بیوگرافی صدرالدین حجازی؛ از بازیگری تا شاعری/ عکس همسران

شاید بیشتر ما صدرالدین حجازی را بیشتر بخاطر بازیگری بشناسیم و اطلاعی نداشته باشیم که او یکی از شاعران مطرح ایرانی است.

کد خبر : ۲۳۶۶۴۰
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح، صدرالدین حجازی متولد 16 مرداد 1327 در اصفهان بازیگر تئاتر ، سینما و تلویزیون ایران بود.

 به گفته خودش در یک خانواده مذهبی سالهای نوجوانی و جوانی خود را از سر گذراند. پس از اخذ دیپلم به قصد ادامه تحصیل وارد دانشگاه شد و با مدرک کارشناسی در رشته هنرهای دراماتیک از دانشگاه هنر فارغ التحصیل شد.

ظهور یک استعداد :

در طول دوران دانشجویی وقتی 25 سال بیشتر نداشت در حوالی سال های 1348-1349 نمایشنامه های «تله» ، «صیادان» و ... را در مقام کارگردان به روی صحنه برد و با بازی در آثاری چون «منطقه جنگی» ، «آموزگاران» و ... نوید بخش ظهور یک استعداد نو شد.

تا بالاخره در سال 1356 به عنوان بازیگر نقش اول مرد به دریافت جایزه "اسب طلا" نائل آمد.

مسئولیت ها :

از سال 1359 تا 1363 سرپرستی مجتمع دانش سراهای هنر را به عهده داشت و در سال 1364 مدیریت تالار آبگینه را به دست گرفت.

صدرالدین حجازی ، همسر و فرزندانش :

صدرالدین حجازی مدتی پس از انقلاب با همسر اول خود ازدواج کرد که ثمره این زندگی دختری بنام یلدا و دو پسر بنام های کسری و سینا می باشد.

ایشان پس از جدایی از همسرش با "سونیا شکیبا" دانش آموخته روان شناسی بالینی و دارای بورد تخصصی پوست و زیبایی ازدواج کرد. پارسا حجازی آخرین فرزند استاد ماحصل این ازدواج عاشقانه است.

گفتنی ست "سونیا شکیبا" تجربیاتی در زمینه هنر و ادبیات داشته از وی کتابی باعنوان "کلام در کنج" به رشته تحریر درآمده و بازیگری را با بازی در فیلم آخرین خون تجربه کرد وی همچنین در آثار متعددی به عنوان طراح چهره پرداز مشغولیت داشته.

از بین فرزندان صدرالدین حجازی ، سینا حجازی موزیسین فعال کشور و پارسا حجازی آخرین فرزندش مترجم ، پژوهشگر ارشد علوم سیاسی و نوازنده گیتارالکتریک است.

ورود به سینما و تلویزیون :

صدرالدین حجازی نخستین بار در تلویزیون حضور یافته و سال 1362 در 35 سالگی در سریال "هنگامه شیرین وصال" به کارگردانی "مهوش جزایری" ایفای نقش کرد و سال 64 با فیلم زنجیرهای ابریشمی در به فعالیت خود ادامه داد.

او نخستین فیلم سینمایی خود را در "ناخدا خورشید" اثر درخشان "ناصر تقوایی" بازی کرد و تاکنون آخرین فعالیتش در سینما را با نقش آفرینی در فیلم پر سروصدای "علی سنتوری" داریوش مهرجویی به ثبت رسانده است.

بی تردید ایفای نقش درخشان " خولی" در سریال سریال مختارنامه " داود میرباقری" در صدر فعالیت های وی انقش بسته است.

صدرالدین حجازی این نقش را سال 1390 و در 63 سالگی به گونه ای ایفا کرد که اکنون رفرنس و مرجع دانشجویان بازیگری در آکادمی های آموزش عالی هنر داخلی و خارجی است.

نقش های منفی را دوست دارم

استاد خود از بین همه آثار به جای گذاشته نقش خولی را در مختارنامه سوگلی آثار خود می داند و معتقد است : من نقشهای منفی را به دلیل پیچیدگی اش دوست دارم .نقشهای منفی ابعاد مختلفی دارد و می شود با آن کلنجار رفت. سیاهی و پلیدی را انتهایی نیست و دست بازیگر در ارائه این دست نقش ها باز است. در عین حال علاقه دارم تا کاراکترها قهرمان یا ضدقهرمان متفاوت با یکدیگر باشند. من هر نقش منفی بشکل خاص و متفاوتی بازی می کنم چون هر کدام یک کنش ها و واکنش های ویژه و منحصر به فردی دارد. کافی ست به کارنامه هنری ام رجوع کنید تا ببینید هیچ کدام از نقشهای منفی من اصلا بهم شبیه نیستند.

خولی در مختارنامه

مردم ما در تصوراتشان از خولی یک ذهنیتی دارند.برای همین بازی کردن در یک چنین نقشهایی خیلی سخت است طوری که با تصورات مردم منطبق باشد.این خیلی سخت است که شما نقش کسی را بازی کنید که مردم یک شمایی از آن را در ذهن دارند اینها نقش هایی است که مدت ها باید روی آن مطالعه و پژوهش کرد. برای رسیدن به نقش "خولی" بر اساس رساله "استانیس لاوسکی" با "کار هنرپیشه روی خود" آغاز کردم و در سپس در کنار مجموعه عوامل سریال بر ذهن مخاطب نقش گرفتم.

تجلیل و تقدیر

وی به زودی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به پاس بیش از 50سال فعالیت هنری نشان درجه یک هنری معادل مدرک دکتری ، دریافت خواهد کرد.

نسبت با ناصر حجازی

از نسبت فامیلی صدرالدین حجازی و مرحوم ناصر حجازی اطلاعات روشنی منتشر نشده و ظاهرا این موضوع تنها یک تشابه فامیلی ساده است.

فیلمشناسی صدر الدین حجازی

سینما

نیم (1394، بهمن کامیار)

خرس (1390، خسرو معصومی)

تردید (1387، واروژ کریم مسیحی)

گیس بریده (1385، جمشید حیدری)

رستگاری در هشت و بیست دقیقه (1383، سیروس الوند)

مزاحم (1380، سیروس الوند)

مثلث آبی (1378، هادی صابر)

روز شیطان (1373، بهروز افخمی)

سه مرد عامی (1372، سیامک تقی پور)

از بلور خون (1371، جمشید عندلیبی)

جدال بزرگ (1369، علی اصغر شادروان)

تفنگ های سحرگاه (1367، بهروز افخمی)

شاخه های بید (1367، امرالله احمدجو)

ناخدا خورشید (1365، ناصر تقوایی)

زنجیرهای ابریشمی (1364، حسن کاربخش)

منبع: نم نمک