند.
بخوانید: درگیری هیپهاپولوژیست و تتلو/ توهین ناموسی؛ سنت زشت در رپ فارسی
نسل 4 رپ فارسی و نسل 1؛ قدمت یا قدرت؟
ادعای نسل جدید رپ فارسی این است که آنها قدرت بیشتری در رپ کردن دارند و نسل یکی ها صرفا چون اولین نفرات بودند و رقابتی نبوده است معروف شدند.
در مقابل اما نسل یکیها میگویند نه تنها قدمت به خودی خود ازشمند است اما نسل جدید حتی از قدرت خاصی در رپ کردن هم برخوردار نیستند.
یکی از اتهاماتی که قدیمی ها به نسل 4 می زنند این است که آنها در شعر چیزی برای گفتن ندارند و صرفا در حال بی احترامی به سایرین هستند.
اگر سعی کنیم بی طرفانه به موضوع نگاه کنیم این ادعا چندان هم بی اساس نیست. کافی است در ساند کلاد یکی از این رپرها را دنبال کنید خود برنامه، موزیکهای مشابه این نسل را هم پیشنهاد میدهد.
شاید اگر چند ساعت هم به این رپ ها گوش دهید چیزی در شعر جز تعریف از خود و حمله کردن به سایر خواننده های هم نسل یا بالاتر نشنوید.
دریل؛ برگ برنده نسل 4 رپ فارسی
اما نسل 4 ای ها از نظر فرم به توانایی هایی دست یافتند که گاهی رپ کن های قدیمی مثل سپهر خلسه هم به آن اذعان دارند.
ریشه این مساله به موسیقی دریل بر می گردد که ضرباهنگی ( بیت) تند دارد و استفاده زیادی از هایهت درامز در آن می شود و کیکها کوبش شدیدتر و متفاوتی دارند.
بخوانید: موسیقی دریل در رپ و هیپ هاپ؛ تاریخچه، ویژگیها و چهرههای شاخص
به اعتقاد برخی برای نسل قدیمی دریل خواندن برای قدیمیترها با توجه به ذات این موسیقی دشوارتراست.
البته برخی از نسل یکی ها مثل حصین رحتمی سعی کردند با خواندن در این سبک قدرت خود را به رخ بکشند ولی قضاوت اینکه تا چه حد موفق بوده اند دشوار است.
از درگیری تا اتحاد
جالب اینجاست که مشهورترین دیس به نسل یکی ها نه از سوی رپکنهای حدودا 22 ساله نسل چهار بلکه از سوی کوروش ( وانتونز) که جزو نسل 2 یا 3 رپ فارسی محسوب می شود انجام شد.
او در یک موزیک مشهور که دو رپ کن قدیمی در آن حضور داشتند رپ نسل یک را «پیرمردی» می داند. به گزارش وقت صبح جالب اینکه سامان ویلسون که همراه هیچکس قدیمی ترین رپ کن ایرانی شناخته می شود در همان ترک جواب او را می دهد: «پیرم باشم میکشم زیر پات عصا»
اما همین درگیری موجب همکاریهایی در رپ شد. یکی از دلایل اصلی آن افزایش بازدید در یوتیوب است که برای همه طرف ها درآمدزایی می کند.
از طرف دیگر چهار چهره مشهور نسل یک بعد از سالها در آهنگی به نام «حله» که حمله به نسل جدید رپ فارسی محسوب می شود همکاری کردند.
پس از این آهنگ حسین تهی که هماهنگ کننده کار بود با دو نفر از جدیدترین رپ کن های ایرانی که ساکن شمال کشور هستند همکاری کرد و تتلو هم اعلام کرد حاضر است به این نسل کمک کند.
هرچه هست رپ فارسی تابستان گرمی را پشت سر می گذارد و طرفدارن این سبک روزهای متفاوتی با قبل را تجربه میکنند.