تعویق کنکور ارشد 1400 چقدر ممکن است؟

عدم تعویق کنکور دکتری ۱۴۰۰ می‌تواند بدین معنا باشد که امسال قرار نیست تاریخ برگزاری آزمون ارشد تغییر کند.

تعویق کنکور ارشد 1400 چقدر ممکن است؟
کد خبر : ۱۴۶۳۹
لینک کوتاه کپی شد
0

با نزدیک شدن به زمان کنکور ارشد ابهاماتی در مورد برگزاری قطعی این ازمون وجود دارد و برخی معتقدند تعویق کنکور ارشد 1400 ممکن است.

دستورالعمل تعویق کنکور کارشناسی ارشد توسط ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا صادر خواهد شد و سازمان سنجش آموزش کشور موظف است بر اساس آن عمل کرده و زمان جدیدی برای برگزاری آزمون ارشد در نظر گیرد.

اگر ستاد کرونا به این نتیجه برسد که تعویق ضرورت دارد، این موضوع را اعلام خواهد نمود.

در سال ۹۹، کنکور به تعویق افتاد چرا که شدت شیوع کرونا در هنگام زمان تعیین‎ شده برای برگزاری کنکور، سلامتی داوطلبان را تهدید می‌کرد.

کنکور 1400

همچنین این امید وجود داشت که با تعویق آزمون‌ها، امکان برگزاری در شرایطی ایمن‌تر فراهم شد.

تجربه تعویق‌های مکرر آزمون کارشناسی ارشد در سال گذشته، برخی داوطلبان را امیدوار کرده است که امسال نیز شاهد چنین اتفاقاتی باشیم. اما که کنکور ارشد ۹۹ پس از چند بار تعویق در نهایت در مرداد ماه و در زمان شیوع کرونا برگزار شد.

بخوانید: تغییرات کنکور 1401؛ از سیر تا پیاز هر آنچه باید بدانیم!

تجربه تعویق کنکورها چطور عمل کرد؟

تعویق آزمون ارشد در سال گذشته نشان داد که تعویق چاره‌ساز نیست.

علاوه بر این، داوطلبان بسیاری درخواست تعویق کنکور دکتری ۱۴۰۰ را داشتند. اما در نهایت، این آزمون در تاریخ مقرر (۱۵ اسفند ۹۹) برگزار شد.

عدم تعویق کنکور دکتری ۱۴۰۰ می‌تواند بدین معنا باشد که امسال قرار نیست تاریخ برگزاری آزمون ارشد تغییر کند.

البته که داستان کنکور ارشد متفاوت از آزمون دکترا است. مرحله مصاحبه کنکور دکتری فرایندی زمان‌بر است و به عقب افتادن زمان برگزاری آزمون کتبی، زمان‌بندی برگزاری مصاحبه‌ها را به هم خواهد ریخت. اما در کنکور ارشد تنها در چند رشته محدود مرحله دوم برگزار می‌شود.

موضوع بعد تعویق آزمون وکالت است. در حالی که این آزمون تنها حدود یک هفته پس از کنکور دکتری قرار بود برگزار شود و در شرایطی که آزمون دکترا به تعویق نیفتاد، آزمون وکالت به دلیل کرونا به تعویق افتاد!

تقاضای تعویق آزمون کارشناسی ارشد 1400

جمعی از دانشجویان و دانش‌آموختگان داوطلب کنکور کارشناسی ارشد، به دلایل ذیل درخواست تعویق آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ را دارا هستیم:

تعویق کنکور ارشد 1400 بعید است.

اول آنکه نظر به شیوع ویروس کرونای انگلیسی و پایین آمدن سطح رعایت پروتکل‌ها در جامعه و سفرهای نوروزی یحتمل شاهد پیک جدیدی در همه‌گیری کرونا در دو ماه منتهی به کنکور خواهیم بود که به تبع ابتلای بیشتر داوطلبان و نزدیکانشان و افزایش استرس و نگرانی برای آنان را در پی خواهد داشت.

دوم آنکه طبق آمارها از ابتدای همه‌گیری ویروس کرونا میزان ابتلای دانشجویان چهار و نیم برابر بیشتر از جمعیت عادی کشور بوده ‌است که با توجه به شیوع اخیر نوع جهش یافته آن، این آمار بالاتر نیز می‌رود فلذا تحت انتظار است سلامت دانشجویان و خانواده‌شان در اولویت برنامه‌ریزی‌های آتی قرار گیرد.

سوم آنکه همانطور که مستحضرید ساخت واکسن کرونا توسط دانشمندان کشورمان و تولید آن در شرکت‌های داروسازی آغاز شده و طبق برنامه خرداد ماه زمان واکسیناسیون عمومی است و پس از آن انشاءالله خطر همه‌گیری کرونا روند کاهشی خواهد داشت.

من‌حیث‌المجموع تعویق آزمون کارشناسی ارشد تا بعد از انجام حداقل یک یا دو مرحله واکسیناسیون عمومی خواسته‌ای است که سلامت داوطلبان و برگزارکنندگان را حفظ و به از بین رفتن زنجیره انتقال ویروس کمک شایانی می‌کند.

مع‌الوصف از مسئولین و نهادهای ذی‌ربط خواهشمندیم با توجه به دلایل واضح و مبرهن فوق الذکر به جهت پیشگیری از افزایش شیوع کرونا و کاهش مرگ‌ومیر در جای جای میهن عزیزمان، در راستای به تعویق انداختن آزمون کارشناسی‌ارشد اقدام مقتضی را صورت پذیرند.

نظر سازمان سنجش در مورد تعویق کارشناسی ارشد 1400

سخنگوی سازمان سنجش در خصوص برگزاری کنکور کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ گفت: سازمان سنجش فعلا موظف است که آزمون کارشناسی ارشد را در هفته اول خرداد برگزار کند، چراکه تا این لحظه تصمیمی برای لغو این آزمون اتخاذ نشده است و البته هنوز نمی توان پیش بینی کرد که وضعیت شیوع کرونا در آن تاریخ به چه صورت خواهد بود.

وی ادامه داد: متاسفانه وضعیت همه گیری کرونا حتی برای یک هفته بعد نیز قابل پیش بینی نیست و امکان دارد تاریخ برگزاری آزمون تغییر کند.

رکنا نوشت، زرین آمیزی در پایان تصریح کرد: البته ما امیدواریم که شیوع کرونا کنترل شود تا امکان انجام فعالیت های جاری در کشورمان از جمله برگزاری آزمون های سازمان سنجش وجود داشته باشد؛ چون برگزار شدن یا نشدن یک آزمون در شرایط همه گیری این بیماری در هر دو صورت تبعات مختلفی خواهد داشت.

منابع: فارس، مسترتست،سازمان سنجش

لینک کوتاه

۰
ارسال نظر