تصاویر/ کوچه‌ای بی‌نظیر در قلب تهران که تمام اجزایش قرینه است!

کوچه لولاگر را مثل کوچه برلن باید یکی از کوچه‌های معروف پایتخت دانست.

تصاویر/ کوچه‌ای بی‌نظیر در قلب تهران که تمام اجزایش قرینه است!
کد خبر : ۱۴۹۷۴۰
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح ، قرینه‌ترین کوچه تهران و ایران که در خیابان نوفل لوشاتو واقع شده و انتهای آن به خیابان حافظ متصل می‌شود.

از محله‌های قدیمی پایتخت بوده و همواره مورد توجه گردشگران خارجی قرار گرفته است.

کوچه‌ای لولاگر تمام اجزایش قرینه است.

جاذبه گردشگری پایتخت

معروفیت این کوچه در راهنماهای معروف گردشگری مثل لونلی پلنت و تریپ ادوایزر سبب شده تا کوچه لولاگر، از مقصدهای پیاده‌گری مناطق مرکزی شهر تهران باشد.

پیتزا داود و کوچه لولاگر، از جمله مقصدهای گردشگری نوستالژیک این منطقه پایتخت محسوب می‌شود.

کوچه‌ای لولاگر تمام اجزایش قرینه است.

خیابان حافظ تهران از خیابان‌های معروف پایتخت به شمار می‌رود. جمهوری و حافظ، جایی است که پاساژهای قدیمی و ساختمان‌های اصلی وزارت خانه و سازمان‌های دولتی و شرکت‌های بزرگ در این محدوده بوده و قبلا نیز، مقر سازمان بورس ایران بود.

کوچه لولاگر در اطراف حافظ است. جایی که سفارت ایتالیا و فرانسه نیز آنجا بوده و یکی از مقصدهای تئاترگردی تهرانی‌ها هم به شمار می‌رود.

کوچه لولاگر این منطقه گردشگری تهران، با ساختمان‌های آجری و بهار خواب‌های دل انگیزش، نظرها را به خود جلب می‌کند و مقصد خوبی برای سلفی بازهای اینستاگرام است. برخی از خانه‌های این کوچه خالی است و قدیم تر، ساکنان ارامنه نیز به خود دیده بود.

کوچه‌ای لولاگر تمام اجزایش قرینه است.

فهرست میراث فرهنگی کشور

کوچه لولاگر در فهرست میراث فرهنگی کشور نیز قرار گرفته و عمری بیش از ۸۰ سال دارد. داستانش به حاج محمد باقر لولاگر مربوط است. کارش ساخت و ساز بود و با برادرش اکبر، فرش فروش شهر برلین بود.

قرینه بودن تمام اجزا در معماری منظر کوچه لولاگر، الگوی خوبی برای پیاده‌سازی چنین ساختار در دیگر کوچه‌ها و خیابان‌های تهران یا دیگر مراکز گردشگری ایران است که سبب جذب توریست ومعروفیت منطقه می‌شود.

این کوچه در محدوده شهرداری منطقه ۱۱ است و بزرگ‌ترین پروژه مرمتی بافت شهر تهران در آن چند سال پیش اجرا شد.

در این کوچه، ساختمان‌ها، حیاط‌ها، درختان، نوع طراحی و نقشه‌کشی بناها، همه و همه مثل آینه و بر اساس اصل «قرینه‌سازی» انجام شده است؛ یعنی چیزی نیست که در سمت راست کوچه باشد، اما سمت چپ آن را نبینید.

کوچه آینه‌ای تهران و خانه‌های دوقلوی روبه‌روی هم ۸۴ سال پیش توسط خانواده لولاگرها با هنرمندی «استاد حسن بنا» ساخته شده و درختان در حیاط خانه‌ها متقارن و به موازات هم کاشته شده است.

کوچه‌ای لولاگر تمام اجزایش قرینه است.

تاریخچه کوچه

«محمدباقر لولاگر» حدود سال ۱۳۱۷ تصمیم می‌گیرد با شراکت برادرش، زمینی در محدوده کوچه لولاگر، خیابان نوفل لوشاتو، بخرد و در آن هر آنچه برای خود و خانواده‌اش از خانه و بنا می‌سازد، برای برادر و خانواده او نیز به طور یکسان بسازد.

او با برادرش، ساخت وسازی در کوچه لولاگر در دستور کار قرار می‌دهد. نکته خیلی جالب درباره این ساخت و ساز برادران لولاگر آن است که محمد باقر، چون نماینده برادرش در تهران بوده، به رسم امانت داری، هر بنایی که می‌ساخت، آن طرف کوچه، نمونه مشابهش نیز برای خودش می‌ساخت.

کوچه‌ای لولاگر تمام اجزایش قرینه است.

لذا کوی قرینه شکل می‌گرفت. درختان متقارن و بهار خواب‌های قدیمی، حال و هوای خاصی به لولاگر داده است. مسجد لولاگر نیز توسط برادران لولاگر ساخته شده است.

حاصل این شراکت، کوچه لولاگر فعلی (تقریبا به طول ۳۰۰ متر) شد که خانه‌ها با همه متعلقاتشان در آن قرینه هستند و تا به امروز به شکل و شمایل قدیمی خود، با آن بالکن‌ها و بهارخواب‌های دل‌انگیز، وفادار مانده است.

جالب اینکه کوچک‌ترین جزئیات این سو و آن‌سوی کوچه یکسان در نظر گرفته شده است؛ به این صورت که حتی درختان حیاط‌ها متقارن و با تعداد مشابه و در نقاط مشابه کاشته شده است. با این قرینه‌سازی که در کوچه لولاگر شکل گرفت، هیچ کوچه یا خیابانی در پایتخت زیبایی آن را ندارد.

منبع: روزیاتو و همشهری آنلاین

۰
ارسال نظر