“دمپختک”، غذای اصیل ایرانی با عطر و طعمی بینظیر

دمپختک یا دمی باقالی جزء غذاهای اصیل ایرانیه و عطر و بوش آدم رو با خودش میبرد به زمانهای قدیم که بسیار پخته می شد.

“دمپختک”، غذای اصیل ایرانی با عطر و طعمی بینظیر
کد خبر : ۱۲۳۱۴۱
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح ، دمپختک یک پلو مخلوط خیلی راحته و در عین حال کم خرج هم هست که طعم و عطری بسیار بینظیر دارد که در زمانهای قدیم غذای اصیل بیشتر ایرانیها بود.

مواد لازم برای تهیه دمپختک

برنج 3 پیمانه

باقالی زرد (لپه باقالی یا باقالی دمپختک) 1 و 1/2 پیمانه

3 عدد پیاز

60 گرم کره

نمک و زرچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه:

باقالی رو از 3 الی 4 ساعت قبل خیس میکنیم.

حالا کره رو با 1 الی 2 قاشق روغن داخل ماهیتابه میریزیم. برای این به جای روغن از کره استفاده میکنیم چون طعم دمپختکمون رو عالی میکنه.

پیاز رو خورد کرده و داخل ماهیتابه میریزم و مدام تفت میدیم تا یکدست طلایی بشه.

وقتی پیاز طلایی شد بهش زرچوبه اضافه میکینم و باز کمی تفت میدیم. بعد باقالی خیس کرده رو که آبکشی کردیم به پیاز اضافه کرده و تفت میدهیم.

به باقالی 1 پیمونه آب اضافه میکنیم تا کمی بپزه و آبش کشیده بشه.

حالا 3 پیمونه برنج رو که از قبل با 4 پیمونه آب خیس کردیم و بهش نمک زدیم رو حرارت میدیم تا جوش بیاد و قد بکشه.

وقتی آب مثل شکل زیر جذب برنج شده بود، برنج آماده مخلوط شدن با باقالی هستش.

حالا برنج و باقالی رو با هم مخلوط میکنیم.

کف قابلمه رو چرب کرده و مخلوط رو توش میریزیم و دمش میزاریم.

بعد از حدود 30 الی 45 دقیقه دمپختک خوشمره و لذیذمون آماده اس و میتونیم تنها یا با تخم مرغ نیمرو سروش کنیم.

۰
ارسال نظر