خطرناک ترین نانوایی دنیا را ببینید/ عکس
یکی از خطرناک ترین روش های پخت نان در دنیا کـه امکان پرت شدن نانوا در تنور زیاد اسـت را در این جا مشاهده خواهید کرد.
به گزارش وقت صبح، مردم در طول قرنهای متمادی، در مناطقی از آسیا و قفقاز بـه شکل اساسی از تنورهای بزرگ ساخته شده از گِل برای پخت غذا از انواع نانها گرفته تا گوشت استفاده می کنند.
در ارمنستان بـه نسخه محلی این تنورهای گِلی بزرگ «تونیر» Tonir گفته می شود کـه برای ساکنان آنجا، چیزی فراتر از یک ابزار برای پخت و پز بـه شمار میرود.
عده ای از مردم این منطقه در دوران باستان خورشید را میپرستیدند، آنان تونیرها «این تنورهای بزرگ را»شبیه قرص خورشید کـه در حال غروب پشت ابرها پنهان میشد طراحی کردند. این تنور با گذشت زمان از یک ابزار محض برای پخت بـه نمادی برای تقرّب بـه الهه «خورشید» تبدیل شد.
«اسکِر تلادزی داوید» مدّتی پیش، از گرجستان برای زندگی بـه شهر «آپاران» ارمنستان مهاجرت کرد. او شانزده سال نان را داخل تنورهای «تونیر» تهیه میکند.
وقتی میـــخواهد نان را دراین تنور قرار دهد،نمایشی شگفت انگیزی انجام میدهد کـه برای هر ببینندهای برای بار نخست جذّاب بـه نظر می رسد. او با هر بار قرار دادن خمیر درون تنور جان خودرا بـه خطر میاندازد تا برای مشتریانش کـه بـه قول خودش خوش اشتها هستند نان تازه بپزد.
داوید در ابتدای کار، تنور را بـه مدت شش تا هفت ساعت داغ می کند و وقتی درجه حرارت ان بـه ۴۰۰ تا ۴۸۰ درجه سانتیگراد میرسد فرآیند تهیه نان را آغاز میکند.
منبع: تالاب