پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران در سال ۲۰۷۰

پیش‌بینی‌های دانشمندان اقلیم‌شناس، تصویر واضحی از آیندۀ نه چندان دور زندگی بشر بر روی این سیاره ترسیم می‌کند. امیدواری دانشمندان این است که این تصویر الهام‌بخش تغییر راه و رسم ما شود، قبل از اینکه فرصت از دست برود.

کد خبر : ۲۲۴۵۶۲
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح، در تیک‌تاک، اخیراً یک فیلتر جنجالی با پیر کردن چهره کاربران به آن‌ها اجازه می‌دهد به آینده‌شان نگاهی اجمالی بیندازند. این فیلتر تولیدشده توسط هوش مصنوعی پیش‌بینی می‌کند شما در ۵۰ سال آینده چگونه به نظر می‌رسید. ظرف چند ماه، ویدئوهای به اشتراک گذاشته شده از این فیلتر مجموعا حدود ۱۱ میلیارد بازدید گرفتند؛ انگار نگاه کردن به روند پیری برای خیلی‌ها شگفت‌انگیز و جذاب بود.

انسان‌ها موجودات بصری هستند. اگر تصاویر آینده چهره‌مان ما را ترغیب می‌کند از کرم‌های ضدآفتاب بیشتر استفاده کنیم، آیا می‌توان گفت این قبیل پیش‌بینی‌ها می‌تواند الهام‌بخش اقداماتی برای بهبود شرایط آب و هوایی نیز بشود؟

اگر اقدامی جهت رسیدگی به تغییرات آب و هوایی صورت نگیرد، پیش‌بینی چهره جهان در آینده نیز شوکه‌کننده خواهد بود. بر اساس گزارش تغییرات اقلیمی سازمان ملل در سال ۲۰۲۳، این سیاره در مسیر یک گرمایش فاجعه‌بار است. 

پیش‌بینی‌های دانشمندان برجسته‌ی اقلیم‌شناسی، به این هشدار جدی ختم شد که جهان احتمالاً ظرف ۱۰ سال آینده از یک نقطه اوج دمایی خطرناک عبور خواهد کرد، مگر اینکه کشورها فوراً سوخت‌های فسیلی را کنار بگذارند. اگر دولت‌ها به سیاست‌های فعلی خود ادامه دهند، «بودجه کربن» باقی‌مانده تا سال ۲۰۳۰ از بین خواهد رفت.

بر اساس مطالعه‌ای که سال ۲۰۲۰ در PNAS منتشر شد، تنها ظرف ۵۰ سال آینده، یک‌سوم جمعیت جهان در آب و هوایی شبیه صحرای بزرگ آفریقا زندگی خواهند کرد. این به آن معناست که ۳.۵ میلیارد نفر تا سال ۲۰۷۰ در شرایطی آب و هوایی زندگی می‌کنند که خارج محدودۀ آسایش برای بشر است.

تهران چه وضعیتی خواهد داشت؟

موسسه نشنال جئوگرافیک نیز در سال ۲۰۲۰ نگاهی به چهره‌ی جهان در ۵۰ سال آینده کرد؛ این موسسه نوعی ابزار تعاملی طراحی کرد که می‌تواند نشان دهد با روند کنونی گرمایش، هر کدام از شهرهای جهان تا دهه ۲۰۷۰ چه تغییرات اقلیمی را تجربه خواهند کرد و دمایشان در آن زمان شبیه دمای کنونی کدام شهر در اطرافشان خواهد بود. مثلا شهر لندن با افزایش دمای ۶ درجه فارنهایت در تابستان وضعیتی شبیه وضعیت امروزی سویسیل ایتالیا خواهد داشت. برخی شهرها مانند هانوی نیز ویتنام، گرمتر از تمام مناطق گرم امروزی خواهند بود.

اما وقتی در این ابزار تعاملی نام تهران را وارد می‌کنیم، پیش‌بینی این است که تهران با تغییر اقلیم از وضع نسبتا سرد و خشک به گرم و خشک، آب و هوا و دمایی شبیه به وضع کنونی ایستگاه راه‌آهن گرمسار خواهد داشت. تعداد روزهای بالای 35 درجه در سال نیز، از 30 روز در حال حاضر به 90 روز در سال 2070 خواهد رسید.

