خطر نصب اپلیکیشن از اپاستورهای متفرقه چقدر است؟
نصب اپلیکیشن های موبایل از اپ استورهای متفرقه خطرات وحشتناکی را برای گوشی و اطلاعات شخصی شما به همراه دارد. پس باید جدی گرفته شود!
به گزارش وقت صبح به نقل از گجت نیوز؛ بسیاری از کاربران اپ استور اپل یا گوگل پلی را برای دانلود و نصب اپلیکیشن های موبایل انتخاب میکنند. اما برخی از افراد هم هستند که ترجیح میدهند از اپ استورهای متفرقه که روزبهروز به تعداد آنها افزوده میشود، استفاده کنند. هرچند دست شما در انتخاب بین یکی از اپ استورهای متفرقه باز است، اما این کار میتواند شما را با خطر مواجه کند. از آنجا که اپ استورهای رسمی روی اپلیکیشنهایی که در این پلتفرمها ارائه میشود نظارتی ندارند، احتمال خطرات امنیتی آنها زیاد است. نبود پروتکلهای امنیتی مناسب خطراتی را به همراه دارد که میتواند عواقب جدی داشته باشد.
در این مقاله به بررسی اپ استورهای متفرقهای که در سطح اینترنت وجود دارد خواهیم پرداخت و به شما میگوییم که نصب اپلیکیشن های موبایل از اپ استورهای متفرقه چه خطراتی را میتواند به همراه داشته باشد.
اپ استورهای متفرقه چه هستند؟
اپ استورهای متفرقه میتوانند وبسایتها، فروشگاهها یا اپلیکیشنهایی باشند که طیف گستردهای از اپلیکیشنها را بیرون از فضای اپ استور اپل (آی او اس) یا پلی استور گوگل (اندروید) در دسترس کاربران قرار میدهند. این یعنی حتی اپلیکیشنهایی که به دلیل نقض سیاستها در این دو اپ استور رسمی عرضه نشدهاند هم در آنها یافت میشود.
معمولاً این فروشگاهها، نسخه رایگان اپلیکیشنها و بازیهای پولی محبوب را نیز در دسترس کاربران قرار میدهند. بهطور مثال بررسیها نشان میدهد یکی از این اپ استورها نسخه ماد شدهای از بازی محبوب Clash of Clans را که قدرت بیشتری نسبت به نسخه معمولی در اختیار کاربران میگذارد را برای انتشار قرار داده است. نسخههای دزدی و رایگان اپلیکیشنهایی مثل ادوبی فتوشاپ را هم میتوانید در آنها بیابید.
شاید در نگاه اول از دیدن آنها خوشحال شوید، ولی باید بدانید که این نسخههای ماد شده میتوانند حاوی کدهای مخربی باشند که اطلاعات کاربری شما را میدزدند، نرم افزارهای بدافزار را روی گوشی نصب کنند یا حتی در بدترین حالت کنترل کامل گوشی شما را به دست بگیرند.
چرا توسعهدهندگان اپلیکیشنهایشان را در اپ استورهای متفرقه منتشر میکنند؟
توسعهدهندگان بنا به دلایل مختلفی تصمیم میگیرند که اپلیکیشنهایشان را در اپ استورهای متفرقه منتشر کنند. عمدهترین این دلایل عبارتند از:
بهدست آوردن مخاطبان بیشتر: اپ استورهای متفرقه امکان دسترسی کاربران وسیعتری به اپلیکیشنها را در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهند.
درآمدزایی بیشتر: شاید سودآوری از اپ استورهای متفرقه بهاندازه اپ استورهای رسمی نباشد، اما حداقل توسعهدهندگان میتوانند از هر بار دانلود اپلیکیشن خود سودی را کسب کنند.
هزینههای کمتر: توسعه اپلیکیشن و انتشار آن روی App Store یا Google Play خیلی هزینهبر است. بههمین خاطر برخی از توسعهدهندگان تصمیم میگیرند اپلیکیشنهای توسعهیافته خودشان را در سایر فروشگاههای اپلیکیشن منتشر کنند تا هزینه کمتری را متقبل شوند.
