مسابقه آواز یوروویژن معترضان را به خیابان آورد!/ معرفی مسابقات
هزاران تظاهرکننده حامی فلسطین که مخالف حضور نماینده اسرائیل در مسابقه آواز یوروویژن هستند، پیش از برگزاری مرحله فینال در سوئد تظاهرات کردند.
باشگاه خبرنگاران جوان: در آستانه برگزاری فینال مسابقات خوانندگی یوروویژن در سوئد، حامیان فلسطین در اعتراض به حضور یک صهیونیست در این مسابقات به خیابانها آمدند.
هزاران تظاهرکننده حامی فلسطین که مخالف حضور نماینده رژیم صهیونیستی در مسابقات «یوروویژن» هستند، پیش از برگزاری مرحله فینال این مسابقه در شهر «مالمو» سوئد تظاهرات کردند.
تصاویر منتشر شده نشان میدهد که نیروهای پلیس به طور گسترده در شهر مستقر هستند.
حضور یک نماینده از رژیم صهیونیستی در این مسابقات خوانندگی از ابتدا محل اعتراض بسیاری از مردم بوده است. به خصوص که شهر مالمو خانه بزرگترین جامعه فلسطینیالاصل سوئد است.
اتحادیه پخش برنامههای اروپایی که بر این رویداد نظارت میکند اصرار دارد که این مسابقات ارتباطی به سیاست ندارد.
با این حال، این اتحادیه روسیه را پس از جنگ اوکراین از شرکت در مسابقه منع کرد.
مسابقه آواز یوروویژن چیست؟
یک مسابقهٔ بینالمللی موسیقی است که از سال ۱۹۵۶ به صورت سالیانه برگزار میشود.
طبق قوانین مسابقه، کشورهای فعال عضو اتحادیه پخش برنامههای اروپایی امکان شرکت در این مسابقه را دارند.
کشورها آهنگهایی را انتخاب میکند که به صورت زنده بر روی تلویزیون اجرا میشود و بعد رأیگیری انجام میشود و بهترین آهنگ مسابقه انتخاب میشود.
این مسابقه جزو طولانیترین مسابقات جهان شناخته شده است و البته یوروویزیون پربینندهترین مسابقه بعد از مسابقات ورزشی است.
از منابع مختلفی نقل قول شده است که در سالهای اخیر یوروویزیون نزدیک به صد تا پانصد میلیون بیننده بینالمللی داشته.
یوروویزیون در کشورهای خارج اروپا مانند مصر، هند، مکزیک، آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، کره جنوبی، اروگوئه و … نیز پخش میشود.
از سال ۲۰۰۰ تاکنون یوروویزیون به صورت زنده در اینترنت نیز پخش میشود و در سال ۲۰۰۶ بیشتر از ۷۴٬۰۰۰ نفر از ۱۴۰ کشور مختلف این مسابقات را دیدند.
خوانندههایی مانند گروه آبا که برندهٔ سوئد در ۱۹۷۴ بود و سلن دیون که سوئیس را در ۱۹۸۸ برنده کرد، به وسیله این مسابقه شهرت جهانی پیدا کردند.
مسابقه چطور برگزار می شود؟
مسابقه هر سال در کشوری برگزار میشود که سال قبل برنده شده است و شبکه میزبان شبکه ملی آن کشور بوده که برنامه را اجرا میکند.
هر سال ۱ یا چند مجری مسئولیت اجرای برنامه را بر عهده میگیرند.
در اول، وسط و آخر برنامه اجراهایی وجود دارد که برای سرگرم کردن تماشاچیان بکار برنده میشود. در اول مسابقه اولین چیزی که به نمایش در میآید آرم شبکه EBU میباشد و بعد از آن برنامه شروع میشود.
این مسابقه معمولاً در بین ماههای اردیبهشت تا خرداد برگزار میشود.
انتخاب نماینده و ترانه
تمامی کشورهای شرکتکننده هر سال باید یک آهنگ و یک خواننده را معرفی کنند. خواننده باید حداقل ۱۶ سال سن داشته باشد و آهنگ نباید قبلاً در جایی پخش شده باشد.
بعضی کشورها مستقیماً خودشان نماینده و آهنگ را انتخاب میکنند مانند ترکیه و انگلستان.
برخی نیز نماینده را انتخاب میکنند ولی به مردم یا داوران یا ترکیبی از هر دو اجازه میدهند برترین را انتخاب کنند. نشنال فاینالها یا مسابقات محلی، جایی هستند که آهنگ یا نماینده یا هر دو انتخاب میشود.
در این روش خواننده باید آهنگ خود را اجرا کند و در تمامی مراحل پیروز گردد تا برندهٔ مسابقات شود. از معروفترین نشنال فینالها میتوان «ملودی فستیوالن» سوئد یا «ملودی گرند پریکس» دانمارک و نروژ را نام برد. یکی از پیچیدهترین نشنال فاینالها نیز نشنال فاینال کشور اوکراین میباشد.
رأیگیریها
سیستم رایگیری در این چند سال اخیر خیلی تغییر کرده است اما یکی از چیزهایی که ثابت مانده است که به نام آراء یوروویژم مشهور است، این است که کشورها به ۱۰ کشور برتر آرائی از ۱ تا ۷، ۸، ۱۰ و ۱۲ میدهند؛ و ۱۲ بالاترین رای از هر کشور میباشد.
آراء ترکیبی از آراء مردم و داوران هست. داوران هر کشور معمولاً بهترینهای آن کشور در موسیقی و هنر هستند.
مردم نیز میتوانند به نمایندگان مورد علاقهٔ خود رای دهند اما نمیتوانند به کشور خودشان رأی دهند. افرادی آرائ هر کشور را ارائه میکنند که توسط شبکهٔ کشور قبلاً تعیین شده است و معمولاً افراد به نامی برای این کار استفاده میکنند.