زیر برنجی لری؛ یک غذای اصیل با طعمی بی رقیب
زیر برنجی لری یکی از قدیمی ترین غذاهای قوم لر می باشد که در مراسمات مختلف آن را تهیه می کنند.
به گزارش وقت صبح، زیر برنجی یکی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایرانی می باشد که به زیر برنجی لری معروف است اما زیر برنجی در شهرهای دیگر ایران نیز تهیه می شود.
مواد لازم:
- گوشت گردن یا ماهیچه: ۵۰۰ گرم
- پیاز بزرگ: ۱ عدد
- چوب دارچین: ۱ عدد
- زعفران: به مقدار لازم
- آبلیموترش: ۱ ق غذا خوری
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا باید گوشت را خرد کنید. مقدار گفته شده برای ۳ نفر می باشد. گوشت را به قطعات درشت خرد کنید و بشورید. شما می توانید به دلخواه از گردن یا ماهیچه گوسفند یا گوساله برای تهیه این غذا استفاده کنید.
حالا داخل قابلمه گوشت های مورد نظر را قرار دهید. پیاز را پوست بگیرد و ۴ قاچ کنید و روی گوشت ها قرار دهید. سپس کمی زردچوبه به همراه چوب دارچین و ۳ لیوان آب جوش روی آن بریزید و درب قابلمه را قرار دهید و اجازه دهید تا گوشت به مدت ۴ ساعت پخته شود. دقت کنید آب سرد روی گوشت نریزید زیرا باعث دیر پز شدن گوشت می شود.
در ادامه وقتی گوشت پخته شده چوب دارچین را خارج کنید و به آن کمی نمک و فلفل سیاه و زعفران دم کرده غلیظ و آبلیموترش تازه اضافه کنید.
برای نیم ساعت اجازه دهید تا طعم دهنده به خورد گوشت بروند و آب گوشت نیز به غلظت برسد. وقتی گوشت پخته شد، به همراه برنج زعفران و سس غلیظ شده سرو کنید و نوش جان کنید.