گرفتن بازخورد: برخی توسعهدهندگان به اپ استورهای غیررسمی به چشم فضایی برای دریافت بازخورد کاربران نگاه میکنند.
آزمایش قابلیتهای جدید: توسعهدهندگان میتوانند از اپ استورهای غیررسمی برای آزمایش قابلیتهای جدید اپلیکیشنهای خود استفاده کنند. قابلیتهایی که احتمالاً در آینده به نسخههای رسمی اضافه میشوند.
دور زدن سانسور: فروشگاههای غیررسمی اپلیکیشن راهی برای انتشار اپلیکیشنهایی هستند که توسط اپ استورهای رسمی سانسور میشود.
دور زدن محدودیتهای منطقهای: برخی از کشورها مقررات سختگیرانهای را در رابطه با در دسترس بودن برنامهها در فروشگاههای اپلیکیشن دارند. فروشگاههای برنامه شخص ثالث راه خوبی برای دور زدن این محدودیتها هستند.
خطرات اپ استورهای غیررسمی
چرا کاربران از اپ استورهای غیررسمی برنامههایشان را دانلود میکنند؟
فروشگاههای متفرقه اپلیکیشن انتخاب محبوبی برای دانلود برنامههایی هستند که در App Store یا Google Play وجود ندارد. عمدهترین دلایلی که باعث میشود کاربران آنها را انتخاب کنند، عبارتند از:
تنوع: آنها طیف وسیعی از اپلیکیشنهایی که بهخاطر قوانین سختگیرانه در فروشگاههای رسمی وجود ندارند را ارائه میکنند.
هزینه: در این فروشگاهها میتوانید نسخه رایگان اپلیکیشنهای پولی را پیدا کنید و این یعنی کاربران نیازی به هزینه اضافی ندارند.
محدودیتهای منطقهای: برخی از اپلیکیشنها ممکن است در برخی از مناطق در دسترس نباشند. این فروشگاهها بهشما اجازه میدهند بدون در نظر گرفتن محدودیتها بتوانید برنامههای دلخواهتان را در هر کجای جهان که هستید دانلود کنید.
بدون نیاز به ثبت نام: بسیاری از این فروشگاههای متفرقه نیازی برای استفاده نیازی به ثبت نام و ایجاد یک حساب کاربری ندارند و پیش از دانلود اطلاعات شخصی کاربر را نمیخواهند.
برنامههای مود شده: نسخه مود شده بسیاری از اپلیکیشنها و بازیها را میتوانید در این فروشگاهها پیدا کنید. این نسخهها امکانات بیشتری نسبت به نسخه معمولی برنامهها را ارائه میکنند.
نصب اپلیکیشن های موبایل از اپ استورهای متفرقه چه خطراتی دارد؟
بسیاری از کاربران از خطراتی که در پی نصب اپلیکیشن های موبایل از اپ استورهای متفرقه رخ میدهد، مطلع نیستند. توسعهدهندگان مخرب، اپلیکیشنهای آلوده خود را در فروشگاههای غیررسمی منتشر میکنند که با نصب آنها گوشی شما ویروسی یا آلوده به بدافزار میشود. علاوه بر این، تعداد بسیار زیادی اپلیکیشن مالی و بانکی تقلبی هم وجود دارد که خطرات بیشتری بههمراه داشته و میتوانند حسابهای بانکی شما را خالی کنند.
بنابراین همیشه باید منبعی که اپلیکیشنهایتان را از آنجا دانلود میکنید برایتان اهمیت داشته باشد. اپ استورهای رسمی دروازههایی توانمند برای جلوگیری از نفوذ بدافزارها و ویروسها از طریق اپلیکیشنها به داخل گوشی کاربران هستند. چیزی که استورهای متفرقه از آن بیبهرهاند. اگر هم مجبور به دانلود برنامهای از یک اپ استور غیررسمی شدید، حتماً از سابقه و سطح امنیتی آن مطمئن شوید.