تصمیم آمریکا برای مذاکرات؛ منتظر خبر خوش باشید

ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: به خاطر اینکه در مراحل پایانی مذاکرات وین قرار داریم بنابراین با هر معیار سنجشی پیچیده است.

کد خبر : ۷۴۸۲۹
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح به نقل از ایسنا؛ وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا گزارش داد، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی درباره پیشرفت‌های انجام شده در مذاکرات وین، گفت: باید بگویم ما در زمینه پیشرفتی که ممکن است در وین شاهدش باشیم، محتاط‌تر خواهیم بود، به این خاطر که در مراحل پایانی مذاکراتی قرار داریم که با هر معیار سنجشی پیچیده است.

پرایس ادامه داد: واقعیت این است که این آخرین دوره‌ تعیین‌کننده‌ای است که ما در آن در موقعیت تصمیم‌گیری بر سر این قرار خواهیم گرفت که آیا بازگشت دوجانبه به پایبندی به برجام[توافق هسته‌ای] امکان‌پذیر هست یا نه. شرکای اروپایی ما، همین طور چین و روسیه، همگی به دنبال به تفاهم رسیدن هستیم اما زمان تقریبا پایان یافته است. زمان به سرعت می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اتفاقی مهم در مذاکرات وین؛ کار به جای حساس رسید!

او ادامه داد: ما به وضوح‌ گفته‌ایم با وجود سرعت فعلی پیشرفت‌های هسته‌ای ایران، زمان کمی برایمان باقی مانده است، دقیقا به این خاطر که در نقطه‌ای بخصوص، به زودی پیشرفت‌های هسته‌ای موجب از بین بردن مزایای برجام خواهند شد.

اظهارات سخنگوی‌ وزارت امور خارجه آمریکا هم‌زمان با برگزاری دور هشتم مذاکرات وین برای احیای توافق هسته‌ای مطرح می‌شود؛ مذاکراتی که به دلیل تعلل آمریکایی‌ها در پایبندی به تعهداتشان و نیز بدعهدی‌های طرف‌های اروپایی طولانی شده و هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.

دلیل طولانی شدن مذاکرات

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته در یک کنفرانس خبری در مورد طولانی شدن مذاکرات وین گفت: اگر امروز در وین توافقی حاصل شود و تحریم ها لغو شود برای ایران بهتر از این است که فردا این اتفاق رخ دهد. لذا ما برای رسیدن به یک توافق خوب عجله داریم؛ در چارچوب مذاکراتی منطقی و تاکید بر دستیابی به حقوق ملت ایران.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در مورد اظهارات مقامات غربی مبنی بر اینکه زمان برای رسیدن به توافق در حال اتمام است و آیا ایران اراده ای از سوی کشورهای غربی برای رسیدن به توافق می بیند یا نه؟ گفت: ما منتظر این هستیم که طرف آمریکایی و سه کشور اروپایی در بازگشت به اجرای تعهداتشان ذیل برجام جدی باشند. اگر چنین اراده ای به وجود بیاید و چنین اتفاقی انجام شود رسیدن به یک توافق خوب در کوتاه مدت در دسترس است.

وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: آمریکایی ها از طریق پیام هایی که به واسطه کشورهای مختلف منتقل می کنند از داشتن حسن نیت در این زمینه صحبت می کنند اما تا این لحظه بر روی زمین اتفاق ملموسی که ترجمان عینی و عملی این حسن نیت مورد اشاره آمریکایی ها باشد مشاهده نشده است.

او همچنین بیان کرد: ما رسیدن به یک توافق خوب را در دسترس می دانیم و ابتکارات و پیشنهادات عملی، سازنده و مثبت ایران راه را برای رسیدن به چنین توافقی هموار کرده است.