درست همانطور که فیلتر سفر در زمان تیک‌تاک، به کمک هوش مصنوعی، تصویر کنونی و آینده چهره شما را در یک قاب کنار هم نشان می‌دهد، همین تصویر را می‌توان برای تغییرات نگران‌کننده‌ی آب و هوایی مشاهده کرد. یک گروه غیرانتفاعی تحقیقات اقلیمی به نام Climate Central با برنامه‌ی «Picturing Our Future»، دو نسخه از آینده را نشان می‌دهد: اگر مسیر فعلی خود را ادامه دهیم و زمین را تا ۳ درجه سانتی‌گراد گرم کنیم و اگر آلودگی ناشی از کربن را به شدت کاهش دهیم و گرمایش را به ۱.۵ درجه سانتیگراد کاهش دهیم. 

این پیش‌بینی‌های بصری داوری‌شده نشان می‌دهند چگونه انتخاب‌های اقلیمی و انرژی ما در این دهه بر چگونگی بالا رفتن سطوح دریاها در آینده اثر می‌گذارند. Climate Central از ترکیبی از تصاویر واقع‌گرایانه‌ی عکس‌وار (فوتورئالیستی)، تصاویر Google Earth و تصاویر متحرک گیف برای تولید ابزارهای بصری Picturing Our Future استفاده میکند. 

در این تصویرسازی‌ها، نتایج بالقوه‌ی نزدیک به ۲۰۰ مکان دیدنی و نمادین سراسر جهان، از برج خلیفه در دبی تا مرکز خرید ملی در واشنگتن‌دی‌سی مقایسه می‌شود. پیش‌بینی سطح دریاها، تصاویر شگفت‌انگیز مبتنی بر علم از شهرهای ساحلی را نشان می‌دهد که زیر آب غوطه‌ور شدند. 

بنجامین استراوس، مدیرعامل و دانشمند ارشد Climate Central می‌گوید: «هدف این تصویرسازی‌ها اینست که نشان دهیم ما چگونه می‌توانیم بر آینده اثر بگذاریم. ما بسته به مسیری که طی می‌کنیم، مقایسه‌هایی از آینده‌های بالقوه مختلف ارائه می‌کنیم. اقدامات دولت‌ها، شرکت‌ها و صنایع برای کاهش هر چه بیشتر و سریع‌تر آلودگی کربن می‌تواند خطرات را کاهش دهد و از جوامع ساحلی در سراسر جهان محافظت کند.» 

کاترین هِی‌هو، دانشمند اقلیم‌شناسی نیز به قدرت تجسم زندگی بر اساس انتخاب‌های امروزی، اعتقاد دارد و می‌گوید: «ترسیم تصویری از تأثیر انتخاب‌های ما، به صورت پویا احتمال وقوع سناریوهای خطرناک آینده را تغییر می‌دهد.»

هی‌هو می‌گوید: «تا سال ۲۰۷۰، اگر در نیوهمپشایر باشید، در تابستان بیشتر احساس می‌کنید در شمال ویرجینیا هستید، حتی اگر تا جای ممکن تغییر کنیم». او می‌افزاید: «اگر هر کاری که از دستمان برمی‌آید انجام ندهیم، تابستان نیوهمپشایر شبیه تابستان کارولینا خواهد شد». 

هی‌هو تاکید می‌کند: «باید بفهمیم عواقب دست روی دست گذاشتن چه خواهد بود. همینطور باید درک کنیم دست به کار شدن برای تغییر، چه تغییری در تصویر آینده ایجاد خواهد کرد، در غیر این صورت، فقط آدم‌هایی هستیم که از ترس در حال فلج شدن تدریجی هستند.» 

دو نسخه متفاوت از شکل جهان در سال ۲۰۵۰ ارائه شده است. شکل آینده جهان تا سال ۲۱۰۰ در صورتی که بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد گرمتر نشود، دنیایی که در آن، از هر دهه از سال ۲۰۲۰، انتشارات را به نصف رسانده‌ایم. اگر امروز به مسئله تغییرات آب و هوایی رسیدگی کنیم، تصویر حیات آینده ما در این سیاره خوشایند خواهد بود، آسمان آبی، هوا قابل‌تنفس، آب‌ها پاکیزه و شهرها قابل‌سکونت و سبز خواهند بود.

منبع: برترین ها