گنجینه طلای باختر؛ مجلس افغانستان را نگران کرد

گنجینه طلای باختر؛ مجلس افغانستان را نگران کرد و اعضای مجلس افغانستان در نشست  پارلمان این کشور با ابراز نگرانی درباره نگهداری “گنجینه طلای باختر” در بانک مرکزی کابل و احتمال سرقت و قاچاق آن، خواستار آن شد که این مجموعه به صورت امانت در کشور دیگری نگاهداری شود.

کد خبر : ۶۱۹۴
لینک کوتاه کپی شد
0

گنجینه طلای باختر موجب نگرانی شد و رییس مجلس افغانستان با ابراز نگرانی درباره نگهداری "گنجینه طلای باختر" در بانک مرکزی کابل و احتمال سرقت و قاچاق آن، خواستار آن شد که این مجموعه به صورت امانت در کشور دیگری نگاهداری شود.

پشتوانه‌ پول افغانستان

میررحمان رحمانی گفت: گنجینه‌ طلایی باختر که پشتوانه‌ پول افغانستان است، در معرض خطر قرار دارد و هیچ ‌ضمانتی وجود ندارد که از طریق فرودگاه کابل به بیرون قاچاق نشود.

وی افزود: نیاز است که این ‌گنجینه به ‌یکی از کشورهای معتبر امانت داده شود، زیرا بانک مرکزی افغانستان امن نیست.

گنجینه طلایی باختر، یکی از بزرگترین گنجینه‌های جهان و شامل بیش از ۲۰ هزار و ۶۰۰ قطعه طلا با اشکال مختلف، پارچه‌های زیور و سکه‌های بجای‌مانده از دوره‌های کوشانیان و اشکانیان است و از ۶ گور (پنج زن و یک مرد) که ثروت سرشاری از جواهرات گرانبها را در خود جای داده بودند، بدست آمده است. این گنجینه که به عنوان آثار بسیار ارزشمند و ماندگار تاریخی و نیز پشتوانه پولی افغانستان محسوب می شود، از ارزش بالایی برخوردار است.

۷ سال نمایش در سراسر جهان

به گزارش وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان، این گنجینه کم نظیر طی ۷ سال نمایش در سراسر جهان، بیش از ۳۰۰ میلیون دلار درآمد داشته است.

این گنجینه که به "طلاتپه" نیز شهرت دارد، به قبایل کوشانی که هنوز زندگی بادیه نشینی داشتند و تازه از سرزمین های آن طرف سیر دریا (سیحون) وارد حوزه باختر شده بودند، تعلق دارد.

این گنجینه در سال ۱۹۷۸ میلادی (۱۳۵۷) توسط یک گروه از باستان شناسان افغانستان و روسیه با سرپرستی «ویکتور سیریانیدی» در ۵ کیلومتری شهر شبرغان در شمال افغانستان کشف شد.

گنجینه باختر که در بانک مرکزی افغانستان نگهداری می‌شود، حتی در زمان سقوط حکومت دکتر نجیب الله و دوران جنگ‌های داخلی از دستبرد در امان بود، اما اینک بعد از نشر گزارش‌های سیگار در باره قاچاق ارز و طلا از فرودگاه کابل به خارج از کشور، نسبت به احتمال سرقت آن هشدار داده شده و نمایندگان مجلس خواهان انتقال آن به مکانی امن در خارج از افغانستان شده اند.

تحقیقاتی که در محل این حفاری ها صورت گرفته، نشان می دهد که طلا تپه مربوط به اواخر عصر مفرغ و اوایل عصر آهن می‌باشد.

همچنین شواهد به دست آمده، حاکی از آن است که شکل ساختمان این ناحیه و طبقه تالاری طلاتپه هم‌زمان با دوران هخامنشی می‌باشد.

منبع: ایرنا